avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenda penala,reabilitata de drept,mai este ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenda penala,reabilitata de drept,mai este considerata antecedent penal?

As dori sa stiu daca ma pot inscrie la examenul pt admiterea la Institutul Nat.al Magistraturii,daca am avut o amenda penala...pt care a intervenit intre timp reabilitarea de drept,cazierul fiindu-mi eliberat curat!...mentionez,ca pt inscrierea la INM,nu trebuie sa ai antecedente penale!..va multumesc.
Cel mai recent răspuns: dan_co , utilizator 10:29, 20 Noiembrie 2015
Eu cred ca dvs. confundati recidiva cu antecedentul penal.
Dar, este scuzabil.Nu ati studiat suficient stimata domnisoara.Aveti timp ca sunteti tanara...:)
Si mai aveti si scuza ca nu sunteti practician.Ma opresc aici ca sa nu pledez in circumstantiere pt dvs.

avocat Claudiu Lascoschi
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Dar, este scuzabil.Nu ati studiat suficient stimata domnisoara.Aveti timp ca sunteti tanara...:)
Si mai aveti si scuza ca nu sunteti practician.Ma opresc aici ca sa nu pledez in circumstantiere pt dvs.

avocat Claudiu Lascoschi

Recidiva consta in savarsirea din nou a unei infractiuni de catre o persoana care anterior a mai fost condamnata definitiv pt o alta infractiune iar prin faptul ca s'a obtinut reabilitarea, condamnarea nu mai este luata in seama la stabilirea starii de recidiva tocmai pt ca nu mai constituie antecedent penal. Referitor la studiu...problema este cu cei care au avut timp de studiu, nu au facut'o si nici nu dau semne pozitive in acest sens ..;)
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

avocat Claudiu Lascoschi

Dle avocat ,iar dati lectii "de lege ferenda" si din nou staruiti in anumite rationamente pe care nu le puteti demonstra juridic .
In urma reabilitarii nu se poate constata niciodata starea de recidiva si pentru aceasta,in mod special pentru a lua act de prevederile legale,pe care in calitate de "practician" nu le cunosteati,va citez aliniatul ultim al art.38 c.pen,unde la "condamnarile care nu atrag starea de recidiva" se mentioneaza:

"........................................................................................................................................De asemenea nu se tine seama de condamnarile pentru care a intervenit reabilitarea sau in privinta carora s-a implinit termenul de reabilitare" :O

Daca din "adancul" experientei dvs de practician,puteti "opune" alt text,in sprijinul "alegatiilor| anterioare,asteptam cu placere" lectia" dvs.de drept :rtfm:
V_am mai spus ca dreptul este paralel de dvs.
Daca nu stiti sa faceti diferenta dintre recidiva si antecedent mai bine pastrati tacerea...
De multe ori intrati in discutii care va depasesc.
Vedeti ca iarasi nu aveti text de lege...si deveniti derutat...
Explicati'ne dvs care este diferenta dintre recidiva si antecedent penal?!:D

Alte discuții în legătură

Reabilitare - plecare in canada joel joel Buna ziua, ma intereseaza daca dupa ce intervine reabilitarea cei de la ambasada mai pot vedea ca am avut cazier(ambasada Canadei). (vezi toată discuția)
Reabilitat de drept sau nu? Ana_m Ana_m o persoana a fost condamnata la pedeapsa cu inchisoare de 9 luni cu suspendare conditionata la data de 25.05.2005, avand termen de incercare de 2 ani si 9 ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu suspendare mir52 mir52 daca exista condamnare definitiva cu suspendare , neavand antecedente , poate aparea in cazier? daca aceasta persoane face facultatea de drept , i-ar afecta ... (vezi toată discuția)