avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenda penala,reabilitata de drept,mai este ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenda penala,reabilitata de drept,mai este considerata antecedent penal?

As dori sa stiu daca ma pot inscrie la examenul pt admiterea la Institutul Nat.al Magistraturii,daca am avut o amenda penala...pt care a intervenit intre timp reabilitarea de drept,cazierul fiindu-mi eliberat curat!...mentionez,ca pt inscrierea la INM,nu trebuie sa ai antecedente penale!..va multumesc.
Cel mai recent răspuns: dan_co , utilizator 10:29, 20 Noiembrie 2015
diana ramona a scris:

@ av. lascoschi
Dar pt dvs care este textul de lege ?

@ userului

Citat din Decizia nr 63/R a Curtii de Apel Tg Mures anexata integral : [ link extern ]

" În acest sens, într-adevăr starea de recidivă se analizează în raport de momentul săvârşirii celei de a doua infracţiuni componente a pluralităţii. Cu toate acestea, însă, întrucât instituţia recidivei nu trebuie interpretată singular, ci trebuie observate în egală măsură toate celelalte instituţii ale dreptului penal incidente la un moment dat într-un proces, nu pot fi ignorate realităţile existente la data pronunţării hotărârii cu privire la infracţiunea care poate constitui al doilea termen al recidivei, prin urmare nu poate fi trecută cu vederea nici existenţa unei sentinţe definitive de reabilitare, cu toate consecinţele pe care reabilitarea le presupune, însemnând, în cauza de faţă, înlăturarea stării de recidivă din încadrarea juridică a faptelor de care este acuzat inculpatul şi tratarea lui ca o persoană fără antecedente penale. "

Deci rezulta , in baza unei decizii definitive , mai mult decat avizata , ca reabilitarea nu mai este considerata antecedenta penala . :)

Domnisoara Diana, chiar daca persoana si-a facut reabilitarea judecatoreasca sau este reabilitat de drept exista antecedente penale.
Nu va fi recidivist intr-o atare situatie, dar in aces caz este vorba despre altceva.
Reabilitarea de drept sau judecatoreasca nu duce si la lipsa antecedentelor penale, ci doar la lipsa starii de recidiva, ceea ce este cu totul altceva.
Cred ca toata lumea a inteles acest lucru...
Poate ca si dvs. dar, nu ati constientizat clar acest lucru...
Cred ca in cazul dvs. a fost vorba despre neintelegerea unei situatii...
Adica nu ati inteles despre ce este vorba.

avocat Claudiu Lascoschi
- cata rautate :"> pe acest forum. ANTECEDENTUL NU SE POATE INLATURA DECAT PRIN ADMITEREA UNEI CERERI DE REVIZUIRE !!!!! prin reabilitare NU.
ce face acest antecedent ce valoare are el ????????????? Judecand asupra fondului, judecatorul poate aprecia evident in defavoare inculpatului, subiectiv, intre cele 2 LIMITE ale pedepsei. SFARSIT pls.
jus80 a scris:

- cata rautate :"> pe acest forum. ANTECEDENTUL NU SE POATE INLATURA DECAT PRIN ADMITEREA UNEI CERERI DE REVIZUIRE !!!!! prin reabilitare NU.
ce face acest antecedent ce valoare are el ????????????? Judecand asupra fondului, judecatorul poate aprecia evident in defavoare inculpatului, subiectiv, intre cele 2 LIMITE ale pedepsei. SFARSIT pls.

Sper ca nu va referiti la mine cu privire la rautatea.
Problema nu este de rautate, ci de nestiinta.Rautatea si nestiinta sunt buni prieteni...
Este corect ce ati zis cu revizuirea.Niciodata nu vor putea intelege toti ce ziceti...
Nu trebuie sa va suparati...daca aveti...dreptate...

avocat Claudiu Lascoschi
Prieteni, se poate observa aici ca va ,,simpatizati" tare mult . E bine ca totusi discutia a rams una constructiva si provocatoare.
Acum fiindca tot ati venit cu aceste contradictii, am convingerea ca anumite persoane au rams totusi cu unele neclaritati. Drept urmare , intreb si eu( nu sustin ca as sti mai multe decat dvs., practicienii) , antecedentele , sau lipsa lor, atunc i cand procurorul poate tine cont de ele in cursul urmaririi penale, constau in faptele antisociale, reabilitate sau nu, sau doar in cele nereabilitate? Cu starea de recidiva e clar ca are importanta cand are loc individualizarea pedepsei .Sau si antecedentele , adica faptele antisociale, reabilitate ori nu , pot influenta decizia instantei?
Ultima modificare: Miercuri, 23 Iunie 2010
ContSters47264, utilizator
desigur ca nu, niciodata nu mi-am propus sa jicnesc pe cineva

Alte discuții în legătură

Reabilitare - plecare in canada joel joel Buna ziua, ma intereseaza daca dupa ce intervine reabilitarea cei de la ambasada mai pot vedea ca am avut cazier(ambasada Canadei). (vezi toată discuția)
Reabilitat de drept sau nu? Ana_m Ana_m o persoana a fost condamnata la pedeapsa cu inchisoare de 9 luni cu suspendare conditionata la data de 25.05.2005, avand termen de incercare de 2 ani si 9 ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu suspendare mir52 mir52 daca exista condamnare definitiva cu suspendare , neavand antecedente , poate aparea in cazier? daca aceasta persoane face facultatea de drept , i-ar afecta ... (vezi toată discuția)