Buna ziua,
Am depus vineri cerere de majorare a pensiei de intretinere la judecatoria de unde apartin in care am mentionat ca solicit ca judecata cererii sa se faca in lipsa mea cf.art.242 alin.(2) din Codul de procedura civila. E necesar totusi sa fiu prezenta in sala la judecata? Am inteles ca daca solicit judecarea in lipsa se judeca chiar daca eu nu sunt prezenta, asa este?
Daca am trecut pe cerere si adresa unde lucreaza fostul sot cum se procedeaza: va fi pus el sa aduca adeverinta de salariu de locul de munca sau se va duce o persoana autorizata la serv.personal pentru a o lua?
Va multumesc mult,
Gata, am terminat. Am avut azi infatisare si asa cum m-ati sfatuit, am cerut dosarul sa vad daca a aparut ceva nou si era adeverinta de salariu pe ultimele 6 luni.
S-a prezentat si fostul ca sa aduca copia certificatului de nastere al copilului abia nascut.
Oricum, chiar si asa, pensia de intretinere pe care va trebui sa o plateasca pt.copil e de 2 ori si 1/2 mai mare decat ce dadea pana acum.
Va multumesc din suflet pentru sfaturile pe care mi le-ati dat si va urez numai reusite in procesele pe care le aveti!!
Cuantum pensie de intretinere
Se poate cere instantei ca pensia alimentara pentru minor sa fie stabilita nu ca o valoare fixa in lei ci ca o proportie de 1/4 din venitul lunar, avand in ... (vezi toată discuția)