avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... judecare in lipsa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

judecare in lipsa

Buna ziua,
Am depus vineri cerere de majorare a pensiei de intretinere la judecatoria de unde apartin in care am mentionat ca solicit ca judecata cererii sa se faca in lipsa mea cf.art.242 alin.(2) din Codul de procedura civila. E necesar totusi sa fiu prezenta in sala la judecata? Am inteles ca daca solicit judecarea in lipsa se judeca chiar daca eu nu sunt prezenta, asa este?
Daca am trecut pe cerere si adresa unde lucreaza fostul sot cum se procedeaza: va fi pus el sa aduca adeverinta de salariu de locul de munca sau se va duce o persoana autorizata la serv.personal pentru a o lua?
Va multumesc mult,
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 12:04, 7 August 2007
Vezi AVLIL, eu te apreciez pentru faptul ca esti foarte pregatita din p de vedere juridic, insa am vrut sa te fac sa constientizezi unde gresesti tu.
Acum iti spun direct ,sigur vei baga la cap, oamenii aici au nevoie de un ajutor, de un sfat, adica de un avocat nu de un judecator. Tie iti place sa ii judeci pe toti.

AJUTA-I CA ESTI CAPABILA SA O FACI !!!
Va multumesc pentru urari, aveti dreptate... Uscaturi sunt in orice padure, asa e... Si, ca peste tot, si copacii mai verzi se sufoca din cauza asta...
Da, e o greseala ca nu s-a stabilit pensia in procent, una care va costa acum ceva energie ca sa o indreptati, asta e... Sunt convinsa insa ca nu veti intampina greutati, acum si cunosc mai bine speta... Sa cereti procent si sa motivati la primul termen, daca cere judele, asa cum ati motivat aici de ce cereti aceasta marire. In cazul in care nu ati expus aceste motive in actiunea initiala si va cere judecatorul.
Stimatilor,
Imi cer scuze ca ma bag si eu asa, ca musca in lapte, dar vreau doar sa va spun ca eu TRAIESC "reversul medaliei" de care zicea AVLIL. Fosta sotie a sotului meu a primit pensia stabilita initial de instanta timp de 2 luni pana sa introduca O NOUA actiune pentru marirea cuantumului, motivand ca salariul tatalui a crescut. Pai spuneti-mi si mie: ce o poate opri pe femeia asta sa ceara in fiecare an tot mai multi bani? Si cum face asta? Da cu presupusu' ca el trebuie sa aiba mai multi bani si ce face? Introduce actiunea fara a aduce un document doveditor! Adica sotul meu e parat, dar tot el trebuie sa aduca acte! Pai unde e principiul de care ziceati? Cel ce introduce actiunea trebuie sa o si dovedeasca!
Nu mi se pare corect ca tot la 6 luni sa mai introduca o actiune in instanta, ba marirea pensiei, ba apel la partaj, fapt care pe noi ne costa o gramada de bani, dar ea nu aduce nici o dovada la astea! In schimb, eu si sotul meu alergam de ne sar capacele ca sa facem rost de documente! Va rog sa-mi explicati! Plus ca aici nu-i vorba de pensie alimentara de 1 milion, ci de 10! Care le primeste de anul trecut, fara exceptie! Pentru un copil de 8 ani! Si tot vrea mai mult! De ce? Pentru ca pe vremea cand era casatorita cu fostul, el era cel care intretinea toata casa, iar ea avea salariul la dispozitie sa-si cumpere bijuterii si haine! Iar acuma duce lipsa "bancii". Deci exista si femei din astea! Asa ca, stimata AVLIL, tot respectul pentru faptul ca mai atrageti atentia ca exista si muieri din astea, al caror unic scop in viata e sa mulga bani de la fostii soti punand copilul la inaintare. A se vedea cazul acelui fotbalist! Asa ca, domnule "Copil" (minune, probabil), data viitoare incercati sa vedeti si cealalta parte. Da, exista si nemernici pe care nu-i intereseaza bunastarea copiilor lor, toata contributia acestora rezumandu-se la momentul conceperii! Nu neg, exista si din astia, am si eu in familie! Am vrut doar sa va deschid ochii si la javrele tocatoare de bani.
Si daca tot sunt aici, nu exista nici o reglementare in domeniu, care s-o opreasca pe ea de la a cere marirea pensiei de 2 ori pe an? Nu de alta, da noi nu mai facem fata la toate cheltuielile cu avocatul.
Asta imi cere meseria, sa vad din cat mai multe unghiuri situatia! Asta imi ajuta si clientul sa inteleaga anumite lucruri. Daca eu sunt fixata doar pe o idee, fie ea chiar si aceea a clientului meu, nu mai pot preintampina ce face adversarul! Si nici nu-i pot explica partii pe care o reprezint anumite lucruri!

Da, cred ca se poate invata minte fosta sotului tau, dar trebuie sa stiu situatia mai in amanunt, sa-mi dau seama ce o determina sa faca asta, daca intr-adevar s-a marit venitul sotului ori ba, in ce stadiu e partajul (de multe ori se foloseste hartuiala tocmai pentru o obosire a adversarului care, satul, mai cedeaza din pretentii)... Daca pensia e stabilita in suma fixa ori procentual... de cand dureaza situatia, cate dosare de marire a pensiei au fost etc.
Reveniti aici ori pe privat cu informatiile acestea si orice vi se mai pare relevant...
Avill, asa e cum ai prezis tu, nu s-a prezentat. S-a amanat pentru ca nu a depus la dosar adeverinta de salariu pe ultimele 6 luni. Va fi citat din nou, si daca nici la urmatorul termen tot nu se prezinta, se stabileste cumva un altul...sau se va judeca in lipsa lui si ce ar trebui sa fac in acest caz? Inca o rugaminte. Cum pot afla daca pana la urmatorul termen de judecata a depus ceva la dosar ( intampinare, vreu act, ceva)?
Multumesc frumos,

Alte discuții în legătură

Plata cheltuieli judecatoresti la marire pensie alimentara andreiionel andreiionel Daca fosta sotie ma da in judecata pentru marire pensie alimentara si isi ia avocat...la sfarsitul procesului..trebuie sa ii platesc cheltuielile ... (vezi toată discuția)
Cerere de majorare pensie alimentara MihaelaBog MihaelaBog Buna ziua, Care este procedura in cazul in care doresc sa introduc o actiune de majorare a pensiei alimentare fara a mai apela la un avocat ( imi lipsesc ... (vezi toată discuția)
Cuantum pensie de intretinere Se poate cere instantei ca pensia alimentara pentru minor sa fie stabilita nu ca o valoare fixa in lei ci ca o proportie de 1/4 din venitul lunar, avand in ... (vezi toată discuția)