Cum este posibil asa ceva?Am facut cerere de partaj in regim de urgenta deoarece fostul sot mi-a incuiat casele si nu pot intra, ca atare am cerut ajutor instantei, am cerut ajutor public judiciar si imi vine citatie sa ma prezint pe 3 iunie si sa platesc 50 milioane taxa timbru judiciar altfel se anuleaza cererea.
ESTE STRIGATOR LA CER CEEA CE MI SE INTAMPLA. CU ACTE DE PROPRIETATE IN MANA NU POT AVEA ACCES LA CASE, CER AJUTOR JUSTITIEI SI NU AM ACESTI BANI SA DAU TAXA TOTUSI VREAU S AINTRU IN PROPRIA CASA SI NU AM CUM.
Multumesc pentru raspuns, domnul avocat Vaduva.
Nici nu ma gandesc sa mai pot plati in rate deoarece , dupa cum bine stiti, de la 1 iunie se reduc salariile cu 25% asa ca.. am dreptul la justitie, iar ei sunt obligati sa imi rezolve cazul ca cetatean al acestei tari care contribuie la bugetul de stat.
Nici la ora actuala nu mi-a venit citatia pentru celalalt proces pe care i l-am intentat pentru neplata pensiei alimentare.
Dar de ce ma mai mir oare?
Doamna, daca nu aveti avocat si depuneti actele asteptand ca un judecator supraaglomerat sa traga concluzii acolo unde dv. nu ati avut timpul, cunostintele ori rabdarea sa le trageti, nu mai are macar rost sa va bateti pentru accesul la justitie, caci sunt sanse minime sa castigati la partaj.
Apoi, proprietatea nu a fost niciodata un lucru ieftin... in capitalism. In costurile unei proprietati intra si lupta in justitie pentru ea, pentru evacuari, pentru intretinere, pentru protejare, costuri mari.
Sa sustineti ca nu aveti bani nici macar de taxa de timbru dar aveti drepturi la imobil nu va avantajeaza.
Instanta va vedea ca dv. insiva ati sustinut ca aveti mijloace modeste, asa incat de unde pana unde sa obtineti o parte generoasa la partaj?
Va dati cu stangul in dreptul. Daca nu v-ati schimbat meseria intre timp, daca nu ati avut alte venituri in casatorie, daca nu ati construit-o dv. cu mana dv., atunci sustinerea ca nu aveti bani va e defavorabila.
Apoi, va tot spune un coleg pe aici ca e buna o ordonanta presedintiala, dv. nu si nu. Daca nu faceti demersuri de reintegrare (nu stim cum ati fost data afara, ati evitat lamuriri si e important), instanta va intelege ca aveti si unde sta.
Asa incat iar va scad sansele sa obtineti ceva in natura.
Eu nu stiu din ce reiese ca indepliniti conditiile sau ca nu puteti plati taxa, insa ar trebui sa spuneti lucrurile astea raspicat. Ca instanta cand a vazut hotararea aia depusa putea trage concluzia ca ati depus-o ca temei pentru partaj si nu pentru taxa de timbru... ca era necesara in partaj.
Daca nu ati aratat exact care sunt veniturile dv., care e media pe membru de familie, degeaba ati cerut. Cererile trebuie si sustinute corect ca sa le castigam, in caz contrar meseria mea ar fi inutila si se pare ca nu e in niciun stat de drept.
Pentru colegi le arat ca instanta se pronuta asupra cererii in camera de consiliu fara citarea partilor, asa incat poate ca s-a si pronuntat si nu stim; sau instanta nu a vazut macar cererea inca.
De asemenea, nu vad sa conteze pe ce cheltuie un om banii sai, atata timp cat ordonanta spune ca sunt importante veniturile si nu cheltuielile. "Venitul mediu net lunar pe membru de familie, în ultimele două luni anterioare formulării cererii", asta si nu altceva; o adeverinta cu venitul pe ultima lun a nu e de ajuns dupa cum se vede...
Venitul net include si pensia de intretinere? Care cam cat e? Si atunci, intreceti plafonul, ca mie asa imi iese din calcule?... Reiese si pensia din hotararea aia minunata depusa? :D
Apelati la un avocat, caci daca asa veti merge pana in final, nu vad sanse multe.
Succes!
Doamna avocat Avil eu nu am depus nici o hotarare la tribunal ci am depus o cerere de partajare a bunurilor imobile pe care le am in comun cu fostul sot, iar ceea ce am relatat in cerere este purul adevar, da m-a dat afara mi-a luat cheile iar eu nu am pe unde sa intru, iar celalt imobil este inchiriat fara acordul meu. Pe langa cerere am atasat actele care dovedesc, ca sunt coproprietar cu fostul sot, deci am aceleasi drepturi egale de proprietate cu el. Ordonanta presidentiala o am pregatita pentru a o inainta cand sunt citata sau o sa o depun inainte.
Nu am unde sa stau stau pe unde apuc pe la ai mei etc. viata mea privata nu ii priveste pe domnii judecatori sau domnul judecator, eu imi vreau dreptul la proprietate care exista , evident, printr-o lege.
Am dovedit prin cererea depusa in care am cerut ajutor public judiciar, venitul mediu lunar pe membru de familie.
Eu nu vreau sa cred ca nu mai am nici un drept in tara asta deoarece nu am destui bani.
Un domn avocat v-a dat o solutie viabila in randurile de mai sus, aceea a unei cereri de reintegrare, pe calea unei ordonate presedintiale, pana la rezolvarea partajului.
Desi sunt intrutotul de acord ca noile taxe impiedica accesul la justitie, si sunt prohibitive, raportate si la actuala situatie economica, nu pot sa nu ma intreb totusi cum ati reusit sa deveniti coproprietar in conditiile in care aveti un venit atat de mic?
Nu de alta, dar cred ca realizati ca in cazul unui partaj, sotul dumneavoastra va putea sa conteste cota de proprietate pe acest considerent, mai ales daca are venituri mult mai mari decal le aveti dumneavoastra.
Oricum, asa cum ati fost consultata si pana acum, exista probabilitatea de a fi admisa cererea dumneavoastra si de a fi scutita de plata acelei taxe. Mai mult decat atat, dar aveti posibilitatea de a apela la asistenta judiciara, in sensul de a cere sa va fie desemnat un aparator de catre Baroul judetului in care locuiti, care sa va invete ce aveti de facut.
Ar fi bine pentru dumneavoastra sa apelati si la aceasta parghie, pentru ca asistenta unui avocat poate fi foarte utila in aceasta situatie.
Parghia asta e cam in aer de la declararea neconstitutionala a ordonantei de modificare a legii avocatului, ca o trimiteam urgent pe doamna.
Sigur, incercarea moarte n-are.
Doamna, pe instanta nu o intereseaza viata dv. privata pentru ca nu are timp sa se uite la telenovele, dar se pare ca dv., nu cunoasteti temeiurile juridice de care se tine seama ca sa va fie atribuita o casa in natura...
Imi cer scuze cu hotararea, eu intelesesem ca ati depus hotararea prin care va era incredintat copilul... daca nu ati depus-o, instanta cum sa vada ca aveti venitul ala impartit la 2??
Ce dovezi ati depus, inteleg ca dv. credeti ca ati depus tot, dar daca nu ne spuneti si ce anume, discutam steril fara sa va putem ajuta.
Ordonanta aceea daca o aveti pregatita, de ce nu o introduceti, pentru ca aveti o situatie locativa destul de buna? Ca daca nu, asa cum pare sa reiasa, atunci nu vad de ce mai asteptati?
Chiria aceea e venit comun, ia sa vedem cum ati dovedit ca nu primiti din ea nimic... sau ce ati fi amintit, ca nu stim...
De la admin financiara ar trebui sa iesiti cu venituri la jumatate din acea chirie... :D
Acces la justitie aveti, puteti depune in instanta probe, cereri etc., dar ca le depuneti bine sau nu, asta nu se mai asigura statul, ci e interesul dv. sa va dovediti cererile...
Eu nu am inteles de 4 pagini cum anume ati dovedit cererea, ne spuneti numai ca ati dovedit-o.
POate aduceti si detalii, ca asa nimeni nu isi poate face un punct de vedere realist.
Taxa timbru
kennya
buna ziua
de cate ori pot beneficea de scutirea de taxa de timbru judiciar.mentionez ca acum 2 saptamani am depus actele pt aceasta scutire intr-un proces de ... (vezi toată discuția)