avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... probleme in familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

probleme in familie

Buna.
sunt nou pe forum si nu stiu daca postez bine asa ca sa nu "tipati".

Problema este in felul urmator.

Un cetatean Roman minor este tinut de catre parinti cu forta in alta tara , respectiv Spania.

Care ar fii procedura sau organele abilitate la care ar purtea apela pentru ca acesta sa se intoarca inapoi in tara cat mai repede cu putiinta. a fost retras de la scoala fara stirea lui si va trebui reinscris destul de repede.Problema este k nu e maltratata fizic ci psihic. nu mai are pofta de mancare, nervos tot timpul, plange continuu, etc

ma poate ajuta cineva cu niste informatii legate de modul prin care ar putea sa ajunga inapoi in tara in conditii legale?

va multumesc.

AVLIL tu ai dreptate, dar de unde stim ca parintii nu fac totul sa-l inteleaga?
Problema este expusa subiectiv si emotional..................dar de unde stim exact ca este asa?

Si eu tot asta spun. Ai dreptate AVLIL. Dar e o problema cu tine, nu vrei sa intelegi ceea ce spunem noi. Probabil iti creezi anumite idei si nu scapi de ele.
Sunt 100% sigur ca suntem pe langa subiect. Nu stim situatia!!! Asta am spus de n ori si eu si ceilalti ...

am ajuns la polemica este ultima postare a mea pe tema asta
ideea era de a avea un punct de vedere juridic, psihologic se poate discuta la nesfarsit, si cred ca esti de parerea mea AVLIL
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iulie 2007
adelaida_07, utilizator
deci ca sa nu mai apara probleme si certuri voi detalia putin situatia.

Aceasta familie a fost cu parintii in excursie acum 3-4 ani in Spania. Minorul, atunci avand varsta de 13-14 ani a fost intrebat daca si-ar dori sa traiasca intr-o astfel de tara. Ce parinte poti fii sa intrebi la 13-14 ani un copil ce ii place? are oare la aceasta varsta capacitatea de a gandi?

Ei bine problema a aparut in urma cu un an, cnd minorul a spus parintilor k el nu pleaca din tara dar fara nici un rezultat. anul acesta de pasti a fost in excursie in Spania si a facut un mic scandal cu ai lui cum k el nu merge acolo orice ar fii.

bun au ajuns acasa aici mama, minorul nefiind singur in Romania a aprobat sederea. in urma cu o luna si ceva deja aflase niste zvonuri ca ar pleca din tara si a inceput din nou un scandal, de data asta atat de puternic incat nu a mai vrut sa recunoasca cuvintele "mama" si "tata" spunand k mai bine la orfelinat decat cu ei. vi se pare normal k un copil sa ajunga in aceasta situatie?

bun.certurile au tot continuat, mama spunandu-i k e mai bine pt el acolo, k eltfel, e mai in siguranta, etc. in urmatoarea saptamana dupa terminarea scolii a fost depusa o cerere pentru retragerea elevului din scoala fara k acesta sa shtie nimik. a aflat cu 2 zile inainte sa plece.

ee...era sa uit. actele(pasaportul si buletinul) ii erau tinute ascunse de catre mama sa.(o alta incalcvare a unui drept.

in regula tot. a fost retras de la liceu dupa care a venit ziua in care trebuia sa plece. nu a vrut sa isi faca nici macar un bagaj. mama lui i le-a facut cu forta.nu mai manca acasa, nu mai voia sa auda de cuvantul parinti.in momentul in care a trebuit sa plece a luat valiza a varsat hainele si a aruncat-o pe geam.

Varul lui la ordinele mamei, aceasta neputand sa il ia in brate l-a luat cu forta , i-a pus mana pe gura sa nu mai tipe si l-a dus pe sus pana in masina. avea de gand sa fuga dar era cu ochii pe el minut cu minut. pe langa toate acestea imputernicirea mamei de la tata a luat-o si i-a dat foc. dar ajunsi la aeroport nenorocul a facut k aceasta mai avea una. pasaportul l-a lasat in masina si tot neamurile s-au dus sa il caute. l-a dus in avion. plangea de numa si pe drum a lesinat.

a ajuns in Spania si de atunci nu vrea sa manance nimik cu ai lui, nu mai ii poate vedea in ochi. a fugit de doua ori de acasa. le explica k vrea in rom si ei zic ok...luam bilete duminik. ajunge ziua de sambata noaptea nu mai mergem niciunde. este mintit pe fata.

bun.pana aici . in toata perioada in care in tara erau acele certuri tatakl l-a inscris la scoala acolo, acesta afland asta doar in mom in care a ajuns in Spania si i-a fost spus k trebuie mers sa depuna dosarul.un alt lucru ascuns minorului.bun bun. le-a exlicat parintilor in orice chip k dc va sta acolo acestia ii vor manca un an din viata deoarece nu va merge la scoala sau va merge si nu va invata nimik. si la 18 ani va veni in tara,. i-a emotionat un pic dupa care nici un rezultat.

"Tu de aici pleci exact cnd iti dau eu voie" si "Daca mai continui asa poate nu te mai aducem deloc in tara"

acum poate e mai pe intelesul tuturor aceasta poveste s nu mai sunt atatea lacune.

dc mai e nevoie de ceva lamuriri sunt dispus sa vi le ofer. problema e ca s-ar putea ca minorul sa nu fie ascultat de nici o alta autoritate competenta deoarece parintii o sa spuna k e nebun sau altceva care il va dezavantaja.
Victore, lucrurile nu stau chiar asa... autoritatile sunt obligate sa investugheze fiecare caz in parte... Daca parintii spun ca e nebun tre' sa arate si acte sa dovedeasca, nu pe vorbe.
Da, e mai groaznic decat mi-am imaginat...
Oricum, sa stii ca si un copil de 13 ani gandeste... Spunea unul odata ca nu intelege de ce parintii lui spun mereu ca se cearta din cauza lui. Adica... oare cum 2 oameni maturi, adulti, pot fi determinati sa se certe de un copil ca el, de 13 ani, care nici nu stie ce e viata?
Se pare ca stia mai multe...
Poti sa te duci si tu aici la autoritati, nu cred insa sa aiba efect. Acolo se poate duce oriunde... La scoala poate face scandal, are mai multe sanse sa fie auzit, desi pana in toamna... cale lunga. Indiferent ce cale alege, important e un lucru: sa fie calm, sa dea toate explicatiile necesare fara sa-si piarda cumpatul. Si sa insiste.

Varul lui la ordinele mamei, aceasta neputand sa il ia in brate l-a luat cu forta , i-a pus mana pe gura sa nu mai tipe si l-a dus pe sus pana in masina. avea de gand sa fuga dar era cu ochii pe el minut cu minut. pe langa toate acestea imputernicirea mamei de la tata a luat-o si i-a dat foc. dar ajunsi la aeroport nenorocul a facut k aceasta mai avea una. pasaportul l-a lasat in masina si tot neamurile s-au dus sa il caute. l-a dus in avion. plangea de numa si pe drum a lesinat.

noa..........ca nu ma pot abtine.........
varul fortos il ducea in brate cu mana la gura, el tipa........si asa au trecut pe poarta de imbarcare la aeropot cu un copil de 17 ani fara sa zica nimeni nimic?..............apropo toate acestea ti le povesteste copilul ?
nu de alta dar am trecut drept insensibila...........

Alte discuții în legătură

Schimbarea custodiei de la tata la mama raduanacris raduanacris buna seara.baiatul care acum are 15 ani este incredintat spre crestere si educare tatalui de6ani.are hotarare definitiva si irevocabila.acum,tatal este in ... (vezi toată discuția)
Vreau sa plec de acasa cristina-maria05 cristina-maria05 Buna ..... Ma numesc Cristina si as dori sa plec de acasa din cauza parintilor mei . Am facut o prostie am avut o relatie de lunga durata cu el , am fost la ... (vezi toată discuția)
Vreau sa plec de acasa! ContSters295418 ContSters295418 Buna!Am 17 ani si vreau sa plec de acasa.Nu ma mai inteleg deloc cu parintii si vreau sa plec la iubitul meu care este major.Nu as vrea sa pateasca nimic el ... (vezi toată discuția)