avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Despre apel / recurs
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Despre apel / recurs

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi. Am actionat societatea in instanta ptr. urmatoarele capete de cerere:
- plata diferentei salariale intre salariul de baza si salariul incasat in perioada 01.12.2008 - 31.08.2009 ca urmare a modificarii unilaterale a salariului de catre angajator;
- plata drepturilor prevazute de art. 66 alin 1 din CCMN ( compensarea pe o perioada de minim 6 saptamani a diferentei intre indemnizatia de maternitate si salariul de baza)
- plata perioadei lucrate 15-31 august cu un sport de 100%, fiind munca la solicitarea angajatorului. In 31.07.2009 mi-am depus demisia cu preaviz de 15 ile conform prevederilor CIM. Angajatorul mi-a scris pe cererea de demisie: "De acord incepand cu 01.09.2009, dupa predarea tuturor documentelor pe linie de protectia mediului (conditie)". Mentionez ca eu puteam predqa in orice zi documentele dar abia in 31.08.2009 s-a desemnat ersoana careia sa-i predau astfel incat am fost supusa unui abuz al angajatorului si obligata sa stau la munca 15 zile in plus fata de prevederile CIM.
- daune morale in valoare de 20.000 lei ca urmare a faptului ca eu renuntasem la CIC si as fi beneficiat de 85% din media veniturilor incasate cu 12 luni anterioare nasterii iar prin diminuarea salariului am incasat mai putin decat as fi primit in CIC.

Azi iau act de sentinta completului de judecata: "Ïa act de renuntarea reclamantei la drepturile prevazute de art. 66 alin 1 din CCM. Respinge celelalte pretentii ca nefondate".
Abia astept motivarea instantei.
Mentionez ca niciodata nu am afirmat ca renunt la acele drepturi si chiar in concluziile scrise mi-am sustinut toate capetele de cerere.

Bineinteles ca voi cere recursul, dar intrebarea mea se refera la posibilitatea ca recursul sa fie stramutat pentru ca nu mai am nicio incredere in instanta din Constanta. Care ar fi pasii de urmat, fac solicitarea de recurs si apoi cer stramutarea pana la primul termen al recursului? Mai sunt si alti pasi?
Cel mai recent răspuns: rosu gheorghe , utilizator 22:33, 26 Mai 2010
Am toate inscrisurile din dosar. O sa solicit si verificarea caietului grefierei. In ce priveste stramutarea, mentionez ca patronul societatii este o persoana influenta in oras, este in tot 300 cei mai bogati oameni si atat judecatoria cat si tribunalul Constanta fac parte din portofoliul de lucrari al companiei si apar in galeria foto pe site-ul companiei. Oare nu-s acestea motive de stramutare?
motivele de stramutare sunt cele de mai jos. Puteti cere stramutarea in baza art.37 (2) - banuiala legitima. Insa va trebui o motivare buna si probe pe masura ca sa va fie acceptata. Cererile de stramutare sunt rar admise.

Art. 37. - (1) Când una dintre părţi are două rude sau afini până la gradul al patrulea inclusiv printre magistraţii sau asistenţii judiciari ai instanţei, cealaltă parte poate să ceară strămutarea pricinii la o altă instanţă de acelaşi grad.
(2) Strămutarea pricinii se mai poate cere pentru motive de bănuială legitimă sau de siguranţă publică. Bănuiala se socoteşte legitimă de câte ori se poate presupune că nepărtinirea judecătorilor ar putea fi ştirbită datorită împrejurării pricinii, calităţii părţilor ori vrăjmăşiilor locale. Constituie motive de siguranţă publică acele împrejurări care creează presupunerea că judecata procesului la instanţa competentă ar putea produce tulburarea ordinii publice.

Art. 38. - (1) Strămutarea pentru motiv de rudenie sau afinitate trebuie cerută mai înainte de începerea oricărei dezbateri; cea întemeiată pe bănuială legitimă sau pe siguranţă publică se poate cere în orice stare a pricinii.
(2) Strămutarea pentru siguranţă publică se poate cere numai de către procurorul de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Art. 39. - (1) Cererea de strămutare întemeiată pe motive de rudenie sau de afinitate se depune la instanţa imediat superioară.
(2) Cererea de strămutare întemeiată pe motive de bănuială legitimă sau de siguranţă publică se depune la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Adica trebuie sa dovedesc ca este un om influent in oras? Apare in top 300 cei mai bogati oameni. Ce alte dovezi ar trebui sa mai aduc?
in privinta stabilirii probelor si a modului in care acestea vor expuse instantei va sugerez sa alegeti un avocat deoarece nu va putem ajuta pe acest forum. este mult prea complicat de explicat si depinde de probele alese, de natura lor, etc.
ClaudiaN a scris:

Adica trebuie sa dovedesc ca este un om influent in oras? Apare in top 300 cei mai bogati oameni. Ce alte dovezi ar trebui sa mai aduc?


În privinţa celui de al doilea motiv de strămutare,art.37 alin.2 C.proc.civ. dispune că “bănuiala se socoteşte a fi legitimă ori de câte ori se poate spune că nepărtinirea judecătorilor ar putea fi ştirbită datorită împrejurărilor pricinii, calităţii părţilor sau vrăjmăşiilor locale”. În practică, acesta este cel mai frecvent motiv de strămutare invocat. Circumstanţele invocării lui au un caracter general, legiuitorul având în vedere împrejurări de o gravitate însemnată care ar putea pune în primejdie obiectivitatea şi imparţialitatea judecătorilor. Totuşi, cu titlu exemplificativ se poate menţiona ca împrejurare ce ar constitui un asemenea motiv de strămutare a pricinii si faptul ca partea adversă se bucură de o notorietate în localitatea în care funcţionează instanţa.
Partea care invocă bănuiala legitimă trebuie să dovedească împrejurările ce o determină să aprecieze neobiectivitatea instanţei de judecată. Numai motive sau împrejurări serioase şi certe, din care să reiasă imparţialitatea judecătorilor sunt de natură să îndreptăţească o asemenea cerere. Invocarea unor greşeli de judecată (respin-gerea unei probe solicitate, pronunţarea unei hotărâri interlocutorii care face să se prefi-gureze rezultatul judecăţii, etc.) nu pot constitui temeiuri suficiente pentru strămutarea pricinii, acestea fiind îndreptate prin exercitarea căilor de atac.

Alte discuții în legătură

-25% din salariu, se poate? daniela25 daniela25 In Decembrie 2008 pana in Mai 2009, societatea unde am lucrat a redus fara nici un motiv salariul cu 25 % pe motivul crizei care in acel moment nici nu exista ... (vezi toată discuția)
Stramutare proces geco geco Buna ziua. Se poate cere recursul la o alta Curte de apel dintr-un judet diferit de al Tribunalului in care s-a judecat pe fond?Unde se face o eventuala ... (vezi toată discuția)
Pot sa solicit stramutarea pricinii? lili77 lili77 buna ziua Baiatul meu a luat amenda de la Politia comunitara am contestat si am castigat dar Politia Comunitara a facut recurs.Noi putem muta procesul in ... (vezi toată discuția)