avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Activitate mesteriqa

Activitate mesteriqa

Răspuns la discuția Cat pot circula cu numere rosii?
normal nu platiti rovigneta si alte taxe.
o idee ar fi sa va puneti gaz(GPL)si sa declarati ca e masina hibrida pentru care nu se platesc taxe de inmatriculare sau nu asa mari oricum
Răspuns la discuția Amenintare
reprezinta un inceput de dovada, ideea e ca dvs acuzati pe cineva de ceva anume aduceti niste dovezi(oarecare) si in instanta acuzatul trebuie sa se justifice adica el trebuie sa demonstreze ca nu e asa. in functie de indrumarile primite de avocat ati avea mari sanse in opinia mea.

succes
puteti rezilia inainte de termen dc nu se indeplinesc conditiile contractuale,undeva in contract se specifica anumite date respectiv traficul de date minim garantat, viteza de download si de upload, ce trebuie sa fie mai mici un nr de zile ca sa puteti sa reziliati. retineti ca trebuie sa si dovediti acest lucru, eventual niste printscreen-uri cu datele reclamate etc. succes!!
Răspuns la discuția concediu
concediu se acorda oricand se calculeaza anual adica din mai->decembrie si rezulta un nr. de zile in functie de vechimea in munca, asa ca aveti dreptul la concediu. dc dupa concediu reziliati contractul zilele se scad din fisa de lichidare sau dc nu va luati de loc se platesc
1.amenda se prescrie in 6 luni........deci s-ar putea sa aveti o sansa
2.legal este si tariful de despagubire...vezi www.cnadnr.ro sau www.cestrin.ro
3.amenda este pe masina(serie sasiu) deci intr-un eventual proces aveti 99% sanse
Răspuns la discuția Amenda rovinieta.
dar nu mai mult de o amenda pe zi.........
plangerea se face la judecatoria de pe raza localitatii savarsirii faptei, se poate si prin posta(cu confirmare de primire,normal), iar termenul de prescriere este de 6 luni la amenzile de rovigneta. totodata va recomand in prealabil si un mail la emitent CESTRIN/CNADNR( presa@andnet.ro , info.rovinieta@cestrin.ro ) poate rezolvati fara judecata (www.cnadnr.ro , www.cestrin.ro pentru alte detalii)
in 6 luni se prescrie fapta(apropo de rovigneta)
apropo de masina-daune chiar nu stiu ce sa zic adica am si eu carnet de 8 ani si am luat si eu gropi dar chiar asa avarii nu am avut adica mai mult de o pana nu.
normal ca sunteti indreptatit sa dati in judecata compania dar nu stiu ce sanse aveti.
OUG 15/24.02.2002
Art. 7
Responsabilitatea achitarii tarifului de utilizare si a detinerii rovinietei valabile, precum si a achitarii tarifului de trecere sau a tarifului de concesiune revine în exclusivitate utilizatorilor români, iar în cazul utilizatorilor straini, aceasta revine în exclusivitate conducatorului auto al vehiculului.
Art. 8
(1) Fapta de a circula fara a detine rovinieta valabila constituie contraventie si se
sanctioneaza cu amenda.
(3) Contravenientul are obligatia de a achita, pe lânga amenda contraventionala, cu titlu de tarif de despagubire, în functie de tipul vehiculului folosit fara a detine rovinieta valabila, sumele stabilite potrivit anexei nr. 4.
(31) Agentul constatator va face mentiune în procesul-verbal de constatare a
contraventiei si despre contravaloarea despagubirii si modul de achitare a acesteia.
(4) Contravenientul poate achita în termen de cel mult 48 de ore de la data încheierii procesului-verbal ori, dupa caz, de la data comunicarii acestuia jumatate din minimul amenzii prevazute de prezentul act normativ, agentul constatator facând mentiune despre aceasta posibilitate în procesul-verbal.
[ link extern ]
sau:Adresa:Bd. Iuliu Maniu 401A, Sector 6, Bucureşti, România
Telefon:+(40)21.317.11.20; +(40)21.315.15.82
Fax:+(40)21.317.11.21
E-mail: office@cestrin.ro
1.procesul verbal se afisaja nu se baga in cutiile postale
2.martorul este mai mult ca sigur angajat C.N.A.D.N.R.coleg cu cel trecut in procesul vb deci il gasiti usor
3.sunt doua contraventii diferite-zile diferite deci trebuiesc platite
4.oricum platiti amenda in 48 de ore si apoi sa va ganditi la contestatie ......daca credeti ca mai are rost(nu ati respectat 'legea' deci platiti!)