avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxe vamale pentru motociclete
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxe vamale pentru motociclete

Vreau sa import o motocicleta noua din SUA, New York. Motocicleta este fabricata in UE, mai precis in Anglia.
As vrea sa stiu daca trebuie platite taxe vamale in Romania.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: aferenczius , utilizator 18:23, 4 Februarie 2008
Ti s-au stricat planurile afland ca vei avea de plata 19% din valoare ca TVA?
Acum poate e mai comvenabil sa o cumperi din UE ... :D
Nu chiar ;)
Am fost la Vama Cargo Otopeni si am intrebat exact ce si cum. Se pare ca daca primesc certificatul de origine, nu mai platesc nici TVA, nici taxe vamale.
Deci tot ies mai ieftin decat din UEB-)
Comerciantul din SUA factureaza fara TVA fiind pentru el export.
Daca o cumperi din UE ca persoana fizica platesti TVA direct la furnizor.
Daca o cumperi din UE pe societate va fi TVA cu taxare inversa, caz in care doar cand o vei factura catre un altul vei adauga TVA.
Dar in cazul in care marfa este din import eu sunt 100% convins ca platesti TVA-ul in vama direct. Indiferent ca are sau nu EUR1. Nimic nu sacapa de plata TVA si daca nu ai platit deja TVA intr-un stat membru cu siguranta vei plati aici (asta in cazul in care este o motocicleta noua).
Doamna, doamna, nu va suparati.... Fac si io o intrebare la dumneata:
DE CAND DOAMNE IARTA-MA EXISTA T.V.A. IN STATELE UNITE, VERE???

Si pentru fratele care vrea sa-si ia un Triumph din New York (presupun ca nu exista alta motocicleta englezeasca):
fa-o!!!! E sfatul meu cel mai sincer. Chiar daca trebuie sa platesti TVA-ul in Romania, tot iesi bine, pentru ca ti-l calculeaza la valoarea din vama care e data de capacitatea motorului. Cea mai mare valoare (pentru tot ce trece de 1000cm3 si e din 2007) este de 9000 de euro, ceea ce inseamna ca pentru un Rocket III, de exemplu, pe care il iei de acolo cu vreo $16000 (adica 11500 de euro, daca nu mai ai si vreun rebate) mai pui 1700 de euro si shippingul si tot ajungi cu vreo 5000 de euro mai ieftin decat ti-l vand porcii astia aici.

Mult succes si zi-mi cand te dai cu el.
Buna!
Vreau sa trimit si eu acasa o motocicleta din USA.
As vrea sa stiu daca tva.ul se calculeaza la valoarea din factura sau valoarea de catalog de acolo.
Cat la suta e vama si la ce valoare se calculeaza?
Alte taxe mai sunt de platit?
Ar fi vorba de un suzuki de 600cmc din 2007

Multumesc,

Alte discuții în legătură

Taxe vamale pentru importul de motociclete Vreau sa-mi aduc o motocicleta sh si nu stui care sunt taxele vamale accize etc. Stie careva une pot gasi toate lucrurile astea? (vezi toată discuția)
Cumparaturi pe ebay,shipping, taxe vamale, taxe postale, tva.... ContSters169673 ContSters169673 Am cumparat niste pandantive si cercei de argint si doua ceasuri de mana vechi, am platit valoarea lor 830 dolari + 70 dolari shipping + 33 taxa de paypal, ... (vezi toată discuția)
Cantitate comerciala.vama Buburuze Buburuze Buna seara! Imi puteti spune,va rog,ce inseamna cantitate comerciala la niste produse comandate pe internet?Am comandat de pe un site din afara UE niste ... (vezi toată discuția)