avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Activitate Florentina Patras

Activitate Florentina Patras

Daca trimit o cerere din provincie pentru eliberarea unui certificat de grefa de la ICCJ , in cat timp pot sa-l ridic, tinand cont de programul de lucru in perioada de vacanta?:(
Răspuns la discuția ,,Baroul Bota,, - legal sau nu?
Macar din politete, orice mesaj merita un raspuns.
Legalitate sau nu? Raspunsul este pe www.bota.ro, inutil de adaugat comentarii in privinta asta. De remarcat insa recunoasterea unor avocati carora nu li s-a refuzat inscrierea in barouri din UE (Gabriela Stefania Nut - Baroul Bruxelles, Doina Graf - Frankfurt pe Main etc ). Oare mai e nevoie de vreo alta recunoastere? Un lucru trebuie totusi remarcat, in aceste barouri nu sunt avocati romani care "sa le conteste calitatea", sa le faca plangeri penale ptr practicarea ilegala a profesiei, etc. Cu siguranta, si acestia platesc contributii la asig. sociale, acolo unde practica avocatura, dupa cum si aici, cei din structura Bota platesc la CJAS si la Casa de Pensii. E ceva ilegal in asta?
Răspuns la discuția Am o problema cu ocolul silvic .
Incearca o conciliere cu Directia silvica inainte sa introduci o noua actiune. Speta e intr-adevar dificila. #-o
Pai daca ai un unchi cu multa experienta de la care poti invata deja ai cel mai mare avantaj. In plus, stresul admiterii nu va fi acelasi, in baroul paralel Bota nu se fac trieri, nu se da spaga, ci examen de testare a cunostintelor. Daca ti-ai propus sa profesezi si nu ai trecut prin facultate doar ca sa ai o diploma, ai toate sansele sa fii admis.
Dezavantaje?! e drept, se mai trezeste cate un fost coleg de facultate ofticat si tzepuit de multe milioane ca sa se vada in barou care e posibil sa te conteste. Intr-un astfel de caz, nu-ti ramane de facut decat sa faci si tu acelasi lucru. Dinte pentru dinte. Ii respect pe cei care ma respecta, sau, respectul incepe cu mine insumi!
Important e sa inveti si sa profesezi, legal, frumos, cu bun simt si deontologie profesionala. Sa ne pastram demnitatea, sa ne putem uita in oglinda fara sa ne fie rusine de ceea ce vedem. Succes! Indiferent ce alegere vei face, viata merge inainte, iar timpul le rezolva pe toate.
Răspuns la discuția ce acte imi trebuie?
Uff!! Actul despre care vorbiti se numeste certificat de celibat (certificat de cutuma) si se elibereaza de la oficiul starii civile unde a fost inregistrata nasterea surorii dvs.
Trebuie sa intrebati la consulatil Italia. Cu permisul de sedere in Romania, aveti drept de sedere in Romania, si asta este clar. . Mm stau multi ani in Italia, m-am ocuoat de obtinerea formelor de sedere, autorizatiilor de munca, cetateniei, etc pentru straini dar nu am intalnit niciun cetatean turc cu contract de munca in Italia.
Răspuns la discuția Acordarea cetateniei romane
Minim 6 luni de la depunerea dosarului, dar poate dura si mai mult.
Răspuns la discuția Redobandirea cetateniei romane
Nu puteti.Dar se poate rezolva prin avocat sau mandatar. Cererea pe care ati depus-o e valabila. Din pacate, pentru moldoveni dobandirea cetateniei romane se obtine f greu dun cauza numarului f mare de cereri, si mai ales ptr ca deponentii dosarelor nu se ocupa de ele. Periodic trebuie sa mai treaca cineva sa vada in ce stadiu sunt. sa mai ducati cate un cazier nou, etcTrebuie sa faceti o cerere de urgentare, eventual sa mai atasati niste acte.
Din ceea ce relatati, exista ceva care nu suna bine deloc.
Cum adica „sa semnati PV”, pai declaratiile cine le-a dat, cine le-a scris? Nu trebuie sa acceptati ca in declaratiile pe care le dati sa se strecoare ceva care nu va suna bine ptr ca dvs veti suporta consecintele.
Spuneati despre un martor. Acesta ce a declarat? De ce declaratia unicului martor nu va este favorabila?
Spuneati ca nu s-au luat probe biologice, nici nu ati suflat in fiola, dar „s-a stabilit ca nu ati consumat alcool, nici dvs, nici celalalt sofer”. Cum s-a stabilit asta?
Daca aveti martori ca a consumat alcool, folositi-va de ei. Este de notorietate lipsa de obiectivitate a politiei, in special in mediul rural, unde politia sta de multe ori la bar cu toti „baietii buni” din sat. Daca spuneti ca rezultatele cercetarii pana la ora actuala va sunt nefavorabile, s-ar putea sa aveti surprize f mari. Discutati cu un avocat, si atentie mare la declaratii.
De obicei bancile , printre conditiile de creditare impun solicitantilor de credite ca-si faca asigurare, fie de viata, fie de risc financiar. Ma intreb prietenul dvs de ce nu are o astfel de asigurare? Intrebati-l, poate ca mai e ceva la mijloc si nu stie. In plus, ar putea face o cerere de amanarea executarii avand in vedere situatia in care se afla, daca crede ca in viitor in situatia sa financiara se poate imbunatati. Dar, repet, de ce nu a avut o asigurare?