avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... judecare in lipsa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

judecare in lipsa

Buna ziua,
Am depus vineri cerere de majorare a pensiei de intretinere la judecatoria de unde apartin in care am mentionat ca solicit ca judecata cererii sa se faca in lipsa mea cf.art.242 alin.(2) din Codul de procedura civila. E necesar totusi sa fiu prezenta in sala la judecata? Am inteles ca daca solicit judecarea in lipsa se judeca chiar daca eu nu sunt prezenta, asa este?
Daca am trecut pe cerere si adresa unde lucreaza fostul sot cum se procedeaza: va fi pus el sa aduca adeverinta de salariu de locul de munca sau se va duce o persoana autorizata la serv.personal pentru a o lua?
Va multumesc mult,
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 12:04, 7 August 2007
La arhiva, cu buletinul la dv., cereti dosarul. De regula pleaca inainte de termen cu cateva zile, din arhiva, la judecator. Dar cu o saptamana inainte il gasiti.
In ziua de infatisare va duceti la prima ora (cu vreo cateva minute inainte de inceperea sedintei) si, la fel, cereti dosarul. Va uitati la finalul lui si vedeti ce a mai aparut nou. Daca apar acte pe care nu stiti cum sa le interpretati, puteti cere termen sa luati la cunostinta (sa fi fost actele acelea depuse cu putin timp inainte de termen, 5 zile cel mult...). Sau cereti dosarul la amanare si cereti copia celor depuse (daca sunt in mai multe exemplare, asa ar trebui) si cereti sa fie lasat dosarul mai la urma sa studiati actele.
Daca nu aduce nici la termenul urmator adeverinta cu veniturile, cereti instantei sa faca demersuri in acest sens. Marac sa va puna in vedere prin incheiere sa faceti dv. demersurile; in cazul asta, cu o copie a acelei incheieri, un certificat de grefa si o cerere va adresati direct societatii unde este angajat domnul.
Sper ca am fost clara.
O zi buna!
Multumesc frumos pentru informatii, am inteles, ati explicat foarte clar. Daca voi avea nevoie vreodata de avocat, o sa apelez in mod sigur la Dvs.
Incercati pana la termenul urmator sa faceti demersurile asa cum v-am spus mai sus pentru a afla venitul tatalui. Pentru ca... nu e de bine daca nu trimite nimic, are si judecatorul ala dosare si mai vrea sa scape... Si daca nu obtineti un raspuns intr-o anumita suma, macar sa aveti dovezi ca ati incercat sa aflati...
Da' sigur nu lucreaza la negru?
Ce credeti ca mi-a venit ieri, adica pe 12 iulie prin posta? Chemarea la judecata de pe ....10 iulie!!!!!!!!!!!!!!!!
Frumos, nu? Asa ca, acum inteleg ca fostul nici nu avea cum sa se prezinte sau sa depuna adeverinta de venit daca nu a fost informat in timp util. E incredibil ce se intampla...sa faca o scrisoare 1 saptamana si jumatate in Bucuresti e ceva de domeniul SF-ului. Dar, traim in Romania...Asa ca voi vedea ce se va intampla in continuare.
Nu este o scrisoara acea citatie... Are alt regim, trebuia sa o fi gasit pe usa daca nu erati acasa, in nici un caz in posta. Oricum, inseamna ca s-a amanat pentru lipsa de procedura...

Alte discuții în legătură

Plata cheltuieli judecatoresti la marire pensie alimentara andreiionel andreiionel Daca fosta sotie ma da in judecata pentru marire pensie alimentara si isi ia avocat...la sfarsitul procesului..trebuie sa ii platesc cheltuielile ... (vezi toată discuția)
Cerere de majorare pensie alimentara MihaelaBog MihaelaBog Buna ziua, Care este procedura in cazul in care doresc sa introduc o actiune de majorare a pensiei alimentare fara a mai apela la un avocat ( imi lipsesc ... (vezi toată discuția)
Cuantum pensie de intretinere Se poate cere instantei ca pensia alimentara pentru minor sa fie stabilita nu ca o valoare fixa in lei ci ca o proportie de 1/4 din venitul lunar, avand in ... (vezi toată discuția)