avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Activitate noisette

Activitate noisette

Răspuns la discuția despagubiri detinuti politici
dar art 5 nu a fost declarat neconstitutional???
si pe cine voi chema ca parat?
in baza caror legi se pot obtine despagubiri pt o persoana care a facut inchisoare politica??? si cam intre ce sume sunt despagubirile. pot cere eu o suma sau suma este prevazuta prin anumite legi?
depunem actiunea la judecatorie sau tribunal?

multumesc
Discuție lamurire
buna dimineata.
detineam un imobil in cluj, mostenit de la parinti impreuna cu cei 3 frati ai mei.
imobilul a fost luat de stat in perioada comunista.
in baza legii 10/2001 numai 2 frati au facut cereri sa primeasca despagubiri pt acest imobil .
acum, as vrea sa va intreb cum este legea: numai cei 2 frati care au facut cereri de despagubire in baza legii 10, au dreptul la despagubiri sau desi numai ei 2 au facut, vom avea parte toti 4 fratii care suntem de fapt cu totii mostenitorii parintilor????

multumesc
Răspuns la discuția va rog un sfat
eu sunt reclamantul, eu am platit taxa de timbru si onorariul avocatului meu iar paratul a efectuat obligatia imediat dupa primul termen. pot sa-i cer cheltuieli de judecata?
Discuție va rog un sfat
am facut o actiune privind obligarea de a face si vineri ajungem la a doua infatisare. paratul a executat obligatia ce o avea, urmand ca vineri la al doilea termen sa imi retrag actiunea, sa renunt la ea. totusi eu pot sa-i cer paratului cheltuieli de judecata plus onorariu de avocat, deoarece mi-a produs un deranj??? adica a asteptat sa-l dau in judecata, apoi imediat si-a efectuat obligatia. ii pot cere cheltuieli de judecata desi vineri imi voi retrage actiunea???????
Răspuns la discuția pot sa cumpar?
e incredibil ca nu vor sa vanda drumul de acces de la poarta la casa. cat timp sa mi-l dea cu chirie dc imobilul e al meu?#-o
Discuție pot sa cumpar?
am o casa cumparata pe legea 112 si pt drumul de acces platesc chirie. primaria nu vrea sa mi-l vanda. ce pot face ca as vrea sa-i despagubesc ca sa stiu k este al meu si ca il pot pava. sa fac actiune in instanta?
Discuție vanzare imobil
am un imobil cumparat in baza legii 112, pt care m-am judecat 6 ani cu fostul proprietar dar in final l-am castigat definitiv si irevocabil. pot sa il vand acum daca am hotarare irevocabila ca imobilul ramane al meu? fostului proprietar inca nu i s-a raspuns la notificarea facuta primariei in 2001 dar instanta s-a pronuntat deja. are ceva, e posibil sa fiu impiedecat la vanzarea lui???
Răspuns la discuția acte proprietate pierdute
act de v/c
dupa decesul bunicilor, am cautat actele de proprietate ale casei mostenite si nu le mai gasesc nicaieri:(. de unde pot sa fac rost de un duplicat ceva de pe actele casei???