avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Activitate CVASI

Activitate CVASI

La luna decembrie 2010 am sold negativ la un furnizor. Prin compararea cu fisa lui de cont am realizat ca am 2 facturi lipsa din anul 2009, in valoare de 1160 lei. Cum fac sa reglez soldul? Ce note contabile tb sa folosesc?

Va multumesc
Borderoul de achizitie cereale, cel cu regim special se face in 3 exemplare (albastru,rosu si verde). Care din ele ramane la vanzatorul cerealelor si care merge la contabilitate?
Răspuns la discuția achizitii cereale
Borderoul de achizitie cereale se intocmeste in 3 exemplare (albastru,rosu si verde). Cum se impart acestea?
O firma a achizitionat in luna august, intr-o singura zi marfa in valoare de 8900 lei. A primit doua facturi, una de 4420 lei si alta de 4480 lei si s-a platit cash. Este corect?
Buna seara,

Ce obligatii are o firma cu caen (4621) Comert cu ridicata al cerealelor, semintelor, furajelor si tutunului neprelucrat si ce declaratii trebuie sa depuna? Este firma noua, fara salariati. Activitatea consta in achizitionarea produselor de la persoane fizice pe baza de borderou de achizitie si vanzarea acestora la firme. Trebuie retinut acel impozit pe venit de 2% de catre societate?

Va multumesc!
Ce implicatii sunt pt o firma platitoare de tva din Romania care doreste sa faca transport rutier de persoane intern, intracomunitar si international? Ce declaratii tb depuse? Ce documente contabile tb intocmite?

Multumesc.
Ce declaratii trebuie depuse de catre o firma neplatitoare de tva din Romania care a luat in leasing in 2007 o masina din Austria - platitor de tva? Leasing-ul este inca in derulare.
Are obligatia se se inregistreze in scopuri TVA pt achizitii intracomunitare?
Multumesc
Firma din RO platitoare de TVA achizitioneaza de la o PJ din Germania inregistrata in scopuri TVA o masina second hand pentru nevoile firmei. Pe factura de achizitie scrie "livrare neimpozabila cf. art. 138 al directivei 2006/112/CE"

1.Se declara in 390? Dar 092, se depune?
2. Pe ce perioada se amortizeaza o masina second hand?
3. Daca peste 1 an firma doreste sa vanda aceasta masina, va emite factura cu sau fara tva?
Răspuns la discuția bilant 2009 formularul 30
Buna ziua,

Daca am firma suspendata cu data de 1 mai cum completez in formularul 30, la numarul mediu de salariati? Pana in aprilie inclusiv am avut un salariat cu norma de 10 ore/luna (contabilul).
Multumesc!
Buna seara,
As avea si eu 2 intrebari:
1. Este obligatoriu sa i se dea unei salariate concediu de odihna inainte de a i se inchide ctr. de munca? Este angajata din luna noiembrie anul trecut si urmeaza sa i se inchida ctr. cu data de 15 iulie.
Ea doreste sa intre in somaj si nu stiu exact ce anume tb sa faca angajatorul, tot o decizie de incetare a ctr. de munca? si cu ce articol?
2. Care este salariul minim pt. un coregraf sau un consultant artistic? Precizez faptul ca nu au studii superioare, decat o diploma de specializare.

Multumesc.