avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Activitate AV. Cristina Oltea Petrescu

Activitate AV. Cristina Oltea Petrescu

Răspuns la discuția Intrerupere actiune de divort
Este suficient sa nu se prezinte reclamantul la termen
Răspuns la discuția Intrerupere actiune de divort
cu precizarea ca daca nu se prezinta reclamantul cererea va fi respinsa ca nesustinuta; daca paratul a facut cerere reconventionala si reclamantul renunta la judecata sau nu se prezinta se continua judecarea cererii de divort a paratului
Răspuns la discuția Despre obligatia cu termen
art 1411 -,1420 noul cod civil
Răspuns la discuția Debitori mutati de la adresa
Exista directii locale dar cel mai bine intrebati la national, are evidenta intregii tari.
Răspuns la discuția Debitori mutati de la adresa
La directia generala de evidenta a persoanelor [ link extern ] /
Termenul de recurs este de 10 zile de la comunicare. Veti fi citat de instanta superioara in cazul in care se va face recurs cu copie de pe motivele de recurs si cu mentiunea de a depune intampinare. Nu exista un termen de redactare dureaza in practica cel putin o luna, in functie de cat de incarcate sunt instantele
cred ca trebuie sa aveti in vedere art 321 si 322 din noul cod civil privind locuinta familiei conform carora oricare dintre soti poate cere notarea in cartea funciara a unui imobil ca locuinta a familiei chiar daca nu este proprietarul imobilului.

Text extras din: Codul Civil 2009(r1) - al României

Art. 322. - (1) Fara consimtamântul scris al celuilalt sot, niciunul dintre soti, chiar daca este proprietar exclusiv, nu poate dispune de drepturile asupra locuintei familiei si nici nu poate încheia acte prin care ar fi afectata folosinta acesteia.
(2) De asemenea, un sot nu poate deplasa din locuinta bunurile ce mobileaza sau decoreaza locuinta familiei si nu poate dispune de acestea fara consimtamântul scris al celuilalt sot.
(3) În cazul în care consimtamântul este refuzat fara un motiv legitim, celalalt sot poate sa sesizeze instanta de tutela, pentru ca aceasta sa autorizeze încheierea actului.
(4) Sotul care nu si-a dat consimtamântul la încheierea actului poate cere anularea lui în termen de un an de la data la care a luat cunostinta despre acesta, dar nu mai târziu de un an de la data încetarii regimului matrimonial.
(5) În lipsa notarii locuintei familiei în cartea funciara, sotul care nu si-a dat consimtamântul nu poate cere anularea actului, ci numai daune-interese de la celalalt sot, cu exceptia cazului în care tertul dobânditor a cunoscut, pe alta cale, calitatea de locuinta a familiei.
(6) Dispozitiile alin. (5) se aplica în mod corespunzator actelor încheiate cu încalcarea prevederilor alin. (2).
Da, trebuie intocmita o Hotarare Aga semnata de toti membrii. Daca nu se poate prezenta poate mandata pe cineva sa semneze in locul sau prin procura notariala
Răspuns la discuția Incredintare si domiciliul minor
Sunt doua probleme distincte. Daca ati achizitionat apartamentul integral inainte de casatorie este bun propriu si va ramane al dvs.indiferent de cui va fi incredintat minorul. In ceea ce priveste incredintarea copilului puteti solicita sa va fie incredintat dvs. si instanta va dispune avand in vedere interesul copilului si tinand cont de conditiile pe care i le pot oiferi fiecare din parinti
Text extras din: Codul Civil 2009(r1) - al României

Art. 375. - (1) Daca sotii sunt de acord cu divortul si nu au copii minori, nascuti din casatorie, din afara casatoriei sau adoptati, ofiterul de stare civila ori notarul public de la locul casatoriei sau al ultimei locuinte comune a sotilor poate constata desfacerea casatoriei prin acordul sotilor, eliberându-le un certificat de divort, potrivit legii.
(2) Divortul prin acordul sotilor poate fi constatat de notarul public si în cazul în care exista copii minori nascuti din casatorie, din afara casatoriei sau adoptati, daca sotii convin asupra tuturor aspectelor referitoare la numele de familie pe care sa îl poarte dupa divort, exercitarea autoritatii parintesti de catre ambii parinti, stabilirea locuintei copiilor dupa divort, modalitatea de pastrare a legaturilor personale dintre parintele separat si fiecare dintre copii, precum si stabilirea contributiei parintilor la cheltuielile de crestere, educare, învatatura si pregatire profesionala a copiilor.