avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Activitate Mihai Sia

Activitate Mihai Sia

- Problema de lucru -
Buna ziua! Lucrez pe un post de conducere la o firma de retail. Mi-am stabilit zilele libere cu o saptamana inainte. In ziua mea libera sunt sunat sa vin la lucru pentru ca nu se simte ok o colega. Daca eu nu vreau si nu am nici posibilitatea, sunt obligat sa vin din ziua mea libera? Este legal sa primesc sanctiuni sau sa fie acesta un motiv legit pentru o eventuala incheiere de colaborare?
Salutari!
Am nevoie de un sfat va rog in legatura cu infiintarea unei firme. Imi doresc sa infiintez o firma pe numele unei alte persoane iar aceasta sa nu fie nevoita sa faca ceva de orice natura ci doar sa fie acea persoana in calitate de administror. Este posibil sa ma trec ca fiind asociat si sa ma ocup eu de orice tine de administarea firmei fara sa fie implicata acea persoana?
Salutări! Am o situație destul de complicata. Vreau sa vând un autoturism categoria B dar nu dețin o împuternicire de la proprietar pentru a avea dreptul de a o vinde. Țin sa menționez că proprietarul mașini este mama mea dar ea nu se află in țară iar costurile pentru a întocmi o împuternicire din Germania sunt destul de ridicate. Există o altă metodă prin care aș putea vinde mașina? ( mama mea nu are cum sa se întoarcă in țară mai devreme de 3-4 luni iar dorința mea este de a vinde autoturismul înainte de acest termen). Multumesc frumos!
Vanzare casa

Salutari! Sunt o persoana fizica care are o oportunitate de vânzare-cumparare a unui imobil. Vreau sa vand acel imobil catre alta persoana fara sa mai fie nevoie sa l achizitionez,, fiind doar un intermediar in vanzare. Subliniez ca nu am srl sau pfa. Exista vreo metoda legala prin care pot realiza aceasta operatiune prin intermediere?
Bună ziua! Am nevoie de câteva informații care sunt legate de un modul legal prin care pot sa rezolv o problema și am nevoie de sugestii pentru a înțelege mai bine situația și soluțiile.
Exista un blog în care se vorbește despre mine, folosindu se numele meu din buletin, în care se vorbește despre viata mea personala și despre un istoric de evenimente care pot fii catalogate drept jignitoare prin faptul ca sunt publice pe net acele informații. Unul din termenii folosiți este acela de "vierme". Nu am reușit să primesc un răspuns din partea celor care administrează blog-ul. Nu sunt sigur de politica de confidențialitate dar consider ca folosirea numelui meu real fără acordul meu este o abordare jignitoare asupra propriei persoane.
Ce acțiuni pot sa întreprind pentru a rezolva aceasta problema în termeni legali?
Salutare tuturor! Am nevoie de ajutor in legatura cu o situatie. Un baiat a agresat si a lovit o persoana de sex feminin ( acesta atat in momentul in care a fost prins cat si in momentul in care a dat declaratia era intr o stare foarte avansata de embrietate,) aceasta find iubita lui, fiind vorba de violenta domestica. In aceasta situatie exista un martor iar agresorul a fost dus la politie iar acolo a declarat ca era beat si ca este consumator de droguri iar agresorul intra si la distrugere pentru ca i a distrus telefonul victimei. Victima nu vrea sa depuna plangere dar agresorul a primit un ordin provizoriu de protectie ca sa nu se mai apropie de fata. Intrebarea mea este aceasta:
Ce fel de pedeapsa o sa primeasca agresorul si exista riscul sa fie vorba de cazier? ( s a intocmit deja dosar penal)
Buna ziua/seara! Cum pot sa-mi achit amenzile neplatite( de cativa ani), daca numai am procesele verbale? Iar pe unele nici macar nu mi le mai amintesc. De aproximativ 2 dati, mi s a facut poprire, subliniez ca de atunci nu am mai avut cont bancar romanesc. As aprecie câteva informatii, fiindca nu am gasit ceva similar cu problema mea. Mulțumesc!
Răspuns la discuția Frauda
Pot sa fac asta chiar daca au trecut nai mult de 15 zile? Nu-i o problema acest aspect?

Duca Oana a scris:

Faceti plangere impotriva procesului verbal si propuneti proba cu martorul la care faceti referire.

Discuție Frauda
Salutare, am primit in data de 08.07.2020 un proces verbal adus de catre 2 agenti ai ministerului apararii in care am primit o sanctiune in valoare de 500 sub acuzare ca am deranjat ordinea publica. S a specificat pe procesul verbal ca am refuzat sa le semnez procesul. Problema in acest caz este ca organele de lege al politiei locale nu mi au spus absolut nimic despre faptul ca mi vor da o amenda si de aici este evident ca nu stiam de existenta unui proces verbal de semnat, de aceea am nevoie de sfaturi! Am un martor acela fiind prietenul cu care eram pe banca iar tot in acea locatie erau alti oameni care faceau galagie. Am nevoie de cateva sfaturi!!!