avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Activitate angajat

Activitate angajat

sotul ma bate de foarte mult timp si nu mai suport. am apelat in nenumarate randuri la politie si nu au facut nimic deoarece el e cetatean american. de exemplu acum este plecat la amanta sa si mi-a luat buletinul cu el, lucru care stiu ca e ilegal, dar lui nu ii pasa. va rog sa ma ajutati sa stiu ce sa fac , sa pot merge la un adapost undeva sa nu mai stau cu el.
Răspuns la discuția divort
la notar sau imi trebuie un avocat? costa mult?ce acte imi trebuie?
Discuție divort
doresc sa divortez urgent, dar deoarece el nu este de acord, cum as putea proceda sa inaintez divortul fara acordul lui?
Discuție hartuire
fostii proprietari al apartamentului unde am stat ma tot streseaza cu telefoane, ba chiar vin la mine la serviciu si insista ca le datorez bani, dar nu au nici o dovada in acest sens. le-am spus in repetate randuri ca nu au ce cauta la mine la seriviciu si sa nu amestece problemele personale cu cele profesionale si ei tot nu inteleg. au tupeu. ce pot face ca acest lucru sa inceteze?
unde pot gasi in codul muncii specificate informatii despre incadrarea in munca cu contract a unui cetatean american cu drept de sedere pe teritoriul Romaniei valabil, deoarece multi nu stiu conditiile in care pot incheia un contract de munca.
Ma puteti ajuta cu un model de cerere catre tribunal prin care solicit inceperea demersurilor pentru recuperarea banilor de la o firma cu care am colaborat si care se sustrage platii. multumesc
sunt angajata la o firma privata si am contract de munca pe perioada nedeterminata. am niste probleme personale, dar asta nu este problema angajatorului. zilele acestea patroana mi-a propus ca imi da 100 de euro sa imi plateasca divortul de sot, daca nu accept colaborarea noastra se incheie. consider ca nu e treaba ei si nu are dreptul sa ma trateze asa. ce pot face in sensul acesta, deoarece mi-a dat termen sa lucrez la ea pana la inceputul lui noiembrie.
Discuție salariu
am lucrat timp de aproape 2 saptamani pentru o firma de publicitate si nu mi-au incheiat contract, desi le-am adus copii dupa actele necesare deoarece mi le-au cerut si m-au amanat zi de zi cu minciuni ca ma vor plati si nici pana acum nu am vazut nici un ban. ce pot face ca sa pot primi salariul cuvenit pentru perioada lucrata?
Răspuns la discuția inscriere in partid politic
Nu cred ca mi-ati raspuns la ceea ce am intrebat eu. Daca poate sa se inscrie intr-un partid din Romania, fiind cetatean american cu rezidenta in Romania?
Sotul meu este cetatean american cu Carte de Rezidenta in Romania (de 1 an) si ar dori sa stie daca are posibilitatea si dreptul sa se inscrie in orice partid politic din Romania in aceste conditii. Va rog sa ma ajutati cu cat mai multe informatii privind acest subiect.