avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenda penala,reabilitata de drept,mai este ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenda penala,reabilitata de drept,mai este considerata antecedent penal?

As dori sa stiu daca ma pot inscrie la examenul pt admiterea la Institutul Nat.al Magistraturii,daca am avut o amenda penala...pt care a intervenit intre timp reabilitarea de drept,cazierul fiindu-mi eliberat curat!...mentionez,ca pt inscrierea la INM,nu trebuie sa ai antecedente penale!..va multumesc.
Cel mai recent răspuns: dan_co , utilizator 10:29, 20 Noiembrie 2015
Asteptam un raspuns la obiect in baza unui temei legal...dar ca de obicei raspundeti pe langa subiect...oricum imi sunteti simpatic=D>
Si dvs. imi sunteti simpatic.
Problema pentru domnul R.Gabi este ca nu exista text de lege...
De aceea ziceam ca este derutat.
Deci, aveti si raspunsul.:)
@ av. lascoschi
Dar pt dvs care este textul de lege ?

@ userului

Citat din Decizia nr 63/R a Curtii de Apel Tg Mures anexata integral : [ link extern ]

" În acest sens, într-adevăr starea de recidivă se analizează în raport de momentul săvârşirii celei de a doua infracţiuni componente a pluralităţii. Cu toate acestea, însă, întrucât instituţia recidivei nu trebuie interpretată singular, ci trebuie observate în egală măsură toate celelalte instituţii ale dreptului penal incidente la un moment dat într-un proces, nu pot fi ignorate realităţile existente la data pronunţării hotărârii cu privire la infracţiunea care poate constitui al doilea termen al recidivei, prin urmare nu poate fi trecută cu vederea nici existenţa unei sentinţe definitive de reabilitare, cu toate consecinţele pe care reabilitarea le presupune, însemnând, în cauza de faţă, înlăturarea stării de recidivă din încadrarea juridică a faptelor de care este acuzat inculpatul şi tratarea lui ca o persoană fără antecedente penale. "

Deci rezulta , in baza unei decizii definitive , mai mult decat avizata , ca reabilitarea nu mai este considerata antecedenta penala . :)
, Chiar daca nu apare in cazierul judiciar , fiind reabilitat de drept, va fi avuta in vedere fisa operativa.
Nu puteti sustine examenul pentru admiterea la INM.
=D> huuh, va intrerup putin dragi colegi, antecedent, este un fapt penal, de care instanta poate tine seama la stabilirea pedepsei, a nu se confunda cu RECIDIVA, deci fie vorba intre noi #-o in circumstantiere

Alte discuții în legătură

Reabilitare - plecare in canada joel joel Buna ziua, ma intereseaza daca dupa ce intervine reabilitarea cei de la ambasada mai pot vedea ca am avut cazier(ambasada Canadei). (vezi toată discuția)
Reabilitat de drept sau nu? Ana_m Ana_m o persoana a fost condamnata la pedeapsa cu inchisoare de 9 luni cu suspendare conditionata la data de 25.05.2005, avand termen de incercare de 2 ani si 9 ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu suspendare mir52 mir52 daca exista condamnare definitiva cu suspendare , neavand antecedente , poate aparea in cazier? daca aceasta persoane face facultatea de drept , i-ar afecta ... (vezi toată discuția)