Buna ziua,
Am depus vineri cerere de majorare a pensiei de intretinere la judecatoria de unde apartin in care am mentionat ca solicit ca judecata cererii sa se faca in lipsa mea cf.art.242 alin.(2) din Codul de procedura civila. E necesar totusi sa fiu prezenta in sala la judecata? Am inteles ca daca solicit judecarea in lipsa se judeca chiar daca eu nu sunt prezenta, asa este?
Daca am trecut pe cerere si adresa unde lucreaza fostul sot cum se procedeaza: va fi pus el sa aduca adeverinta de salariu de locul de munca sau se va duce o persoana autorizata la serv.personal pentru a o lua?
Va multumesc mult,
Asa e, acum 3 ani s-a stabilit pensia de intretinere, iar salariul lui net ( el neavand salariul minim de la acea data) era cu mult inferior chiar salariului minim pe economie de acum.
Si nu e deloc asa, nu-l dau deloc in judecata sa-l vad, ca poate..poate, nici nu poate fi vorba, e liber omul sa faca ce vrea, a iesit din viata mea, dar nu si din cea a copilului nostru.
Nu inteleg de ce sunt unii care in loc sa apere drepturile copiilor...le apara pe ale unor indivizi care nu merita...
Doamna, va rog sa ma scuzati daca v-am dat impresia ca va judeca sau ca va aseman cu vreun alt caz. Eu am spus doar ca se intampla si reversul... ca avocat ma gandesc intotdeauna la reversul medaliei, daca pot combate e ok, daca nu... mai am de lucrat... Atata tot.
De asemenea, din punct de vedere legal nu mi se pare ok sa dai omul in judecata daca nu stii ca i-au crescut veniturile. In lumina noilor clarificari, da, este foarte posibil sa aiba salariul mai mare; in drept, ca mijloace de proba, ne folosim si de prezumtii; prezumtia dv. este foarte buna in speta.
Astfel ca va doresc succes in actiunea dv.
Ca lamurire: nu aveti trecut in hotararea care stabileste pensia un procent, ci o suma fixa? Cam ciudat, daca s-a pronuntat in Bucuresti...
Nu, din pacate nu s-a cerut in procent, de fapt doamna avocat pe care-am avut-o nu mi-a spus ca se poate si asa si eu habar n-aveam de lucrurile astea. Nu toti avocatii isi fac treaba cum trebuie, din pacate, dansa ar fi trebuit sa-mi expuna toate posibilitatile, dar n-a facut-o. Asta este si motivul pentru care acum am decis sa introduc actiunea pe cont propriu, fara avocat. Cine stie peste cine mai dadeam... Nu vreau sa ofensez pe nimeni, dar asta e realitatea, sunt avocati si avocati...
De aici si inversunarea mea, poate nejustificata fata de Dvs.
Multumesc frumos pentru urarea Dvs.si, uitati, va promit ceva, o sa va tin la curent cu ce am facut.
Mult succes in activitatea Dvs!
Cuantum pensie de intretinere
Se poate cere instantei ca pensia alimentara pentru minor sa fie stabilita nu ca o valoare fixa in lei ci ca o proportie de 1/4 din venitul lunar, avand in ... (vezi toată discuția)