Buna seara,
Parchetul de pe langa Curtea de Apel a emis Citatie pentu persoana care are calitatea de faptuitor in dosarul penal. In citatia respectiva este mentionat : "numele (denumirea persoanei juridice) X, este chemat la acest parchet in calitate de invinuit in cauza privind " aducerea la cunostinta a invinuirii, incadrarea juridica si exercitarea dr. la aparare in cauza reclamata de Y. In caz de neprezentare se vor aplica sanctiunile prevazute de lege"
As dori cateva lamuriri in ceea ce priveste continutul acestei citatii.
Ca parte reclamanta in dosar trebuie sa fiu informata in ceea ce priveste solutionarea dosarului?
Cu stima
Eu recomand angajarea unui avocat, in orice faza procesuala, indiferent de partea interesata - parte vatamata sau faptuitor/invinuit/inculpat deoarece partea vatamata are interesul de a fi tras la raspundere penala faptuitorul si, eventual, de a-si recupera prejudiciul material produs si/sau de a obtine un prejudiciu moral.
Depinde numai de dv. daca doriti sa va angajati avocat care sa va apere interesele si drepturile sau nu, apararea fiind facultativa.
In ceea ce priveste pe invinuit/inculpat, in situatiile prevazute de lege, asistenta juridica este obligatorie. ;)
Buna seara
Am formulat plangere penala impotriva d-nei avocat ce a atestat in fals identitatea partilor , data certa conform art. 3 alin. 1 lit c pentru documentele realizate si semnate prin contrafacerea semnaturii mele realizate la birou de avocat::act constitutiv al firmei;act aditional la actul constitutiv al firmei. Am solicitat ca aceasta plangere sa fie conexata dosarului pentru care s-a dispus inceperea urmaririi penale. Precizez ca aceste documente au fost incluse si intr-o plangere penala formulata anterior in cadrul careia se aflau mai multe documente.
Care va fi procedura acum? Se vor face audieri pentru plangerea formulata?
Cu stima
Procedura dosar penal
Nina1
Buna ziua. Am formulat plangere penala pentru infractiuni de fals si uz de fals la Parchetul de pe langa Judecatorie.Plangerea penala a fost inaintata Politiei ... (vezi toată discuția)
Anulare acte
Nina1
In cadrul unui dosar penal privind infractiuni de fals ca urmare a efectuarii expertizei grafice s-a constatat autorul unor acte intocmite in fals prin ... (vezi toată discuția)