Cum este posibil asa ceva?Am facut cerere de partaj in regim de urgenta deoarece fostul sot mi-a incuiat casele si nu pot intra, ca atare am cerut ajutor instantei, am cerut ajutor public judiciar si imi vine citatie sa ma prezint pe 3 iunie si sa platesc 50 milioane taxa timbru judiciar altfel se anuleaza cererea.
ESTE STRIGATOR LA CER CEEA CE MI SE INTAMPLA. CU ACTE DE PROPRIETATE IN MANA NU POT AVEA ACCES LA CASE, CER AJUTOR JUSTITIEI SI NU AM ACESTI BANI SA DAU TAXA TOTUSI VREAU S AINTRU IN PROPRIA CASA SI NU AM CUM.
Respectati modelul de declaratie din OG 51/2008, obtineti de la finante adeverinta de venit pentru a arata instantei ca nu realizati venituri din chirii, adeverinat de la locul de munca unde sa se mentioneze sal brut si net, daca vi s-a dat in ingrijire si crestere copilul depuneti copie si dupa sentinta, solicitati in cerere acordarea de aj judiciar - scutire de la plata taxei de timbru sau reesalonarela plata, mentionati daca ati mai beneficiat de aj judiciar.
In cazul prezentat de dvs cu toate documentele in copie este putin probabil sa nu vi se acorde acest ajutor.
Am trimis, doamna consilier, am trimis si declaratie pe propria raspundere, numai ca adeverinta de la finante nu am stiut, in rest le-am trimis toate documentele.
Dintr-un salariu net de 900 lei si cu un copil in intretinere se vede clar ca imi este absolut imposibil sa platesc. aceasta taxa.
Depuneti si dovada cu cheltuielile pe care le aveti cu intretinerea locuintei - gaze, curent electric, apa calda.
De asemenea faceti dovada ca aveti credite.
Trebuie precizate si cheltuielile care se fac cu credtera si educare copiilor.
Completati declaratia care este anexata la lege..
Toate acestea trebuie luate in considerare.
Conform legii daca a veti un venit lunar sub 50 lei pe membru de familie beneficiati de scutirea taxei de timbru.
Depuneti si dovada ca aveti credite de rambursat, daca aveti notificari de intarziere la plata si pe acestea.
Obligatoriu adeverinta de la finante.
Chitantele de la gradinita ca se achita pentru prescolar taxele lunare, toate dovezile pe care le aveti in sustinerea cererii.
In privinta faptului ca ati fost citata cu plata taxei de timbru acesta este atributul instantei sa va aduca la cunostinta ca aveti de achitat pana la primul termen sa va conformati.
La acest moment NU s-a pus in discutie scutirea si s-a reducerea/reesalonarea taxei de timbru.
Nu va faceti griji in mod cert o va reduce si reesalona sau poate ca veti fi scutita cine stie.
Taxa timbru
kennya
buna ziua
de cate ori pot beneficea de scutirea de taxa de timbru judiciar.mentionez ca acum 2 saptamani am depus actele pt aceasta scutire intr-un proces de ... (vezi toată discuția)