avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Activitate 10188

Activitate 10188

Buna ziua,
Am o dilema legata de completarea traseului de deplasare al salariatului in cazul celor care presteaza lucrari in constructii la mai multi clienti. De ex. dimineata se duce la un client sa toarne beton, dupa amiaza monteaza cofrag la un alt client, a doua zi dimineata merge la alti clienti, etc. In fisa de SSM am trecut ca si traseu deplasare, "domiciliu propriu - santiere clienti". Este oare OK, sau trebuie de fiecare data luata o alta declaratie traseu?
Buna ziua,
Sunt nascut in Iulie 1960. Am inceput munca in septembrie 1985. Am lucrat fara intrerupere cu 2 exceptii. In anul 2007 am avut lipsa o luna iar in anul 2018, am avut 7 luni nelucrate. Pentru a putea iesi la pensie anticipata partial in septembrie 2020, atunci cand as fi implinit 35 de ani de munca fara intreruperile mentionate anterior, exista vreo posibilitate sa platesc din mana cele 8 luni lipsa ca si contributie la pensie?
Multumesc!
Răspuns la discuția Instruire la locul de munca
Multumesc mult pentru raspuns! Mai am o nelamurire si anume cine semneaza la "Admis la lucru"? Conducatorul locului de munca sau seful acestuia?
Buna ziua,
Sunt nascut in iulie 1960, am cotizat 29 de ani, in conditii normale de munca. La aceasta cotizatie adaug, 9 luni serviciu militar si 5 ani de facultate. Cand pot iesi la pensie anticipat partial?
Buna ziua,
Instruirea la locul de munca este facuta de conducatorul locului de munca. Verificarea acestei instruiri este facuta de conducatorul direct al celui care face instruirea. Serviciul extern poate face aceasta verificare a instruirii la locul de munca, in locul conducatorului direct?
Multumesc!
Discuție Instruiri SSM
Buna ziua,
Hg 1425/2006 prevede ca dupa cele 3 faze de instruire sa se consemneze in fisele de instruire efectuarea acestora. Mai este obligatorie si intocmirea unui proces verbal cu persoanele participante, dupa fiecare instruire?
Buna ziua,
Daca o firma cu pana la 10 angajati are contract cu serviciu extern SSM, mai este obligata sa numeasca si lucrator desemnat SSM?
Multumesc pentru raspuns! Sunt vinovat ca am fost prea lapidar in exprimare. Este vorba despre chiriasi persoane juridice.
Buna ziua,
In cazul unei cladiri care are mai multi chiriasi, cui revine obligatia intocmirii planului de evacuare la urgentele civile? Ce atributii are in acest sens proprietarul cladiri, respectiv chiriasii?
Răspuns la discuția Instruiri IIG si ILM de SSM si SU
Buna ziua,
1. 10188 este userul cu care m-am inregistrat pe site, nicidecum denumirea firmei.
2. Sunt autorizat de ITM ca serviciu extern.
3. Intrebarea mea se referea la faptul ca multi inspectori SSM, suprapun data instruirii introductiv generale de SSM cu data instruirii introductiv generale de situatii urgenta. Ori logic nu poti face 2 instruiri concomitent si de SSM si de situatii urgenta. Intrebarea era care ar fi ordinea efectuarii instruirii introductiv generale si la locul de munca de SSM, respectiv de situatii urgenta.
4. Caz concret ca sa ma fac inteles: luni este angajata persoana care urmeaza a fi instruita. Prin decizii ale administratorului se stabileste ca durata instruirii introductiv generale, respectiv la locul de munca de SSM, este de cate 2 ore fiecare.
a). luni intre orele 8 - 10, are loc instruirea introductiv generala de SSM;
b). luni intre orele 10-12, are loc instruirea la locul de munca de SSM;
c). luni de la ora 12-16, are loc instruirea introductiv generala de situatii urgenta. Avand in vedere ca legislatia de situatii urgenta prevede durata instruirii de minim 8 ore, rezulta ca s-a facut doar jumatetedin instruiea introductiv generala de situatii de urgenta; Au trecut 8 ore de instruire, deci prima zi de munca este incheiata.
d). marti de la ora 8-12 se continua cu partea a doua a instruirea introductiv generala de situatii urgenta;
e). marti de la ora 12 - 16, are loc prima parte a instruirii la locul de munca.
f) miercuri de la ora 8 - 12, are loc a doua parte a instruirii la locul de munca a instruirii situatii urgenta.
Este ordinea corecta de efectuare a instruirii?
Multumesc anticipat!