avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Activitate flori9

Activitate flori9

Buna seara,

Va rog ajutati-ma urgent cu datele ce trebuiesc intoduse intr-o asemenea adeverinta, intr-o luna in care au fost 7 zile de CM, din care 2 zile au fost in w/e.
La baza de calcul, ce suma ar trebui sa luam?
La nr zile stagiu de cotizare este corect sa-i luam si cele 2 zile de CM din w/e?


Va multumesc.
Buna seara,

Va rog ajutati-ma cu un raspuns in ceea ce priveste recuperarea salariilor neplatite, dinaintea intrarii societatii in insolventa. Acum societatii i s-a deschis procedura de faliment si s-au trimis notificari angajatilor pt depunerea cererii de admitere a creantelor nascute dupa data deschiderii procedurii generale de insolventa.
Intrebarea mea este: cei care au sume de recuperat dinaintea insolventei, cum procedeaza? Isi mai pot primii salariile restante?
Buna seara,
Am o mica nelamurire in ceea ce priveste decizia de incetare a cim pt limita de varsta. In toate modelele pe vare le-am gasit apare referirea la decizia de pesionare de la casa de pensii.
Dar daca CIM inceteaza de drept la data indeplinirii conditiilor de pesionare, de unde sa iau nr deciziei de pensionare care se emite ulterior?
Va rog, in cazul in care intr-un CIM este introdusa clauza de neconcurenta formulata astfel:
1. fac obiectul prezentei clauze de neconcurenta toate acele activitati desfasurate de catre angajat in baza fisei postului semnata si anexata la contractul individual de munca, in exercitarea atributiiilor stabilite pt postul ocupat din cadrul angajatorului.
2. angajatul, pe teritoriul Romaniei, in judetele in care angajatorul are infiintate puncte de lucru si/sau are clienti, nu va presta activitati pentru sine si/sau terte persoane care au ca si obiect de activitate, fie principal, fie secundar, ce constau in munca temporara, resurse umane, administrare recrutare, plasare forta de munca in tara si strainatate, activitate de salarizare.
3. angajatul nu va presta actiitati de natura celor mentionate prin pct.1 si 2 in favoarea societatilor comerciale autorizate ca si agent de munca temporara, plasare si mediere de forta de munca.;

cum se interpreteaza aceasta dpdv legal, avand in vedere ca in fisa postului sunt trecute toate activitatile specifice unui job in resurse umane si salarizare?
Nu
Buna ziua,
se poate sa-mi spuna cineva ce presupune aceasta raportare lunara la INS?
Ce date se transmit si cum?

Multumesc anticipat!
Ea spune ca a avut cfp pana la sfarsitul contractului, adica pana-n 08.10.2011.
Perioada efectiva a ccc este 20.11.2009 - 08.10.2009. Asta reiese din adeverinta celor de la AGNPIS.
Buna ziua,

Am o situatie cu o fata care are certificat de handicap grav, care in 08.10.2007 a nascut un copil fara handicap!!!!
Carnetul ei de munca se afla in continuare la camera de munca si nu-i poate fi inchis deoarece nu au toate documentele in baza carora sa i se faca aceasta inchidere.
Are adeverinta de la Agentia Nationala de Plati si Inspectie Sociala, din care reiese ca in perioadele:
- 20.11.2007 - 30.11.2007 - 220 lei
- 01.12.2007 - 30.09.2009 - 600 lei
- 01.10.2009 - 08.10.2009 - 155 lei,
a primit beneficiu indemnizatie /stimulent pt. cresterea copilului acordata in baza OUG.111/2010

Si o alta adeverinta tot de la aceeasi agentie, sin care reiese ca in perioadele:
- 09.10.2009 - 31.10.2009 - 111 lei
- 01.11.2009 - 31.10.2014 - 150 lei
a beneficiat de sprijin lunar acordat cf. prevederilor art.32 alin(2) din OUG nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pt cresterea copiilor.

Ea totodata spune ca in perioada 2009 - 2011 a avut cerere de CFP. Este posibil? Noi nu mai avem actele doveditoare. Cum putem proceda pt ca fata sa-si rezolve problema cat mai repede?

Va multumesc anticipat!
Discuție Act aditional
Buna ziua,
poate sa-mi spuna cineva cum se completa in 2007 un act aditional pt suspendarea CIM in vederea intrarii angajatei in CIC?
Era un articol in care se completau datele angajatei, si in care se spune ca se suspenda CIM dupa cum urmeaza. Ce anume trebuia scris la "dupa cum urmeaza"?
Am adaugat si articolul:
Art.1. Incepand cu data de 19.10.2007, se suspendă Contractul Individual de Muncă al D-nei POPESCU având CNP .................... după cum urmează: ...................

Multumesc anticipat!
Discuție Registru
Buna ziua,
am o nelamurire in privinta numerelor de inregistrare din registrul de intrari-iesiri al firmei. Cum de procedeaza la inceput de an? Se incepe cu nr. 1 sau se continua cu numerotarea din anul precedent? Si daca puteti sa-mi indicati si o baza legala, ar fi perfect.


Va multumesc anticipat!