avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Va rog sa ma ajutati sa fac o intampinare si sa imi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Va rog sa ma ajutati sa fac o intampinare si sa imi dati cateva sfaturi!...sunt disperat!

Buna ziua,
In urma cu ceva timp am lucrat la o firma unde aveam ca functie "director adjunct magazin", iar in contractul meu individual de munca scrie ca raspund de gestiunea magazinului.La interviu am stabilit cu angajatorul ca nu preiau gestiunea pana nu se face un inventar, insa nu am facut aceasta intelegere in scris.AM lucrat acolo doar o luna si jumatate.Dupa ce am demisionat, m-am trezit acasa cu citatie ca sunt chemat in judecata.Motivul: au facut inventar la ceva timp dupa plecarea mea si au scos un minus de 200 de milioane. Si vor ca eu si alti colegi sa platim acest minus. EU in afara de contractul individual de munca si un contract din garantie din care reiese ca mi se opreste lunar o garantie de 10% din salariu nu am semnat nimic.Deci nu am semnat nicieri ca preiau gestiunea magazinului de la 0 sau ceva de genul.Pe procesul verbal de inventariere facut la inventarul cu minusul in partea dreapta jos sunt trecuti gestionarii iar eu nu sunt trecut acolo tocmai pentru ca stabilisem ca nu raspund de gestiune decat dupa un inventar. Ajutati-ma sa fac intampiarea si spuneti-mi va rog mult ce credeti...pot pierde acest proces?...Mentionez ca nu sunt singurul care am fost chemat in judecata,suntem 4 colegi.Va implor sa ma ajutati pentru ca pe data de 28 mai este procesul. multumesc si astept raspunsul cu deosebit interes!
Cel mai recent răspuns: cata_johnnny , utilizator 19:52, 18 Mai 2010
av.antoanelageaman a scris:

:offtopic:...apreciez solicitudinea de care dati dovada....insa , stim amandoi ca pentru asta este necesar, cel putin cativa ani de drept...


1. Intr-adevar, asa este ... dar din cate imi aduc eu aminte scopul acestui forum este altul decat sa facem trimitere la un avocat sau de ce nu la o persoana licentiata in drept...

2. Recunosc ca este criza in toate domeniile de activitate, dar nici sa luam camasa de pe un om nu mi se pare corect ... nu vreau sa vorbesc mai mult, dar din prisma locului de munca, sunt prea putini avocati care se pricep in dreptul muncii.
Cu riscul incalcarii Regulamentului de postare pentru postarea consecutiva a doua mesaje va pot spune urmatoarele:
Potrivit art.115 C.proc.civ., întâmpinarea va cuprinde:
- excepţiile de procedură ce pârâtul ridică la cererea reclamantului;
- răspunsul la toate capetele de fapt şi de drept ale cererii;
- dovezile cu care se apără împotriva fiecărui capăt din cerere; când va cere dovada cu martori, pârâtul va arăta numele şi locuinţa lor;
- semnătura .
Aşa cum se precizează, acestea sunt elementele minime şi absolut necesare pe care trebuie să se cuprindă întâmpinarea .
Însă în raport cu interesele pârâtului şi pentru a pune în evidenţă caracterul său de replică la cererea de chemare în judecată , întâmpinarea va putea cuprinde şi alte elemente : numele (denumirea) părţilor, obiectul cererii de chemare în judecată (arătat de către reclamant), instanţa sesizată cu soluţionarea litigiului şi numărul dosarului (menţionate pe citaţie).
Însă, pentru a combate pretenţiile reclamantului şi pentru a convinge instanţa că ceea ce susţine este adevărat, pârâtul trebuie să facă dovada, întrucât nu este suficient doar să afirme ceva.
O consultatie nu a saracit pe nimeni.
Si in alte domenii de activitate este inflatie...si nu vreau sa comentez de unde sunt platiti ca nici macar competitivi nu sunt

Excelent raspuns!...cam asta este ce puteti primi pe site..daca de asta aveati nevoie, imi cer scuze, am crezut ca de mai mult...
ma ajuta foarte mult si sincerinitial asta cerusem dar acum imi dau seama ca totusi vreau sa consult un avocat pentru a ma ajuta. mi-am dat seama ca nu este chiar atat de ieftin! multumesc in special userului freeelis pentru informatii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caut pe cineva care sa ma ajute sa fac o intampinare...bineinteles contra cost cata_johnnny cata_johnnny am nevoie sa fac o intampinare pentru un proces care este vineri 28 mai .... caut pe cineva care sa ma ajute...bineinteles ca platesc! ma poate ajuta ... (vezi toată discuția)
Gestiune narcidani narcidani buna ziua! in data d 19.09.2011 mam angajat in functia de lucrator gestionar la o firma,cu 5 zile inainte mai precis in 14.09.2011 am fc un inventar iar in ... (vezi toată discuția)
Am fost scoase lipsa la inventar cu o suma consistenta. ce sanse sunt de a castiga procesul? creata78 creata78 Am lucrat ca muncitor necalificat la o societate comerciala dar pe functia de vinzatoare ,impreuna cu alte doua vinzatoare si am fost scoase lipsa in inventar ... (vezi toată discuția)