avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Activitate malacka

Activitate malacka

Răspuns la discuția droguri legale
multumesc, intre timp am fost atentionata sa nu ma bag, si sa ma tin departe de ei. Eventual de acum incolo pot sa ma baricadez in casa.
Discuție droguri legale
Buna seara, am si eu o problema: locuiesc intr-o casa cu trei apartamente,iar vecinul din primul apartament a decis sa dea in chirie o camera pentru o tutungerie. Din pacate, s-a ajuns in situatia in care nu se va vinde doar tutun, ci se consuma si droguri legale( zic ei) si vor sa fie un fel de bar...sau asa ceva. In aceste zile sunt pe cale sa le deschida. Ce pot face eu, ca si simplu cetatea, care am doi copii minori? vecinii din cel de-al treilea apartament sunt in varsta si nu se baa
Multumesc pentru raspunsuri.
Discuție baroul Bota
sunt curioasa, daca cei din baroul Bota functioneaza legal, poate sa aiba probleme, sunt acceptati in instanta?
Nu trebuie sa fiti reprezentat, la orc va poate ajuta consilierul juridic sa formulati recursul, pe care le depuneti la tribunal, si asteptati pana trece termenul de judecata, dupa cinci zile va puteti interesa ce s-a decis. In toate cazurile, daca se face dovada depunerii situatiilor financiare-prin depunerea copiei cererii-instanta nu dizolva societatea.
Nu trebuie sa mergeti nicaieri, declaratia pe care l-ati depus la orc este de ajuns, eventual puteti sa va asteptai la o vizita din partea unor autoritati, dar asta poate sa fie si DSV, si ITM, sau chiar APM, .Oricare are dreptul sa faca un control, cand doreste, sa vada daca intr-adevar sunt indeplinite toate conditiile, asa cum le-ati declarat.Dvs cititi cu atenti declaratia, veti vedea la ce se refera.In plus, daca o activitate necesita o autorizatie in plus, se mentioneaza acest lucru pe certificatul constatator.nu cred sa aveti asa ceva scris pe certificatul constatator.
Răspuns la discuția Intrebari succesiune
cred ca s-a inteles ca domnul nu vrea avocat.e dreptul lui, si cred ca nu etse singurul care are bani putini.Sa nu il stresam cu asta, ca nu are nevoie.
In schimb,asteapat sfaturi utile, de ce sa nu i le dam, cred ca si avocatii ar putea sa faca gestul, dar vad ca nu vor.
desi eu nu sunt avocat, sunt jurista, si cunosc situatia in care se misca trebuirle pe la primarii.Primul pas pe acre trebuie sa-l faceti, este sa aflati cine este proprietarul imobilului.Si pentru asta,ar trebuii sa va reintoarceti la Primaria unde este imobilul., cu o cerere,trimis prin posta , recomandat, in care cereti in calitate de mostenitor, un certificat de atestare fiscala, pentru deschiderea succesiunii. Este un certificat care atesta atat proprietatea, cat si valoarea impozabila a imobilului, si se elibereaza la cererea mostenitorilor.Eventual, puteti sa cererti un formular de la dansii, tot prin scrisoare, pe care ulterioar il retrimiteti semnat. ( care va scuteste de drum)Potrivit legii, dansii au 30 zile sa va raspunda, in caz contrar puteti actiona in instanta.Se merge pe contencios administartiv, unde termenele sunt mult mai scurte.De obicei nu se ajunge la asta, si putei afla informatii chiar fara sa va deplasati, trebuie doar sa aveti rabdare pana trece termenul., sau pana cand vi se va raspunde.Datorita faptului ca se plateste o taxa la eliberarea acelui certificat, cu prima ocazie puteti cere si nr de cont al Primariei, unde veti vira cei 4 lei( la noi atat se plateste)iar actul doveditor il atasati la cererea tip.
In acets fel, veti afla cine este proprietarul imobilului cel putin, iar uramtaorul pas il veti face in cunostinta de cauza.
Răspuns la discuția PROBLEME DE FAMILIE
Poate sunt eu demodata la varsta de treizeci si ceva de ani, dar , desi aveti amandoi varsta conferita de lege cand puteti sa luati decizii, eu zic ca sunteti doar niste copii mofturosi, care cred ca, daca scapa de parinti, totul o sa fie super.
a fii major nu inseamna neaparat doar varsta, ci mai mult atitudine si gandire.legal,da, sunteti majori,dar atat.
va spun: medierea va fii la top peste 5 ani.Asa cume este in europa, in multe tari.
judecatorul taie si spanzura pe unu, si scoate pe celalalt, fie ca e bine, si echitabil, fie ca nu.mediatorul nu taie, nu spanzura, si cauta o modalitate sa le fie bine ambelor parti.
Răspuns la discuția consultanta
multumesc.Chiar azi am avut procesul, procurorul a cerut respingerea plangerii formulate de barou, d-ul coleg a fost suparat, judecatorul hotareste maine dimineata. Ma gandesc serios la denunti calomnios, sa vad ce decide judecatorul, si daca d-ul coleg va face apel