avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... probleme in familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

probleme in familie

Buna.
sunt nou pe forum si nu stiu daca postez bine asa ca sa nu "tipati".

Problema este in felul urmator.

Un cetatean Roman minor este tinut de catre parinti cu forta in alta tara , respectiv Spania.

Care ar fii procedura sau organele abilitate la care ar purtea apela pentru ca acesta sa se intoarca inapoi in tara cat mai repede cu putiinta. a fost retras de la scoala fara stirea lui si va trebui reinscris destul de repede.Problema este k nu e maltratata fizic ci psihic. nu mai are pofta de mancare, nervos tot timpul, plange continuu, etc

ma poate ajuta cineva cu niste informatii legate de modul prin care ar putea sa ajunga inapoi in tara in conditii legale?

va multumesc.
parca am fi acasa la povestiri...copilul e minor, trebuie sa ramana cu parintii lui naturali, atata timp cat nu sufera rele tratamente. E absurd sa implici mofturile unui copil in raspunderea parintilor in fata legii.
multumesc dreea,
este un punct pe " i" corect
Corect, dreea, si de nu vrea, fir-ar mama lui a... il legam de pat cu sfoara... Ce ... crede el...

Nu inteleg, indiferent care e situatia reala a acelui "copil" ii spuneti voi, ce rau e in a apela la autoritati... care pot chiar constata situatia lui de fapt, nu?
Da poate aveti dreptate, e doar un copil, sa-i infundam gura cu ce se poate!
Exagerarile prietenului sunt destinate a ne atrage atentia, iar adolescentii nu simt nevoia sa ataga atentia adultilor, pur si simplu nu-i intereseaza parerea adultilor... Asta se intampla daca e ceva ce nu pot rezolva singuri. Eu cred ca e ceva, n-am motive sa nu-l cred pe forumistul nostru, presupunerile altora care nu tin de situatia de fapt nu cred ca e bine sa le iau in considerare pentru a da un sfat.
tot ce a fost scris mai sus e absolut real. intradevar pare o poveste.

e uite si continuarea.

a fost la autoritati, au venit acasa au constatat dar nu pot sa il tina intr-un centru de plasament pentru k e trecut de varsta de 15 ani si dupa spusele lor nu mai este minor.

Problema s-a pus sa se ajunga la un punct comun cu parintii si sa se intoarca in tara.

Acum vin cu alta intrebare. Parintii nu vor. Politia sau autoritatea competenta in protectia copilului are dreptul de a-i oferii acestuia un act prin care poate ajunge inapoi in tara?
nu, imi pare rau...
La ce autoritati ati apelat?

Alte discuții în legătură

Schimbarea custodiei de la tata la mama raduanacris raduanacris buna seara.baiatul care acum are 15 ani este incredintat spre crestere si educare tatalui de6ani.are hotarare definitiva si irevocabila.acum,tatal este in ... (vezi toată discuția)
Vreau sa plec de acasa cristina-maria05 cristina-maria05 Buna ..... Ma numesc Cristina si as dori sa plec de acasa din cauza parintilor mei . Am facut o prostie am avut o relatie de lunga durata cu el , am fost la ... (vezi toată discuția)
Vreau sa plec de acasa! ContSters295418 ContSters295418 Buna!Am 17 ani si vreau sa plec de acasa.Nu ma mai inteleg deloc cu parintii si vreau sa plec la iubitul meu care este major.Nu as vrea sa pateasca nimic el ... (vezi toată discuția)