avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Activitate Bogdan Frunza

Activitate Bogdan Frunza

Buna ziua,
Codurile CAEN sunt aceleasi peste tot in tara. e vorba, cred, de impozitarea pe norme de venit. si acestea pot fi gasite pe site-ul anaf-ului la fiecare judet in parte. din pacate, la momentul de fata, site-ul anaf-ului nu raspunde :)
Buna seara,
contract de prestari servicii, valoarea pozitiva, sa zicem 10 lei, iar daca emiteti factura, faceti o reducere comerciala tot de 10 lei; totalul da zero.
Daca sunteti contabil autorizat/expert contabil/consultant fiscal, aveti lege speciala si forme de organizare si practicare reglementate.
sau aveti contract de munca, unde apare un cumul de functii?
altfel e munca la negru si nu face obiectul discutiei.
Buna ziua,
daca o societate comerciala are activitatea suspendata la registrul comertului, mai poate ea plati ratele aferente unui contract de leasing?#-o
Răspuns la discuția Impozit programatori
deci doar daca sunteti salariat se aplica. am mai auzit, dar nu reusesc sa gasesc temeiul juridic, inca. in fluturas nu scrie temeiul juridic, dar poate ne poate lamuri colega dvs de la salarii. oare ne ajuta?
Răspuns la discuția Impozit programatori
Buna seara,
da-mi si mie temeiul juridic, te rog! E vorba doar de dreptul de autor sau e altceva?
Primaria imi solicita intabularea pentru a elibera autorizatie de functionare pe acel spatiu inchiriat. eu nu prea vad rostul intabularii unui contract de locatiune (in special pentru motivul lor) in conditiile in care acesta poate inceta prin acordul partilor oricand sau cu preaviz de 30 de zile. si atunci ei ma obliga sa suport alte cheltuieli si drumuri la ancpi, in conditiile in care locatiunea mea nu are treaba cu titlul de proprietate...dar asta e romanica noastra draga...ma consolez cu gandul asta...
multumesc frumos pentru interes si raspuns!
am gasit ceva util: art 19, alin 1 C, lit a) din Legea 7/1996(r) - ce contine cartea funciara - "precum si locatiunea si cesiunea de venituri pe timp mai mare de 3 ani.
Buna ziua, dragi colegi!
am o cerere de la primaria sector 6 bucuresti, care mie mi se pare cel putin ciudata: sa intabulez contractul de locatiune in baza caruia detin un spatiu comercial, pentru o durata de 3 ani.
aveti idee, info, ceva util despre temeiul acestei solicitari a primariei?
multumesc frumos!
Buna ziua, stimati colegi!
Am citit in 2 zile toate mesajele. cu intreruperi, ca de...sefii mai vor una-alta. Am vazut ca spiritele s-au incins uneori si mi-a placut argumentatia fiecaruia(nimeni nu scrie ceva fara sa se bazeze pe ceva). dar uneori cred ca a fost omis ceva: ce e dreptul de proprietate? este acel drept real care confera titularului dreptul de a intrebuinta bunul potrivit naturii ori destinatiei sale, de a-l folosi si de a dispune de el in mod exclusiv si perpetuu, in cadrul si cu respectarea legislatiei in vigoare. Drept aparat de Constitutia Romaniei, Codul civil si diverse legi. Potrivit art. 480 din Codul civil “proprietatea este dreptul ce are cineva de a se bucura si dispune de un lucru in mod exclusiv si absolut, insa in limitele determinate de lege”. Art. 135 al Constitutiei stabileste ca proprietatea este publica sau privata. Proprietatea privata, este, in conditiile legii, inviolabila. Notiunea de proprietate se extinde atat asupra lucrurilor corporale (proprietate mobiliara sau imobiliara) cat si a celor necorporale (proprietatea intelectuala, proprietatea numelui etc.). Atributele proprietatii: dreptul de a te servi de lucru; dreptul de folosinta, de fructe si venituri; dreptul de a dispune de lucru.
Dreptul de folosinta - eu cred ca asta face chiriasul, este un atribut al dreptului d eproprietate. corect?
Dreptul de proprietate este un drept principal, da? adica, conform aceleiasi surse, acel drept real cu o existenta de sine statatoare, independent de existenta vreunui alt drept.
Dreptul de folosinta este un drept accesoriu, adica "este acel drept real pentru garantarea unui drept de creanta a carui existenta depinde in mod direct de existenta dreptului garantat". Eu as mai spune ca daca nu ar exista un drept de proprietate(nu conteza cine e titularul sau), nu ar exista nici un drept de folosinta.
drept urmare, eu sunt de parere ca proprietarul poate face ce vrea, sa-si schimbe usa, sa-l evacueze pe chirias, sa-i faca plangere penala, sa-l ia cu forta din apartament, etc.
c apoate fi acuzat de chirias pentru diverse, e altceva. chiriasul il poate acuza oricum, dar va trebui sa dovedeasca afirmatiile - si deja iar o dam in balarii si discutii offtopice.
Definitiile sunt luate de la [ link extern ]

va multumesc!
merci frumos!
dar in cuprinsul oug 77 avem neste termene. unele abateri vor fi infractiuni in 10 zile de la publicare iar normele metodologice vor fi emise in 30 de zile d ela publicare. si pana apar normele, eu cum aplic ordonanta?