avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Activitate ancarapan

Activitate ancarapan

4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa va fie rusine pentru acest raspuns..Sunteti chiar mediator??Halal!!!!
Răspuns la discuția lipsa carte de munca
Multumesc mult pentru precizari! Mai am o intrebare:cine declara pierderea cartii de munca la MO-angajatorul sau angajatul?
Buna seara,
O cunostinta mi-a prezentat urmatoarea speta: a fost angajat acum 15 ani la o firma de transport in Bucuresti,dupa care a plecat la munca in afara.Acum a vrut sa isi intocmeasca dosarul de pensie,dar cand a fost la angajatorul din Bucuresti acesta i-a spus ca i-a pierdut cartea de munca.Ce poate face in acest caz? Unde sa se adreseze? Multumesc!
Buna ziua,
Ma intereseaza sa stiu daca la stabilirea pensiei se tine cont si de indemnizatiile primite ca membri in Consiliile de administratie.
Mai concret,am fost salariata intr-un trust,intr-o firma,dar si membra in consiliile de administratie la alte doua firme din cadrul aceluiasi trust.Din sumele primite mi s-au retinut contributiile aferente;vorbim de perioada 08/2001-03/2005.
Daca rspunsul e afirmativ,cum pot verifica daca s-a tinut cont si de aceste contributii?
Precizez ca m-am pensionat anticipat in 2011,iar pentru limita de varsta in 2014.
E tardiv demersul meu?
Va multumesc!
Dupa aparitia oug privind restituirea taxei auto (in 2017),indiferent de numele ei,am citit ca pentru cei care au depus deja anterior cerere de restituire la ANAF,insotita de documentele doveditoare si care nu au primit,din diverse motive suma achitata,nu ar mai fi nevoie sa faca cerere de restituire acum.Pentru a ma asigura ca voi primi banii inapoi,totusi,in sept.2017 am depus la ANAF cererea completata,fara sa mai atasez documentele,facand doar referire la cea depusa anterior ,cu nr.de inregistrare si cu copia doveditoare .Acum,dupa 6 luni,am primit scrisoare de la ANAF in care mi se cer din nou toate documentele,fiind avertizata ca in caz contrar voi primi decizie de respingere a restituirii taxei. E corect? Care e adevarul? Precizez ca am vandut masina care face obiectul restituirii taxei si nu mai posed certificatul de inmatriculare.Ce pot face?
Răspuns la discuția reconstituire carte de munca
multumesc foarte mult,real ajutor!

Am un prieten care se apropie de pensie.Cartea lui de munca a fost pierduta de unul din angajatorii anteriori. Acum lucreaza in strainatate,dar are nevoie de perioadele lucrate,mai ales ca a avut si perioade in care a lucrat cf.grupei 2.Cine are obligatia sa ii reconstituie vechimea in munca,unde sa se adreseze?
Multumesc!
Suntem in urmatoarea situatie: casa noastra a avut din constructie(an 1938) perete comun cu casa de alaturi.Acum casa de alaturi a fost vanduta si noul proprietar a demolat-o.In urma demolarii,peretele casei noastre a ramas la caramida,expusa intemperiilor.Intrebarea mea este cine suporta acum tencuirea peretelui,mai ales ca e vorba de o suprafata destul de mare. Cum se procedeaza in asemenea situatii? Ce reglementari legale exista in domeniu? Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Renovare. Precauție deranj bloc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
programul de liniste e intre orele 22.00-08.00 si nu 06.00..toata lumea e in picioare la ora 06.00???
Răspuns la discuția repartizare consum apa
ynocentta a scris:

Modalitatea de calcul a cantitatilor de ape meteorice ce ajung in sistemul public de canalizare se face in conformitate cu prevederile Legii nr. 241/2006 – Legea serviciului de alimentare cu apa si de canalizare – cu modificarile si completarile ulterioare si este reglementata in cadrul Art. 215, alin. (1) din Regulamentul-cadru al serviciului de alimentare cu apa si de canalizare, aprobat cu Ordinul Presedintelui A.N.R.S.C. nr. 88/2007 si a Art. 11, pct. 3 din Contractul-cadru de furnizare/prestare al serviciului de alimentare cu apa si de canalizare aprobat cu Ordinul Presedintelui A.N.R.S.C. nr. 90/2007.
Cantitatea de apa meteorica preluata de reteaua de canalizare se facturează lunar, utilizand cantitatea specifica de apa meteorica, transmisa teritorial de A.N.M.
Pentru luna in curs , se ia in calcul cantitatea specifica de apa meteorica comunicata de A.N.M. cu 2 (doua) luni anterioara emiterii facturii .
Pentru determinarea cantitatii de apa meteo ce urmeaza a se factura, se inmulteste suprafata construita cu cantitatea de precipitatii transmisa de A.N.M., uitandu-se sa se inmulteasca si cu coeficientul de scurgere recomandat, care duce la micsorarea cantitatii de apa meteo ce urmeaza a se plati.


se pare ca nu ati inteles ce am intrebat eu..stiu cum se calculeaza/factureaza serviciile de colectare a apei meteorice..ceea ce ma interesa este cum se defalca suma de plata in cazul in care exista persoane care sunt exceptate temporar de la plata consumului de apa din imobil,avand in vedere faptul ca aceste servicii nu tin seama de consumul de apa,ci de suprafete .