avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... disponibilizare functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

disponibilizare functionar public

sunt functionar public in cadrul politiei comunitare slobozia.urmare a ordonantei de guvern la institutia din care fac parte ,se vor face disponibilizari.

sunt membru ales in cadrul conducerii sindicatului care reprezinta functionarii publici din cadrul politiei comunitare slobozia. Pot fi pus pe lista de disponibilizare?
legea sindicatelor imi ofera protectie?
mentionez ca in urma stabilirii criteriilor de disponibilizare ma incadrez in categoria celor care urmeaza sa fie disponibilizati.
Cel mai recent răspuns: petje , utilizator 21:48, 17 August 2010
legea sindicatelor, o intelege fiecare cum vrea, este un alt grup de indivizi care traiesc bine si manipuleaza prostimea. Scrie clar in lege, nu pot fi disponibilizati pe motive sindicale dar nu ca au imunitate. Cand este vb de examen treb sa participe toti. Lucrez si eu la politia comunitara, s-a hotarat de catre liderul de sindicat si sef sa nu se faca disponibilizari pe baza de criterii ci pe baza de examen, dar curios, examen nu dau toti ci doar clasele I si II, adica prostimea care face teren, soferii nu au dat examen, agentii principali nu au dat examen, cei din sindicat nu au dat examen ca vezi doamne sunt protejati de sindicat, inspectorii nu au dat examen. Deci a fost o mare magarie pe fata, dar le-a inchis gura prostilor. Astept pareri, a fost corect ce au facut?
Nu e corect, si am impresia ca toate legile in Romania sunt facute in asa fel incat sa aiba o "portita" de scapare pentru oricare din cele 2 tabere: concediati si angajatori care fac concedierea. Trebuie numai rastalmacite literele din lege, numai "interpretata" legea, cel mai destept si mai tare in clont castiga.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea muncii cruceru1981 cruceru1981 Avand un dosar pe rol cu firma la care sunt angajat ma poate ajuta intr-un sens bun,adica evitarea disponibilizarii. Mai pe scurt ce drepturi am in plus avand ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva ContSters9917 ContSters9917 In cadrul unei societati comerciale are loc concedieri colective.In cadrul unitati este constiuit un sindicat condus de un birou format din 5 membri. Pot fi ... (vezi toată discuția)
Conecediere ionigeo ionigeo Sunt lider de sindicat intr-o scoala. Postul de personal didactic auxiliar pe care l-am ocupat a fost restructurat. Directorul a avut grija sa restructureze ... (vezi toată discuția)