avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Activitate ro-lari

Activitate ro-lari

Am lansat in R, din 1992, o firmă cu 6920, care implică asistenta fiscala (?) la intocmirea declaratiei de impozit venit din salarii (diaspora germana-isi pot face si singuri) dar si asistenta juridica cand fiscul german respinge drepturi - am peste 15,000 clienti, procese castigate de clienti (acte intocmite de mine) inclusiv la Bundesfinanzhof! Sunt matematician, IT-ist apoi jurist (iritat de atitudinea ostila fata de muncitori a ex-nazistilor - 2 ani si eu in G - am renuntat la IT !!!). Vreau sa las firma mostenire familiei - ONRC zice NU - fiscal trebuie sa aibe cineva autorizatie-consultant iar juridic sa lucrezi sub un barou! ”Afacerea” este mai mult o binefacere! Si as dori sa o continuie, familia, chiar si alti romanim dornici sa-i ajute pe romani! Ce cod CAEN sa aleg? Dece atatea exagerate pretentii? Sa dispara ”afacerea”, pierd romanii si Romania - eu am iesit la pensie!
Racordarea la reteaua electrica - firma CEZ - cablu subteran, coborat de pe stalp, cu subtraversare strada, pana la panou cu 2 contoare, rezemat de gardul meu, apoi subtraversare gard si continuare cabluri subteran pana la pozitiile vechi ale contoarelor. Deviz pe toata lucrarea din strada, solicitata plata de la client, cu mentiunea in contract ca proprietatea echipamentelor ramane a firmei CEZ!
Nu-mi suna corect! Mai ales ca pentru interior curte se va face alt deviz! Multumiri anticipate.
Răspuns la discuția Consecinte revocare Testament
Cei doi se cunosc de 30-40 ani. Nu s-au formalizat prea mult cu actele, nepunindu-se problema incorectitudinii unei parti! Ea desi surprinsa de intorsatura inca vrea sa fie delicata cu EL. Poate ca EL este prea manipulabil, de altii interesati dar sigur confuz informati de conditiile intelegerii.

Nu, intabularea nu este facuta. Procesul lung in instante s-a incheiat de curind. Nu stiu daca s-a redactat hotararea. M-am gandit si eu la aceasta solutie dar inca incerc sa le conserv relatia - poate este o ratacire de moment a lui. Daca vinde altuia si ramane cu o suma nu va ramane tanar pana moare! Este omul - traiesc clipa dar accepta grija altuia pentru el. Cei care il vor cumpara casa nu se stie daca il vor proteja cum a facut EA.

Inca nu au ajuns la reprosuri dar incercand sa stabileasca o suma (EL aducand o avocata si nu un notar neutru pentru cautarea unei solutii corecte) este posibila incheierea relatiei cu o suma de bani, sau EL sfatuit de avocata sa anuleze Testamentul cat de repede, desi EL inca pare a fi constient ca nu este corect ce face.

Va multumesc pentru raspuns. Scuze pentru inatarzierea replicii mele. Nu ma mai asteptam la alt raspuns. O seara buna.
Trei fosti colegi, de peste 30 ani, convin in 1995 ca EA sa achite Statului casa LUI, pe Legea 112, si sa-i achite aceeasi suma si LUI iar EL sa plece definitiv in alta localitate, cu al treilea coleg. O perioada este insa stopata vanzarea caselor nationalizate. EA incepe insa sa-l ajute pe EL cu cca 100 eur lunar inca din 1996.
Din pacate al treilea coleg moare in 1997.
Vinzarea se face intre ICRAL si EL prin 2001. EA achita casa: LUI pana in 2004 si la Stat pana in 2008. In 2002 se incheie un Testament si un Contract de imprumut. EL avea sub 70 ani, azi are 80 ani. EA il lasa insa pe EL in casa, colegul decedand nu mai poate pleca in alta localitate, il ajuta lunar cu cca 100 eur si alte cheltuieli sporadice (televizor, intretinerea, medicamente, aparate incalzire, etc) si sustine costurile cu procesul de Revendicare a casei, intre 2001 si 2012. In 2012 procesul se incheie in favoare LUI - ratele la casa au fost achitate de EA, dar Contractul de vanzare a ramas pe numele LUI.
EL are un hoby - cainii si prietenii facuti printre proprietari. Acestia il invata sa ceara anularea Testamentului cu returnarea ... cheltuielilor facute de EA.
1. EA desi ar vrea sa-i poarte de grija onorabil in continuare, ca o promisiune facuta colegului care le-a propus "afacerea" dar a amurit, se jeneaza sa calculeze cat a cheltuit si cat sa ceara, apoi se-ntreaba cine va da banii, cine o va ingriji etc. Subliniez, intelegerea a fost numai de plata casei si atat! Fara clauza de intretinere - in fapt a devenit chirias, fara chirie dar cu sprijin financiar de la EA!
2. Daca totusi EA nu va avea decat sa accepte solutia platii - ce are de facut? Sa accepte o suma ( pe care nu vrea sa o avanseze nimeni) sa ignore cererea LUI, pe motiv de discernamant alterat, sau sa clarifice situatia in instanta, pe ce articol?
Ceva asemanator :

- O mostenire la tara, cu un canal de scurgeri ape pluviale la est si o Balta la sud.
- Paratii, vecini harnici, au deplasat succesiv hotarul, in cca 60 ani, cca 3m iar autoritatile au intocmit acte:- Primaria (41m stradal, in 1969), OJCOT (40.70m in 1990) si Expertul (40.30m in 2011). Desi Canalul a format o peninsula cu virf, acolo deplasarea este de cca 8m, fata de virf. Interesant este ca terenul comun, a avut un ascendent comun, care a impartit pamintul la cei doi fii, separat de Canal. Canalul din 1990 apare la Parata (anterior la Primarie) si aceasta a incercat sa-l impinga apoi in terenul R. A fost stopata de Garda de mediu, cu obligatia amenajarii, la 1m de Hotar/Gard.

Intrebarile mele - poate special pentru "ynocentta" dar si pentru cei care au experienta:

- Daca eroarea de suprafata, din Titlul vecinei (2300mp, cand din Fisa cadastrala rezulta numai 2100), da dreptul expertului sa o indestuleze intai pe vecina (Parata) si apoi sa traseze granita, in dezavantajul meu (R), acolo unde o iesi din calcule? Eu ma gandeam ca ar trebui sa tina cont de actele cadastrale (R) care se coreleaza cu Titlul (daca va persista lipsa, R sa se judece cu Primaria) iar daca persista o lipsa si la P, aceasta sa ceara, separat, Reductiunea Titlului! Eventual lipsa sa fie distribuita proportional partilor. Expertul sustine ca acorda prioritate Titlului P (chiar gresit) si ca R sa ceara Reductiunea (boala lunga!).

- Nu ar fi normal sa se faca distinctie intre Canal, Hotar si Gard? Cam cum ar fi pe Dunare: Canalul ar fi Dunarea, Hotarul mijlocul albiei si Gardul pe mal! Initial, cand ascendentul a lasat mostenire, toate trei coincideau (gard nu exista) dar azi "Hotarul" a ramas pe pozitia initiala (tradat de copacii batrini - P a declarat in instanta ca au fost saditi cu intentie de familia sa!), Canalul este la 1m (de gard R, decizie Garda de mediu) iar Gardul R a devenit ... noul hotar! Deci in loc de Hotar la cca 43m (initial) se propune instantei hotar la 40.30m, nici la 41m (schita Primarie 1969) si nici la 40.70m (1990) cum indica OJCOT, in Fisa cadastrala.

Aviz lui "CipriDan" asupra necazurilor ce il asteapta, din vina abuzurilor si prostiei autoritatilor!
Multumesc, cu anticipatie!
Răspuns la discuția Macar un multumesc!
Trei categorii:

1. Se zice ca j ... nu raspund la salut, dindu-ti mana, decat daca le pui cel putin un cent, in palma!
2. Tinerii de azi (nu sariti la bataie decat daca lansati o dezbatere cu tema: Razboiul generatiilor!) par a cantari fiecare gest pe care il fac.
3. Tinerii, de ieri, nu se prea gandeau la bani ci la respect, prestigiu, etc. ...

Apropo de Sf. Ion (La multi ani, Ionilor: pozitivi si negativi, nu conteaza!), adesea cand mergeam la cate un chef, eram redirectionat imediat spre camera odraslei gazdei, cu mentiunea " L ..., vezi ca Gigel bate toata ziulica mingea pe ulita si o sa ramana repetent. Lumineaza-i si tu mintea, pina ... noi mai descantam un paharel!"

Asa ca haida de! Mai faceti si acte de caritate! Societatea are nevoie de dascali, fie si ocazionali, caci si asa scoala a inceput sa se tarasca!
Răspuns la discuția taxa de despagubire
Tariful de despagubire – intre tembelism si haiducie.

Oare cine produce asemenea aberatii? Boc sau Basescu? Nu cumva tembelii circula printr-o ograda apropiata?!

Uiti ca ti-a expirat rovineta, asa cum uiti sa platesti telefonul, factura la lumina sau abonamentul la club.

A transforma slabiciunea umana in sursa de venit, imbogatire nejustificata, asa zis legal, este insa haiducie. Haiducie generata de tembelii care gandesc cu calcaiele atat atunci cand fac legile cat si atunci cand tolereaza sau chiar judeca vinovatii. Culmea este ca acestia s-ar zice ca stiu carte, dar au ochii acoperiti, deci scuzele, ca nu vad!
1. Oare de ce este emisa o factura si nu este inclusa taxa de rovigneta in costul benzinii? Capusarii ar mai incasa tariful de despagubire? Nu!
2. De ce nu exista un mesaj de atentionare, eventual cu plata majorata daca il ignori si esti prins? Este ca si cum ai cere hotului sa nu te mai fure!
3. Daca tariful de despagubire reprezinta 28 eur, adica valoare anuala a rovignetei, de ce sa incasezi acest tarif de n ori? Cat de legal este? Ca moral in orice caz nu este! Ce reactie au meseriasii?!
4. Daca evenimentul incalcarii legii s-a produs sa zicem pe 07.04.2011 iar instiintarea o primesti pe 25.10.2011, fiind intocmita pe data de 04.10.2011 cat de legal este PV-ul si chiar intentia legiuitorului?
a. 6 luni ar produce anularea – de ce nu se-ntocmeste PV in aceeasi zi?!
b. Posta romana ar trebui sa se simta jignita, sau sa fie amendata, daca un PV intocmit pe 04.10 ajunge la destinatar pe 25, adica dupa 21 zile. Nu cumva cineva abuzeaza legea? Ce zic judecatoriii?!
Eu consider intregul demers o haiducie, promovata de stat, cu concursul tembelilor care il slugaresc (nu slujesc!).
Jenant este ca avocatii si judecatorii, daca isi pierde cineva timpul pe acest site, ar trebui sa ia o atitudine mai convingatoare.
Tare mi-e teama insa ca, in afara de rating si bani, nimic nu intereseaza pe moderatorii acestui site!
Poate cenzura!!
Muncitorii din Romania, platesc impozit salariu in Germania. Normal!
Se emite un document cu venitul brut si impozit aferent platit – numit Lohnsteuerkarte/ Lohnsteuerbescheinigung

Revenit acasa muncitorul poate cere recalculare impozit si restituire parte incasata in plus.
Pentru aceasta are nevoie la dosar de un Certificat de rezidenta fiscala, practic partea germana este interesata de venitul realizat, in Romania, care influenteaza suma restituita.
Muncitorul se prezinta la Administratia financiara si obtine viza, cu mai multa sau mai putina birocratie, uneori din pacate si spaga!
Exista o singura exceptie - Buzau - care interpreteaza in mod personal, unic, legea - vrea sa impoziteze venitul din salarii obtinute in Germania - desi plata se face la ... sursa!
Acestia cer completarea formularului 201 care nu are stipulat salariu din strainatate ci ceva in stil romanesc, ceva care induce confuzia: salarii platite din România pentru activitatea desfasurata în strainatate.
Deci, prima intrebare - exista identitate de interpretare intre salariu platit in valuta in Germania si salariu platit din Romania, evident unui cetatean din Romania ?

Apoi, a doua intrebare - neaosul personaj din Buzau sustine ca daca nu exista document cu Venitul NET, poate utiliza nonsalant dar ilegal Venitul ... BRUT?
Răspuns la discuția Nescris?!
Ambele clauze NULA si NESCRISA au efect NUL.
O clauza NULA este acea clauza respinsa numai dupa ce este dovedita nula.
< Eleva respinsa, la examen, dar … DUPA evaluare, declarata nula >
O clauza NESCRISA este clauza respinsa, IMEDIAT, ce este recunoscuta ca atare!
< Catelusul intrat in .. sala de examen >!
Răspuns la discuția Nescris?!
Da! Nu va pot ierta!
Lipsa logicii joaca iarasi feste si din tintar faceti armasar!
Clauzele -nescrise- nuanteaza ceea ce cam lipsea in legislatia romana, si dadea -apa la moara- sa zicem de exemplu firmelor de telefonie sau internet - cu contracte -inrosite- cu corecturi, atunci cand ... apareau la mine! Cine nu a vazut timpeniile din aceste contracte?
<nescris> clarifica si pune la zid acele clauze care sunt redundante, sunt contrare moralei, legii sunt simplist INUTILE. Sunt utilizate pentru a intimida clientul de regula.
Deci este f. bine ca s-a clarificat situatia acelor clauze -inutile-, aparent utile partii interesate si prin intimidarea co-semnatarului dar respinse si tratate ca atare de judecatorii, profesionisti.
Deci ce este inutil, speculativ, contrar etc. se considera ca INEXISTENT deci ca NESCRIS.
Punct! Vorba unui comentator anterior dar cu un comentariu ... "nescris". Sic !