avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Va rog sa ma ajutati sa fac o intampinare si sa imi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Va rog sa ma ajutati sa fac o intampinare si sa imi dati cateva sfaturi!...sunt disperat!

Buna ziua,
In urma cu ceva timp am lucrat la o firma unde aveam ca functie "director adjunct magazin", iar in contractul meu individual de munca scrie ca raspund de gestiunea magazinului.La interviu am stabilit cu angajatorul ca nu preiau gestiunea pana nu se face un inventar, insa nu am facut aceasta intelegere in scris.AM lucrat acolo doar o luna si jumatate.Dupa ce am demisionat, m-am trezit acasa cu citatie ca sunt chemat in judecata.Motivul: au facut inventar la ceva timp dupa plecarea mea si au scos un minus de 200 de milioane. Si vor ca eu si alti colegi sa platim acest minus. EU in afara de contractul individual de munca si un contract din garantie din care reiese ca mi se opreste lunar o garantie de 10% din salariu nu am semnat nimic.Deci nu am semnat nicieri ca preiau gestiunea magazinului de la 0 sau ceva de genul.Pe procesul verbal de inventariere facut la inventarul cu minusul in partea dreapta jos sunt trecuti gestionarii iar eu nu sunt trecut acolo tocmai pentru ca stabilisem ca nu raspund de gestiune decat dupa un inventar. Ajutati-ma sa fac intampiarea si spuneti-mi va rog mult ce credeti...pot pierde acest proces?...Mentionez ca nu sunt singurul care am fost chemat in judecata,suntem 4 colegi.Va implor sa ma ajutati pentru ca pe data de 28 mai este procesul. multumesc si astept raspunsul cu deosebit interes!
Cel mai recent răspuns: cata_johnnny , utilizator 19:52, 18 Mai 2010
baloi gica a scris:

Nu renunţaţi la angajarea unui avocat. Atunci când veţi câştiga procesul veţi primi înapoi cheltuielile ede judecată.
Ce poate sti avocatul în cazul unui proces nu puteţi sti d-voastră oricât de simplă aţi considera speţa.

nu am stiut ca pot cere sa imi plateasca cheltuielile de judecata...deci daca cer asta si castig procesul sigur imi voi recupera banii cheltuiti?...dar dupa parerea dumneavoastra este un proces greu de castigat?...va dura mult?...multumesc mult pentru raspunsuri!
:offtopic: Interventie moderator
Stimati colegi,
Nu cred ca este mai complicat sa dam anumite idei sau sfaturi decat sa trimitem la angajarea unui avocat care este cel mai simplu raspuns care se poate da.
Daca dorea angajarea unui avocat , atunci nu cred ca mai apela la ajutorul acestui forum.
Nu cred ca se poate face o intampinare dupa ureche, necunoscand actele de la dosar si nici actiunea.E ca administrarea unor medicamente fara a fi vazut de un medic...
Nu cred ca e neaparat necesara angajarea unui avocat, dar e neaparat necesara o consultatie...si redactarea intmpinarii...nu cred ca asta a saracit pe nimeni.
daca se strica o instalatie si chemam instalatorul nu cred ca se pune problema, sa-si dea cu parerea si sa nu-l platim.
pe urma , mai este o problema, cel putin, noi , avocatii , asta avem ca meserie, nu suntem platiti din altceva si nu este nici un hobby.pentru asta ne asumam si responsabilitatea ....
Chiar in regulamentul acestui site se arata ca cei care acorda consultatii pot pretinde un pret pentru asta.
Desigur, in cazuri generale se pot da raspunsuri pertinente direct pe site...Dar nu ca redactare de acte la cazul concret
Nu condamn nici pozitia de mai sus , mai ales ca d-nul freelis este unul dintre cei mai activi si documentati consultanti...dar nici sfaturile colegilor nu pot fi inlaturate deoarece , uneori , cel mai bun sfat este sa consulte un avocat, pe site neputandu-se oferi detalii de caz, in lipsa studierii actelor
av.antoanelageaman a scris:

Nu cred ca se poate face o intampinare dupa ureche, necunoscand actele de la dosar si nici actiunea.E ca administrarea unor medicamente fara a fi vazut de un medic...
Nu cred ca e neaparat necesara angajarea unui avocat, dar e neaparat necesara o consultatie...si redactarea intmpinarii...nu cred ca asta a saracit pe nimeni.
daca se strica o instalatie si chemam instalatorul nu cred ca se pune problema, sa-si dea cu parerea si sa nu-l platim.
pe urma , mai este o problema, cel putin, noi , avocatii , asta avem ca meserie, nu suntem platiti din altceva si nu este nici un hobby.pentru asta ne asumam si responsabilitatea ....
Chiar in regulamentul acestui site se arata ca cei care acorda consultatii pot pretinde un pret pentru asta.
Desigur, in cazuri generale se pot da raspunsuri pertinente direct pe site...Dar nu ca redactare de acte la cazul concret
Nu condamn nici pozitia de mai sus , mai ales ca d-nul freelis este unul dintre cei mai activi si documentati consultanti...dar nici sfaturile colegilor nu pot fi inlaturate deoarece , uneori , cel mai bun sfat este sa consulte un avocat, pe site neputandu-se oferi detalii de caz, in lipsa studierii actelor

Nu cred ca in mesaj am spus ca fie inlaturate raspunsurile date de catre avocati ...dar nici sa scriu un mesaj in care sa-l trimit la avocat nu i se pare corect.
Dar daca este doar asa , atunci sa scriem in marea majoritate a mesajelor ca sa angajeze sau sa consulte un avocat fara a-i da macar o idee sau un sfat despre problema cu care se confrunta.
Referitor la sfatul de a consulta un avocat sau a-si angaja unul ma abtin sa fac comentarii.
In Regulament este specificat altceva, citez : Cererile de consultanta se fac gratuit, dar consultantii carora le trimiteti cererile nu sunt obligati sa va raspunda gratuit. Altfel spus, chiar daca cererile de consultanta se trimit gratuit, pentru a primi un raspuns complet, corect si de actualitate, consultantul ar putea avea nevoie de o intelegere mai aprofundata a cazului dumenavoastra. De aceea, este posibil ca unii consultanti sa conditioneze raspunsul de stabilirea unei intalniri in urma careia sa se stabileasca o relatie de tipul profesionist-client, unde profesionistul lucreaza in schimbul unui onorariu.
Din cate stiu eu, cererile de consultanta se fac prin anumite mesaje private ... si sunt adresate unuia sau mai multor consultanti care pot conditiona raspunsul de plata unor onorarii.
Altfel spus, chiar daca cererile de consultanta se trimit gratuit, pentru a primi un raspuns complet, corect si de actualitate, consultantul ar putea avea nevoie de o intelegere mai aprofundata a cazului dumenavoastra.

nici nu am spus altceva, decat , s-a oferit un raspus, pe site , la solicitarea facuta:D

Alte discuții în legătură

Caut pe cineva care sa ma ajute sa fac o intampinare...bineinteles contra cost cata_johnnny cata_johnnny am nevoie sa fac o intampinare pentru un proces care este vineri 28 mai .... caut pe cineva care sa ma ajute...bineinteles ca platesc! ma poate ajuta ... (vezi toată discuția)
Gestiune narcidani narcidani buna ziua! in data d 19.09.2011 mam angajat in functia de lucrator gestionar la o firma,cu 5 zile inainte mai precis in 14.09.2011 am fc un inventar iar in ... (vezi toată discuția)
Am fost scoase lipsa la inventar cu o suma consistenta. ce sanse sunt de a castiga procesul? creata78 creata78 Am lucrat ca muncitor necalificat la o societate comerciala dar pe functia de vinzatoare ,impreuna cu alte doua vinzatoare si am fost scoase lipsa in inventar ... (vezi toată discuția)