avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Activitate nicolusa

Activitate nicolusa

Buna seara!
Transfer loc munca.
In luna mai mi-am mutat domiciliul din Constanta in Bucuresti si totodata am cerut transferul de la institutia unde lucrez in cadrul aceleiasi institutii in Bucuresti. Am constatat ca salarizarea, conditiile de munca inclusiv fisa postului sunt total diferite. Mentionez ca am semnat un contract de munca dar nu am ridicat dosarul de la resurse umane din Constanta. Asa mi s-a spus ca se da angajatului personal. Intrebarea mea este daca vreu acum sa ma intorc la Constanta la vechiul loc de munca se poate? ( sa cer transferul inapoi ) Exista legislatie in acest sens?
Multumesc frumos!
Buna ziua,
Numele meu este Enache Nicoleta si va rog sa imi raspundeti referitor la următoarea situație.
Eu lucrez in cadrul DGASPC Constanta de 10 ani ca asistent medical generalist principal. In toamna acestui an mă mut cu domiciliul in Bucuresti, fapt pentru care am cerut transfer la unul dintre DGASPC-urile din București. In urma solicitări mele am primit raspuns negativ din partea tuturor sectoarelor. Am apelat si la Sindicatul Sanitas al cărei membru sunt si la fel am primit răspuns negativ. e frustrant ca nimeni sa nu ia in seama un angajat al unei instituții de stat să găsească o soluție care să-mi fie propusă conf. legislației.
Intrebarea mea este, dacă eu mă angajez la spitalul Jud. din Constanța pe o perioadă determinată de 6 luni și cer transferul la un spital din București e mai facil transferul? ( de la un spital la altul). Dacă legislația imi permite transferul fiind angajată pe perioadă determinată. Credeți că există și alte posibilități în cazul transferului?
Mulțumesc pentru timpul acordat
Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru un partaj.
Detin in prezent decizie de divort cu minor efectuat la notariat.
Casa in care am locuit amandoi este a fostului sot dar pe care am renovat o impreuna fiind o casa batraneasca. In prezent detin un credit pe numele meu folosit pentru renovarea acesteia. Creditul este facut in anul 2015 inainte de casatorie. Casatoria a avut loc in 2020, iar eu am locuit in casa cu adresa la domiciliu din 2015 pana in 2022. Creditul este facut pe o perioada de 5 ani si se termina in anul 2023. Dupa divort, fostul sot refuza sa plateasca acest credit in conditiile in care eu voi pleca din casa cu minorul si ramane in propria casa. Cum se procedeaza in astfel de cazuri? Il pot da in judecata? Am castig de cauza macar pentru cota parte din casa, respectiv creditul facut de mine? Multumesc.
Buna seara,
Acum sunt un divort cu sotul meu si vreau sa va intreb ca in urma acestui proces trebuie sa se realizeze ancheta sociala. Ce implica faptul ca in data cand se face ancheta nu sunt cu copilul la domiciliu. Mentionez ca divortul se face la notar iar domiciliul meu si al fostului sot se afla la aceeasi adresa deoarece locuim in continuare impreuna. eu sunt plecata i vizita la parintii mei o saptamana. Multumesc frumos!
multumesc frumos!
Buna ziua!
Va rog sa imi spuneti daca exista cadru legislativ privind transferarea dintr-un loc de munca de stat dintr-o localitate in alta, avand acelasi domeniu de activitate ( in cazul meu DGASPC ), deoarece intentionez sa imi schimb domiciliul de la Constanta La Bucuresti.
Multumesc!
Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti daca sunt garant pentru cineva la un credit de nevoi personale exista posibilitatea sa ma retrag inainte sa se fi achitat acest credit de persoana care l-a contractat?
Multumesc!
Buna ziua!

Lucrez în domeniul medical și intenționez ca pe viitor să deschid un cabinet de tehnică și radiologie dentară. Va rog îmi puteți spune în ce condiții pot deschide acest cabinet prin fonduri nerambursabile și cam la ce cost se ridică o astfel de afacere.
Vă mulțumesc!
Multumesc frumos!
Bună ziua,
În perioada 1990 - 1991 am lucrat ca invatatoare dar nu mi s-a mai gasit carnetul de munca cand am fost sa il ridic. am primit acum o adeverinta care atesta faptul ca am lucrat in acea perioada ca invatatoare.
Totodata in perioada decembrie 1991 pana in 28,08,1992 am avut indemnizatie de somaj. Tot acum am obtinut adeverinta care atesta acest lucru. Va rog sa imi spuneti daca merg cu aceste adeverinte la actualul loc de munca la departamentul resurse umane mi se adauga acum vechimea aceasta rezultata din aceste adeverinte? Multumesc!