avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Activitate mihai09

Activitate mihai09

gasesc undeva vreun model ?
multumesc
buna ziua
as dori sa ma angajez ca sofer la o firma din Suedia. ce contract pot face intre firma mea din Romania si aceasta firma din Suedia pentru a putea lucra ca sofer in Suedia in conditii legale.
incheierea data in camera de consiliu, executorie fiind, poate fi pusa in aplicare doar dupa ce trec cele 30 zile de apel? se aplica mentiunea cu definitiva?
Răspuns la discuția imobil Legea 10/2001
problema mea este daca decizia in baza legii 10/2001 este valabila daca statul nu a avut un titlu valabil si nu s-a inscris in CF din acest motiv. care este titularul de drept cel care a mostenit sau cel din decizia in baza Legii nr10/2001?
Buna ziuA
un imobil nationalizat si trecut la stat fara documente este mostenit prin anul 1997, apoi se emite o decizie in baza Legii nr.10/2001 prin care se restituie imobilul insa nu poate fi intabulat in CF deoarece statul nu are un act de expropriere si nu s-a inscris in cf ca proprietar. proprietar in cf este acum mostenitorul celor deposedati de imobil deoarece se considera ca statul neavand un just titlu de expropriere decizia nu este valabila .
am probleme daca cumpar
multumesc
Buna ziua
sunt asociat unic in srld si doresc sa cesionez integral partile sociale
care este primul pas de urmat? sa depun la registru o decizie prin care sa instiintez despre cesiune, sa treaca 30 de zile si daca nu este opozitie din partea nimanui sa inchei actul de cesiune si sa il depun la ORC sau sa inchei direct actul aditional si contract de cesiune si sa-l depun la ORC urmand sa astept eventualele opozitii?
ce art din OUG 54/2010 prevede ceva despre acest lucru? sau ordinea ?
se poate vinde uzufructul conform noului Cod civil sau se renunta la el?
un cetatean german poate dobandi dreptul de proprietate asupra unui teren extravilan prin reconstituire in baza Legii nr.18/1991 dupa anul 2003 daca nu si-a redobandit cetatenia romana? sau poate doar formula cerere pentru autorul sau, care trebuie sa indeplineasca conditia cetateniei romane si in acest caz pe titlu ar trebui sa apara autorul sau daca este mostenitor testamentar spre exemplu si titlul a fost emis in 2004 putea fi emis direct pe numele lui? sau conditia cetateniei trebuia indeplinita la data aparitiei legii nr.18/1991?
vreau sa cumpar un teren si titlul e emis pe numele unui cetatean care conform procurii de vanzare este doar cetatean strain si astfel am niste dubii cu privire la modul in care s-a emis titlul
Răspuns la discuția certifcat fiscal la mostenire
mama a decedat in timpul procesului si evident nu mai are cum sa depuna si cei de la impozite si taxe vor sa ma inregistreze direct in baza sentintei si certificatului de mostenitor
exista un text de lege care mentioneaza necesitatea certificatului la mostenire. la instrainare e obligatoriu bineinteles
exista un temei legal in care certificatul de neurmarire fiscala sa fie obligatoriu la mostenire? oricum se preia pasivul la acceptare.
nu vor sa inregistreze la directia impozite si taxe sentinta de proprietate a mamei mele decedate pana nu fac mostenirea iar notarul imi cere certificatul fiscal