avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Activitate Jolan.Tamas

Activitate Jolan.Tamas

Cei care s-au vaccinat anti Covid dupa încetarea stării de alertă mai au dreptul la zi liberă plătită ?
Cum se calculează indemnizatia pentru concediul de odihnă aferent concediului de odihnă neefectuat , în cazul unui funcţionar public transferat de la o alta institutie:
- salariul de bază + sporuri , aflate în plată la data efectuării CO
la unitatea unde s-a transferat ?
- salariul de bază+ sporuri aflate în plată la data transferului la unitatea de unde s-a transferat de unde ?
In cazul in care un functionar public a carui raport de serviciu inceteaza pentru pensionare limita de varsta in luna iunie , si inainte de data pensionarii efectueaza concediul de odihna ce i -se cuvine pentru tot anul , trebuie sa restituie suma reprezentând indemnizatia de concediu pt.zilele efectuate în plus fata de cat i-se cuvine pt. perioada efectiv lucrata?
eveniment familial
Indemnizatie concediu de odihnă 1/2 normă
Cum se calculeaza indemnizatia de CO în cazul unui functionar public , care este încadrat cu 1/2 normă ( este în pensie de invaliditate de gradul III) , dar zilele de CO sunt aferente perioadei când a fost încadrată cu normă întreagă ?
Va rog raspunsul justificat cu normele legale aplicabile.

Va multumesc !
Poate fi eliberat din functie în baza art.519 alin 2 din OUG 57 /2019 un funcţionar public pentru care s-a emis decizie de pensionare pentru invaliditate de gradul III şi nu solicita continuarea activitatii cu program redus , fără a acorda perioadă de preaviz de 30 zile .
Are suspendat raportul de serviciu pentru incapacitate temporară de muncă . Până în 01 iunie este în concediu medical , urmând să fie pensionat cu data de 02 iunie .
Juramânt În cazul în care un funcţionar public se transferă de la o instituţie publică la alta , trebuie să depună jurământul şi la instituţia la care s-a transferat?
Eu vorbeam de calculul indemnizatiei de concediu de odihna.
În cazul functionariilor publici si personalului contractual din instituţii publice la calculul indemnizatiei concediului de odihnă se ia în considerare si indemnizatia de hrana ( suma fixa ) respectiv sporul pentru conditii vatamatoare ?
Un functionar public mentinut in functie si dupa indeplinirea conditiilor de pensionare pentru limita de varsta , poate cumula salariul si pensia?