avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Procura la iesirea din tara?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Procura la iesirea din tara?

De ce politia de frontiera ne cere sa prezentam cand iesim din tara cu o masina a altei persoane o procura din care sa rezulte ca el este de acord? Nu am gasit nici in legislatia politiei de frontira asa ceva si nici in cea a vamii. Nu este un abuz oare?
Cel mai recent răspuns: ContSters102066 , utilizator 17:33, 25 Aprilie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
vio_rogojan a scris:

Eu ma refeream la o baza legala adica o lege care sa permita acest lucru .
Exista baze de date atat locale , nationale , cat si internationale . De obicei verificarile se fac prin punctele de contact , unele pot dura si cateva ore ( va spun din experienta ) . Si raspunsul la intrebarea dvs este ca intr-adevar , savarsiti atat infractiunea de uz de fals cat si o infractiune de fals in inscrisuri oficiale , iar daca vehiculul este furat , savarsiti si o infractiune de complicitate la furt . Efectul juridic exista si se produce atata timp cat folositi si prezentati acel fals tocmai pt faptul ca prin acel act fals se incearca inducerea in eroare a organelor in drept de la luarea masurilor legale ( in cazul in care vehiculul ar fi furat sau daca s-ar cunoaste situatia lui reala ,sau daca cu ajutorul acestuia s-a savarsit o fapta ilegala , dvs ati fi pasibil de tragere la raspundere ) .


Vehiculul nu este furat insa eu stiu ca imi trebuie procura asa ca o falsific. Ce efecte juridice produc eu prin folosirea unei procuri false atata timp cand nu este obligatorie prezentarea ei?
~ Conținut șters la cerere ~
Nu stiu daca este obligatorie procura ,dar la frontiera cu Ucraina e obligatoriu sa prezinti procura.Chiar daca e masina proprietate personala si e in leasing.Trebuia sa fac cerere la Generali si ei trimeteau la Bucuresti apoi imi dadeau procura valabila 30 zile sa pot iesi din tara,Asta se intampla in 2008.
Procura se da de proprietarul masinii, nu trebuie sa fie autentificata si/sau legalizata, se da sub semnatura privata si arata in mod expres cine e persoana care va fi conducatorul auto precizand datele de identificare si ca detine permisul auto seria...

Alte discuții în legătură

Procura pentru fiul meu ca imi conduce masina VIOPAUN VIOPAUN Este obligatoriu procura pentru ca fiul meu sa imi conduca masina? (vezi toată discuția)
Pot circula in ue cu un autoturism care nu e pe numele meu? nicolae1986 nicolae1986 recent am cumparat un autotorism si vreau sa merg 2 saptamani in italia ,am voie legal sa trec in alt stat daca nu e pe numele meu?am act vanzare cumparare ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru parasirea tarii cu un autovehicul care nu imi apartine Cneazu Cneazu Buna ziua, As vrea sa stiu care sunt actele necesare pentru a putea parasi tara, (e vorba de o tara non UE) cu un autoturism care nu imi apartine? notarii ... (vezi toată discuția)