Cum este posibil asa ceva?Am facut cerere de partaj in regim de urgenta deoarece fostul sot mi-a incuiat casele si nu pot intra, ca atare am cerut ajutor instantei, am cerut ajutor public judiciar si imi vine citatie sa ma prezint pe 3 iunie si sa platesc 50 milioane taxa timbru judiciar altfel se anuleaza cererea.
ESTE STRIGATOR LA CER CEEA CE MI SE INTAMPLA. CU ACTE DE PROPRIETATE IN MANA NU POT AVEA ACCES LA CASE, CER AJUTOR JUSTITIEI SI NU AM ACESTI BANI SA DAU TAXA TOTUSI VREAU S AINTRU IN PROPRIA CASA SI NU AM CUM.
Buna seara,dna.Raluca,sincer imi pare rau de ceea ce vi se intimpla.Nu-i inteleg pe unii oameni (sotul ) cum pot pot fi asa de radicali in decizii.Sa nu-mi spuneti ca va dat afara cu copil cu tot:O.Eu totusi nu pricep cum de dvs. nu puteti intra in propria casa ( facuta impreuna banuiesc).Pina va face dreptate justitia....[ sper sa nu imbatriniti ].Vorbeati despre casa la plural..din 2, 3,..cite aveti nu puteti sta macar in cea mai mica cu copilul???:(( Doamne fereste...Doamna ,eu va tin pumnii si ma rog sa reusiti :luck::vishenka:
Nu am alta solutie decat sa astept sa se solutioneze procesul.
Copilul este la scoala , iar eu lucrand la aceeasi scoala unde invata ea, automat sunt scutita de fond clasa scoala etc.
O sa depun si celelalte acte, desi reiese din ce am trimis ca nu depasesc suma specificata in ordonatnta aceea.
Doaman Silvia totul este posibil pe lumea asta. Sunt oameni si oameni.
Daca aveti unde sa locuiti puteti astepta.
Daca nu aveti unde sa locuiti se poate sa intrati in casa in baza unei hotarari judecatoresti.Sotul poate fi evacuat...
Se poate ajunge la situatia inversa din moment ce aveti minorul in intretinere...
Din punct de vedere juridic nu sunteti obligata sa asteptati finalizarea partajului.
Buna ziua...
Desi nu am inteles foarte bine problema dvs, parerea mea este urmatoarea:
Este foarte posibil ca citatia pe care ati primit-o sa fie pentru primul termen de judecata.
In situatia in care dvs ati formulat cerere de ajutor judiciar odata cu introducerea cererii de chemare in judecata, instanta de judecata nu are cum sa se pronunte asupra cerereri dvs decat dupa primul termen de judecata.
Pentru procesele unde se pune problema scutirii sau esalonarii la plata taxei de timbru, eu personal, depun aceasta cerere la primul termen de judecata, urmand cinstanta de judecata se sa pronunte prin inceheiere intre termene.
In situatia in care citatia primita este pentru primul termen de judecata este normal ca sa se stabilesca taxa de timbru la valoarea declarata in cererea de chemare in judecata.
Parerea mea este sa nu intrati in panica si sa completati, daca este cazul, cererea de ajutor judiciar, cu toate inscrisurile aratate de cei care si-au spus parerea inaintea mea pe acest forum, urmand ca instanta sa se pronunte asupra cererii dvs.
Parerea mea este ca cererea este admisibila, daca nu pentru o scutire de taxa, cel putin o esalonare a platii acestei taxe in rate lunare.
Av . Mihai Vaduva
Taxa timbru
kennya
buna ziua
de cate ori pot beneficea de scutirea de taxa de timbru judiciar.mentionez ca acum 2 saptamani am depus actele pt aceasta scutire intr-un proces de ... (vezi toată discuția)