avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Se poate vorbi de discriminare?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Se poate vorbi de discriminare?

Buna ziua,

Acolo unde lucrez erau 3 posturi asemanatoare.S-a desfiintat unul si din cei trei salariati,eu am fost mutata,fara sa stiu din ce motiv ,in alta functie,in alt loc de munca si pe alt salariu mai mic.este aceasta discriminare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:49, 20 Iunie 2010
Am primit o decizie
Ultima modificare: Marți, 15 Iunie 2010
ContSters152900, utilizator
Stimată "Tatiana", nepotismul a fost inventat în vremea monarhală şi perpetuat prin intermediul politicii moderne până în contemporaneitate.
Avem destule dovezi în istorie, inclusiv în această clasă politică.
De reţinut, nu contează patronul (stat sau privat), ideea este aceeaşi.
Am inteles ideea.As vrea si alte pareri.
Daca ati ajuns deja la tribunal puteti face plangere si la CNCD (Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii). Au capacitatea sa investigheze (si sa dea amenda - anul trecut cand am facut eu plangerea, anul asta nu mai stiu, pe saitul lor zic ca nu dau amenda desi era 9000RON pentru discriminare). In orice caz le pot lua declaratiile celor in cauza si mai aflati ceva. Legislatia mai prevede ca ei trebuie sa observe si activitatea celorlalte institutii ale statului pentru cercetarea cazului. In orice caz, daca aveti probe penale, cum ar fi fals in declaratii, in urma consultarii dosarului intocmit de CNCD, faceti plangere la politie. Trebuie sa legati dvs capetele, sa orchestrati cazul si sa trageti concluziile fiindca aparent institutiile statului n-o fac.

[ link extern ] /

P.S. Nepotismul a fost inventat de Noe :P Indiferent ca e vechi de cand lumea, nu face parte din valorile unei societati moderne, indiferent de nivelul ei de coruptie.
Ultima modificare: Marți, 15 Iunie 2010
w0lfshad3, utilizator
Multumesc pentru sfaturi.Intre timp m-am mai documentat.Pare cam obositor si amenda lor ....la ce-mi foloseste?Nici nu prea e bine definit termenul de ,,discriminare".Nefiind vorba de un functionar public(vorbesc de cel presupus ca a discriminat) ,nu se poate apela la Codul penal.O zi buna!

Alte discuții în legătură

Cncd este persoana juridica sau are alt statut? justice123 justice123 CNCD poate fi chemat in judecata in contencios administrativ? Se poate face cerere de suspendare a CNCD in baza art. 27 OG 137/2000? [quot](5) La cerere, ... (vezi toată discuția)
Referat mincinos->convocare disciplinara->fara consecinte? masayoshi masayoshi Doresc sa stiu daca traditional, daca nu si legal, angajatorul are... \"dreptul\" sa minta intr-un referat si sa te frece cu convocari disciplinare pe baza ... (vezi toată discuția)
Refuzata la angajare pe motiv ca sunt fumatoare! happyady happyady Buna seara, La recomandarea unuei cunostinte mi s-a oferit ocazia de ma angaja pe un post de vanzatoare la un magazin de cartier. In urma unei convorbiri ... (vezi toată discuția)