avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal - procedura
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal - procedura

Buna seara,
Parchetul de pe langa Curtea de Apel a emis Citatie pentu persoana care are calitatea de faptuitor in dosarul penal. In citatia respectiva este mentionat : "numele (denumirea persoanei juridice) X, este chemat la acest parchet in calitate de invinuit in cauza privind " aducerea la cunostinta a invinuirii, incadrarea juridica si exercitarea dr. la aparare in cauza reclamata de Y. In caz de neprezentare se vor aplica sanctiunile prevazute de lege"
As dori cateva lamuriri in ceea ce priveste continutul acestei citatii.
Ca parte reclamanta in dosar trebuie sa fiu informata in ceea ce priveste solutionarea dosarului?
Cu stima
Cel mai recent răspuns: Nina1 , utilizator 17:17, 16 Iulie 2010
Se vor intreprinde cerecetari,administrandu-se probatorii,dvs.pentru dovedirea plangerii penale si fostul avocat in apararea sa.
Se vor administra probatorii cu acte,martori,dar in principal cu expertiza grafologica care trebuie sa concluzioneze asupra contrafacerii scriiturii.
Vi se vor lua mostre de scris,atat dvs,cat si avocatului, in vederea efectuarii expertizei de catre expertii grafologi.
Este bine ca in aceasta situatie sa angajati un avocat din alte oras pentru a va apara interesele,intrebandu-l inainte daca este de acord,fiind vorba despre o plangere penala indreptata impotriva unui confrate de al sau
Ultima modificare: Vineri, 14 Mai 2010
Radu Gabrian, Mediator
Buna ziua,
Va trebui sa fac o precizare: documentele ce au fost anexate la plangerea penala impotriva persoanei avocat sunt semnate in fals prin contrafacerea semnaturii mele de catre o persoana si nu nu de catre avocat. Avocatul a atestat acele documente conform disp. legii 51/1995 art. 3 alin 1 c).
In situatia asta care va fi procedura?
Cu stima
Art. 3 alin. 1 lit. c din Legea nr. 51/1995 prevede:
Art. 3. - (1) Activitatea avocatului se realizează prin:
.........................................
c) redactarea de acte juridice, atestarea identităţii părţilor, a conţinutului şi a datei actelor prezentate spre autentificare.

Daca avocatul a atestat identitatea partilor, atunci a savarsit un fals.
Daca insa i s-a prezentat de catre o parte semnatara a actului prezentat pentru darea de data certa pe act, nu a savarsit nicio infractiune, pentru ca a dat doar data certa actului prezentat in original si atat. ;)
Buna ziua,
Documentele respective au fost semnate in fals prin contrafacerea semnaturii mele de catre o persoana X (persoana X a semnat pe documente atat pentru dansa ca persoana cat si pentru mine) fara ca eu sa fiu prezenta. Avocatul a aplicat pe documente stampila (forma dreptunghiulara) in care este trecuta adresa cabinetului de avocat, din ce barou face parte , numele si prenumele avocatului si mentiunea :" In conformitate cu dispozitiile articolului 3, alin,(1), lit. c) din Legea nr. 51/95 atest data, identitatea partilor si continutul prezentului act. Nr....Data... Semnatura (numele si prenumele in clar si statutul "avocat", semnatura avocatului). De asemenea a mai aplicat si stampila (forma rotunda) ce cuprinde nume si prenume avocat, cabinet de avocat si baroul din care face parte.
A infaptuit sau nu avocatul un fals?
Cu stima
In dosarul penal s-a dispus realizarea expertizei grafoscopice pentru documente.Pot obtine o copie a raportului de expertiza daca dosarul se afla in stadiu de urmarire penala la parchet? In dosar am calitate de reclamant.Exista un model de cerere prin care pot solicita raportul de expertiza in copie?
Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura dosar penal Nina1 Nina1 Buna ziua. Am formulat plangere penala pentru infractiuni de fals si uz de fals la Parchetul de pe langa Judecatorie.Plangerea penala a fost inaintata Politiei ... (vezi toată discuția)
Anulare acte Nina1 Nina1 In cadrul unui dosar penal privind infractiuni de fals ca urmare a efectuarii expertizei grafice s-a constatat autorul unor acte intocmite in fals prin ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma Nina1 Nina1 S-a infiintat o firma folosindu-se o procura semnata in fals.Trebuie sa ma adresez politiei economice? (vezi toată discuția)