avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 144 soluții astăzi
Forum Activitate ADEL Bacau

Activitate ADEL Bacau

Răspuns la discuția achizitie utilaj prin POSCCE
Inceperea investitiei inainte de semnarea contractului de finantare duce la "transformarea" cheltuielilor astfel angajate in cheltuieli neeligibile.
Un astfel de proiect se poate finanta si prin FEADR, masura 312. Conditia principala este ca investitia sa fie realizata in mediul rural.
Daca nu aveti firma cu activitate, un astfel de proiect poate fi finantat prin programul FEADR, masura 312; Investitia trebuie realizata in mediul rural. Acest program finanteaza inclusiv start-up-urile. Finantarea este de maxim 70% si nu poate depasi valoarea de 200.000 euro/proict. Prin acesta este eligibil inclusiv TVA. In rest, alte detalii trebuiesc discutate puctual pe intetia dvs de proiect.
Răspuns la discuția Accesare fonduri europene
recomand contactarea unei firme de consultanta pentru a identifica impreuna programul de finantare potrivit.
In principiu un astfel de proiect poate fi finantat prin urmatoarele programe:
POS-CCE, axa 1; FEADR, masura 312, AFM, programul privind gestionarea deseurilor.
Abordarea fiecaruia dintre aceste programe depinde de conditiile pe care le indepliniti (tipul - privata/publica, marime - IMM/firma mare, etc.) si de intentiile pe care le aveti.
Răspuns la discuția acceasare fonduri europene
Daca la evaluare s-au luat puncte pentru criteriul de selectie nr. 8 - Exploatatii agricole detinute de fermieri cu vârsta sub 40 de ani, la data depunerii proiectului - atunci si schimbarea trebuie sa indeplineasca conditiile pentru acordarea punctajului. Daca schimbarea nu indeplineste conditiile pentru acordarea punctajului atunci se pierd punctele acordate, pierdere care poate duce la neselectarea proiectului.
Nu am inteles foarte clar daca proiectul a fost deja selectat sau este inca in etapa de evaluare.
puteti sa dati mai multe detalii? despre ce program de finantare este vorba? ce tip de solicitant a accesat programul respectiv?
Răspuns la discuția masura 312
Puteti sa schimbati administratorul firmei. Dar in relatia cu APDRP va trebui sa schimbati reprezentantul legal de proiect.
In principiu se poate dar trebuie avut in vedere ca durata contractului sa acopere o perioadă de cel putin 10 ani de la data depunerii Cererii de Finanţare.
adel bacau
Răspuns la discuția feadr masura 312
Nu este cazul sa faceti dovada banilor la depunerea proiectului.
Avand in vedere ca finantarea nerambursabila se acorda pe principiul decontarii cheltuielilor efectuate solicitantul trebuie sa detine suma de bani (din surse proprii sau imprumutati) pentru plata lucrarilor/bunurilor/serviciilor cuprinse in proiect astfel incat sa poata deconta banii.