avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Activitate niculaucarmen

Activitate niculaucarmen

un cabinet de avocat este obligat sa comunice altui cabinet de avocat acte privind constituirea unei socetati comerciale pentru un client?
Intr-o actiune avand ca obiect partaj bunuri commune am indicat in mod gresit numele paratei, am indicat numele avut in timpul casatoriei. Vreau sa solicit instantei corectarea numelui, cum trebuie sa procedez? care este temeiul legal?
pentru o actiune " partaj bunuri comune" mai este necesara procedura de mediere???
locuiesc la et. 4 al unui imobil (ultimul etaj) si de-a lungul timpului, datorita ploilor, s-a infiltrat apa prin izolatie si mi-a distrus peretii apartamentului. Am sesizat de mai multe ori asociatia de proprietari insa aceasta a facut unele reparatii minore la terasa blocului insa fara niciun rezultat. Intentionez sa formulez actiune pentru "obligatia de a face" . Pe cine chem in judecata doar asociatia prin presedinte sau asociatia si locatarii blocului?
vreau sa infiintez un call center care sunt pasii care trebuie urmati si ce avize sunt necesare?
revin cu o completare la subiectul postat anterior, daca partea vatamata s-a impacat cu soferul vinovat de producerea accidentului, acesta se mai poate constitui parte civila impotriva asiguratorului celui vinovat de accident???
o sicietate a efectuat pe un carosabil lucrari pe care nu le-au semnalizat. Urmare acestui fapt a avut loc un accident de circulatie. Pe cine cheama in judecata soferul implicat in accident, pe societatea care a efectuat lucrari, pe asiguratorul firmei respective sau pe amandou.
paratul are salariu dar are credite la banci si deja are retineri din salariu. Impreumutul a fost facut in 2010, se prescrie dreptul la actiune, exista un termen???
in urma unui proces avand ca obiect "pretentii restituire suma, instanta a admis acţiunea civilă formulată de către reclamantă şi în consecinţă a obligat pârâtul să-i achite reclamantei suma de 2000 euro,reprezentând împrumut nerestituit, hotarare definitiva. A fost incuviintata executarea pentru suma mentionata insa paratul nu detine bunuri decat apartamentul bun comun cu sotia sa. Poate formula reclamanta o actiune de iesire din indiviziune partaj bunuri commune pentru a-l executa pe parat pentru suma de 2000 euro??
trebuie facuta inaintea introducerii actiunii procedura informarii privind medierea in astfel de actiuni??