avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inselaciune sau delapidare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inselaciune sau delapidare

in ce categorie este incadrata sustragerea de bani de la societate prin cardurile altor persoane ? suma este de aproximativ 200.000 eur si care este pedeapsa ?ce sanse am ?
mentionez ce deja am semnat un anagajament de plata ptr jumate din suma asa au vrut ei , dupa care mi-au desfacut ctr de munca si au depus si angajamentul la ancpi ptr bunuri , ce as putea face in continuare , cati ani risc ? ei deocamdata nu au depus nici o plangere probabil isi pregatesc actele . acest lucru sa intamplat in decurs a 3 ani ,deja am inceput sa le virez din bani credeti ca m-ar ajuta mai mult sa merg si sa ma denunt la politie ? mi-ar folosi la ceva ? dar un divort l-ar ajuta pe partenerul(a) mea ? va multumesc
Ultima modificare: Duminică, 11 Iulie 2010
copiator, utilizator
ART. 215^ Delapidarea
Însuşirea, folosirea sau traficarea, de către un funcţionar, în interesul său ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestionează sau le administrează, se pedepsesc cu închisoare de la unu la 15 ani.
În cazul în care delapidarea a avut consecinţe deosebit de grave, pedeapsa este închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi.

nu va denuntati la politie.este foarte bine ca returntai suma.
de ce sa il ajute un divort,l-ar distruge si mai tare.
daca nu s-a depus plangere,de atat timp,nu cred ca va mai depune.inteleg ca ati ajuns la un consens si platiti in rate.e foarte bine.s-ar putea sa nu va faca plangere.vorbiti cu ei.

in caz ca va face plangere,sa va abgajati avocat,si aveti sanse sa primiti minumum pedepsei cu suspendare.

Este vorba cel putin despre infractiunea de complicitate la delapidare (art.26 rap.la art.215/1 c.pen),complicele beneficiind de aceiasi pedeapsa ca si autorul,ramane de vazut cum va fi considerata participatia dvs,functie de probatoriile administrate.
Faptul ca ati semnat un angajament de plata este cam insuficient.
Ar trebui sa incepeti si achitarea unora dintre rate,cat mai multe,daca se poate,pentru ca aceasta va constitui o circumstanta atenuanta care poate determina scaderea pedepsei.
Oricum asupra bunurilor ,in cazul sesizarii sau ausesizarii organelor de urmarire penala,acestea vor dispune aplicarea unui sechestru asupra bunurilor dvs.
Ultima modificare: Duminică, 11 Iulie 2010
Radu Gabrian, Mediator
am depus deja mai multe plati dar eu deja nu mai pot vinde ca sa ledau banii ptr ca au depus sechestru in baza acelui angajament care este titlu excutoriu fara chemare in judecata ,tot ce am vandut exact suma care este in ctr de vanz cumparara le-am virat-o lor ,va rog ajutati-ma sa imi spuneti cati ani risc ? in cazul in care am avut un ctr de vanz cump cu clauza de intretinere si l-am revocat il pot ataca ei ?
Ultima modificare: Duminică, 11 Iulie 2010
copiator, utilizator
Este foarte greu de previzionat o pedeapsa care ar putea sa va va fie aplicata pentru ca nimeni nu cunoaste actele si lucrarile dosarului,probel administrate.
Niciun profesionist nu cred ca poate sa isi asume un asemenea risc.

Alte discuții în legătură

Aveti idee in ce fapta pot fi incadrat codreanuv2 codreanuv2 Am lucrat in domeniul pariurilor sportive si in timpul programului de lucru am pariat o suma foarte mare de bani166 de milioane ,m-au pus sa semnez un ... (vezi toată discuția)
Delapidare 45000 ron ContSters89357 ContSters89357 Buna ziua, am si eu o problema serioasa....am sustras de la firma la care lucrez ca lucrator comercial suma de 45000 ron prinntr-un program care imi permitea ... (vezi toată discuția)
Ce pedeapsa primesc pentru furt riky_riky riky_riky buna ziua, am si eu o intrebare: Am marfa in gestiune si am \"sustras\" marfa de aproximativ 3500 de euro. daca seful meu afla de prejudiciul facut pana ... (vezi toată discuția)