avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Activitate ck

Activitate ck

Buna ziua. Am auzit de curand ca exista posibilitatea legala de a beneficia de al treilea an de concediu de crestere si ingrijire a copilului, dar fara plata (mentionez ca este vorba despre un copil sanatos). Este adevarat? Cum se va trece acesta in Cartea de Munca? Ce efect va avea asupra vechimii si asupra pensiei? De la cine se cere acest concediu? Ce acte trebuiesc depuse si unde? Care este temeiul legal? Va multumesc!
Buna seara. Voi efectua un 'in vitro' in afara tarii, in CE. Medicul de acolo imi va da o scrisoare catre medicul meu de familie in care va recomanda repaus la pat doua saptamani dupa interventie. Am vorbit cu medicul meu de familie de si i-am spus acest lucru si el spune ca nu exista un protocol intre tara noastra si alte state din UE prin care el sa poata primi aceasta srisoare si sa-mi dea concediu medical in baza ei. Este adevarat? Cum pot face sa primesc concediu medical pentru ceea ce am scris mai sus?
Buna ziua. Daca locuiesc in casa personala in localitatea A si detin o locuinta cu uzufruct viager pt o ruda in localitatea B, unde trebuie sa declar, ce trebuie sa declar si unde trebuie sa platesc impozitul majorat? Multumesc!
Buna ziua! As avea o intrebare : cat este salariul net in Germania la un salariu brut de 94.000 euro/an in conditiile in care am sotie si un copil? Daca am avea si al doilea copil?
Răspuns la discuția 'concediere'
Din pacate, situatia aceasta nu era prevazuta specific in contract, deci probabil ca treaba nu este ilegala, ci numai imorala...
Răspuns la discuția greseala calcul indemnizatie?
Multumesc frumos pt raspuns, a fost intr-adevar o greseala si vom primi inapoi (cine stie cand?!) trei milioane lei/ luna pentru un an.
Răspuns la discuția salariul minim
Multumesc frumos pentru ajutor!
Răspuns la discuția salariul minim
Multumesc! Deci, daca-mi depun cartea de munca la Fortele de Munca , trebuie sa platesc 51 lei + 87 lei (angajat si angajator) inteleg, nu? (pt functie de baza)
Discuție salariul minim
Buna ziua. Care este salariul minim pe economie? Care sunt darile pentru o jumatate de norma (toate calculele)?
Răspuns la discuția 'concediere'
Inainte sa intru in cic eram pfa, deci aveam contract de prestari servicii.