avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cerere pentru acordare ajutor public judiciar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cerere pentru acordare ajutor public judiciar

Cum este posibil asa ceva?Am facut cerere de partaj in regim de urgenta deoarece fostul sot mi-a incuiat casele si nu pot intra, ca atare am cerut ajutor instantei, am cerut ajutor public judiciar si imi vine citatie sa ma prezint pe 3 iunie si sa platesc 50 milioane taxa timbru judiciar altfel se anuleaza cererea.
ESTE STRIGATOR LA CER CEEA CE MI SE INTAMPLA. CU ACTE DE PROPRIETATE IN MANA NU POT AVEA ACCES LA CASE, CER AJUTOR JUSTITIEI SI NU AM ACESTI BANI SA DAU TAXA TOTUSI VREAU S AINTRU IN PROPRIA CASA SI NU AM CUM.
raluca32 a scris:

Cum este posibil asa ceva?Am facut cerere de partaj in regim de urgenta deoarece fostul sot mi-a incuiat casele si nu pot intra, ca atare am cerut ajutor instantei, am cerut ajutor public judiciar si imi vine citatie sa ma prezint pe 3 iunie si sa platesc 50 milioane taxa timbru judiciar altfel se anuleaza cererea.
ESTE STRIGATOR LA CER CEEA CE MI SE INTAMPLA. CU ACTE DE PROPRIETATE IN MANA NU POT AVEA ACCES LA CASE, CER AJUTOR JUSTITIEI SI NU AM ACESTI BANI SA DAU TAXA TOTUSI VREAU S AINTRU IN PROPRIA CASA SI NU AM CUM.

Pentru a intra in casa va trebuie o hotarare judecatoreasca pronuntata pe calea ordonantei presedintiale.

Procesul de partaj dureaza mult timp.

avocat Claudiu Lascoschi
raluca32 a scris:

Este mult mai ieftin daca apelati la o firma de recuperatori in costum, asa ca ... la ce va mai trebuie justitie ?
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

raluca32 a scris:

Pentru a intra in casa va trebuie o hotarare judecatoreasca pronuntata pe calea ordonantei presedintiale.

Din cate inteleg eu aici este vorba de un proprietar de drept a unei/unor locuinte, nu vad ce legatura are hotararea judecatoreasca pentru a-ti scoate hotul din casa pentru a putea intra in propria casa ... asta chiar mi se pare frauda juridica

Procesul de partaj dureaza mult timp.

avocat Claudiu Lascoschi
Eu cred ca v-ati dus pe un camp foarte mare.
Nu este vorba de niciun hot...
Ultima modificare: Joi, 29 Aprilie 2010
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Avokitten a scris:

OG 51/2008 stipuleaza la articolul 8 :

Art. 8
(1) Beneficiaza de ajutor public judiciar in formele prevazute la art. 6 persoanele al caror venit mediu net lunar pe membru de familie, in ultimele doua luni anterioare formularii cererii, se situeaza sub nivelul de 500 lei. In acest caz, sumele care constituie ajutor public judiciar se avanseaza in intregime de catre stat.
(2) Daca venitul mediu net lunar pe membru de familie, in ultimele doua luni anterioare formularii cererii, se situeaza sub nivelul de 800 lei, sumele de bani care constituie ajutor public judiciar se avanseaza de catre stat in proportie de 50%.
(3) Ajutorul public judiciar se poate acorda si in alte situatii, proportional cu nevoile solicitantului, in cazul in care costurile certe sau estimate ale procesului sunt de natura sa ii limiteze accesul efectiv la justitie, inclusiv din cauza diferentelor de cost al vietii dintre statul membru in care acesta isi are domiciliul sau resedinta obisnuita si cel din Romania.

acum depinde si de veniturile dvs pe cap de membru de familie.
da, asa este, cu noile taxe, se cam restrictioneaza accesul la justitie.
eu nu stiu despre ce este vorba exact in speta, dar trebuia declarata valoarea minima, ca oricum in cadrul procesului va exista o expertiza care va stabili valoarea reala a bunurilor.

av.m.vasilescu

Alte discuții în legătură

Taxa timbru kennya kennya buna ziua de cate ori pot beneficea de scutirea de taxa de timbru judiciar.mentionez ca acum 2 saptamani am depus actele pt aceasta scutire intr-un proces de ... (vezi toată discuția)
Plata taxei judiciare de timbru loredana69 loredana69 am facut recurs la o hatarare judecatoreasca intr un proces de stabilire a succesiunii unde sunt si eu si fratele meu in calitate de parati iar in calitate de ... (vezi toată discuția)
Scutire taxa judiciara partaj Smartliv Smartliv Scutire taxa timbru judiciar. Buna ziua. Acum un an și jumătate am dezbătut succesiunea notariala , după decesul tatălui meu , cu sotia acestuia în ... (vezi toată discuția)