avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Activitate MADALINA SALOMIA

Activitate MADALINA SALOMIA

Răspuns la discuția Registrul de bani personali
Legea nr. 186/2015 - eliminarea impozitarii bacsisului si a Registrului de bani personali
Sursa: SuperLege.ro

Nu mai este nevoie de inscrierea sumelor in Registrul de bani personali, a fost eliminat incepnad cu data de 09.07.2015.
Procentul este de 75%.
Pentru stabilirea indemnizatiei se ia in calcul media veniturilor nete pe ultimile 12 luni anterioare datei nasterii copilului, inclusiv luna in care se naste copilul .
Pentru obtinerea indemnizatiei sunt mai multe variante pentru care puteti opta.
Puteti opta fie pentru cei 75% din media veniturilor nete pe ultime 12 luni, dar aveti dreptul la concediu doar pana la data la care copilul implineste varsta de 1 an.
Sau puteti opta pentru plafonare la suma de 1200 lei/luna si stati in concediu pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului.
Răspuns la discuția declaratia 112
Va cumparati semnatura electronica de la societatiile agreate de Ministerul de Finante, instalati semnatura in calculatorul dvs. dupa care completati un formular de confirmare a semnaturii electronice care va fi confirmat de societatea care v-a emis semnatura.
Pentru a depune D112, D100, D300, D301, trebuie sa completati formularul 150 cu datele soietatii, il gasiti pe anaf.ro si impreuna cu procura intocmita la notariat pe numele dvs. trebuie sa va inregistrati la Finante si asteptati raspunsul de confirmare pe adresa de e-mail care ati completat-o in formularul 150.
Răspuns la discuția Dreptul la somaj
Pentru a beneficia de somaj perioada este aceeasi, adica 12 luni in ultimele 24 luni, dar cu conditia ca cele 12 luni lucrate sa nu reprezinte stagiu pentru o alta perioada in care ati primit somaj.
Răspuns la discuția Somaj tehnic
Pe durata întreruperii temporare a activităţii angajatorului salariaţii beneficiază de o indemnizaţie, plătită din fondul de salarii, ce nu poate fi mai mică de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat.

Isi pastreaza calitatea de asigurat (in sistemul public de pensii, in sistemul asigurarilor pentru somaj, pentru concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate etc.);

(2) Pe durata întreruperii temporare prevăzute la alin. (1) salariaţii se vor afla la dispoziţia angajatorului, acesta având oricând posibilitatea să dispună reînceperea activităţii.

Pentru trimitere in somaj tehnic se va intocmi o decizie de suspendare a contractului de munca in care se specifica faptul ca salariatul este in somaj tehnic iar la sfarsit o decizie de incetare a suspendarii somajului tehnic.
Ordonanta Guvernului nr. 117/2010
"Art. 112 1
. — În sensul prezentului titlu, o microîntreprindere este o persoană juridică română care îndeplinește cumulativ următoarele condiții, la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent:
a) realizează venituri, altele decât cele prevăzute la art. 112 2 alin. (6);
b) are de la 1 până la 9 salariați inclusiv;
c) a realizat venituri care nu au depășit echivalentul în lei al 100.000 euro;
d) capitalul social al acesteia este deținut de persoane, altele decât statul și autoritățile locale.
(4) O persoană juridică română care este nou-înființată poate opta să plătească impozit pe veniturile microîntreprinderilor începând cu primul an fiscal, dacă condiția prevăzută la art. 1121
lit. d) este îndeplinită la data înregistrării la registrul comerțului și condiția prevăzută la art. 112 1 lit. b) este îndeplinită în termen de 60 de zile inclusiv de la data înregistrării.
(5) Microîntreprinderile nu mai aplică acest sistem de impunere începând cu anul fiscal următor anului în care nu mai îndeplinesc una dintre condițiile prevăzute la art. 1121
.
(6) Nu pot opta pentru sistemul de impunere reglementat de prezentul titlu persoanele juridice române care:
a) desfășoară activități în domeniul bancar;
b) desfășoară activități în domeniile asigurărilor și
reasigurărilor, al pieței de capital, cu excepția persoanelor
juridice care desfășoară activități de intermediere în aceste
domenii;
c) desfășoară activități în domeniile jocurilor de noroc,
consultanței și managementului;
d) au capitalul social deținut de un acționar sau asociat
persoană juridică cu peste 250 de angajați.
(7) Microîntreprinderile pot opta pentru plata impozitului pe
profit începând cu anul fiscal următor. Opțiunea se exercită până
la data de 31 ianuarie a anului fiscal următor celui pentru care
s-a datorat impozit pe veniturile microîntreprinderilor"
Poate cineva sa ma ajute cu un formular pentru un bilnat de lichidare?
Răspuns la discuția amenajare spatiu sediu
Daca aveti un contract de inchiriere sau de comodat intre societate si proprietarul spatiului si in contract este prevazut faptul ca veti suporta cheltuielile cu intretinere si repararea sediului aveti voie sa le inregistrati in contabilitate pe contul 611 "Cheltuieli cu intretinere si reparatii" tinanduse cont de suprafata folosita care se majoreaza din p. d.v. fiscal cu 10%
Vedeti art. 21 Cod fiscal cu cheltuieli deductibile limitat.
Sa atasati si un deviz de lucrari.
Oug 34/2009 care a intrat in vigoare cu 01.05.2009.
Pentru autoturismele cu capacitate de 3500 kg nu se deduce la achizitie TVA.
Daca este luata din spatiu intracomunitar TVA se declara si se plateste catre statul roman.
Dar daca desfasoara anumite activitati descrise mai jos, poate sa deduca TVA-ul.

" Dupa articolul 145 se introduce un nou articol, articolul 145^1 “Limitari speciale ale dreptului de deducere”, cu urmatorul cuprins:
“Limitari speciale ale dreptului de deducere
Art. 145^1. – (1) In cazul vehiculelor rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv pentru transportul rutier de persoane, cu o greutate maxima autorizata care sa nu depaseasca 3.500 kg si care sa nu aiba mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzand si scaunul soferului, nu se deduce taxa pe valoarea adaugata aferenta achizitiilor acestor vehicule si nici taxa aferenta achizitiilor de combustibil destinat utilizarii pentru vehiculele care au aceleasi caracteristici, aflate in proprietatea sau in folosinta persoanei impozabile, cu exceptia vehiculelor care se inscriu in oricare dintre urmatoarele categorii:
a) vehiculele utilizate exclusiv pentru: interventie, reparatii, paza si protectie, curierat, transport de personal la si de la locul de desfasurare a activitatii, precum si vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenti de vanzari si de agenti de recrutare a fortei de munca;
b) vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plata, inclusiv pentru activitatea de taxi;
c) vehiculele utilizate pentru prestarea de servicii cu plata, inclusiv pentru inchirierea catre alte persoane, instruirea de catre scolile de soferi, transmiterea folosintei in cadrul unui contract de leasing financiar sau operational;
d) vehiculele utilizate in scop comercial, respectiv in vederea revanzarii.
(2) Prin achizitie de vehicule, in sensul alin. (1), se intelege cumpararea unui vehicul din Romania, importul sau achizitia intracomunitara a vehiculului.
(3) Prevederile alin. (1) si (2) nu se aplica pentru avansurile care au fost achitate inainte de data de 1 mai 2009 pentru valoarea totala sau partiala a vehiculelor rutiere motorizate, daca livrarea acestora intervine dupa data de 1 mai 2009 inclusiv.
(4) Prevederile prezentului articol se aplica pana la data de 31 decembrie 2010 inclusiv.
(5) In cazul vehiculelor exceptate potrivit alin. (1) se vor aplica regulile generale de deducere stabilite la art. 145 si art. 146-147^1.”"

Răspuns la discuția cuantum somaj
Intre 380,00 lei si 450,00 lei lunar timp de 9 luni.