avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divortul ca moft
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divortul ca moft

Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca in situatia mea divortul cerut de sotie va fi considerat un moft de catre judecator, sau nu. Faptele sunt urmatoarele: sunt casatorit de 4 ani si pe fondul plecarii mele intr-o delegatie de 3 luni in strainatate, sotia mea s-a apropiat foarte mult de un barbat. Atat de mult, incat de 3 saptamani locuieste cu el, deci a parasit domiciliul conjugal. Eu nu vreau divortul, chiar daca ea ma inseala in acest moment. Nu avem copii impreuna, ea facand de 3 ori avort. De fiecare data nu am fost de acord, dar am iertat-o. Motivul principal de divort pe care il invoca ea este nepotrivire de caracter (nu stiu sa o inteleg, sa fiu alaturi de ea, nu sunt prea dragastos). Este suficient acest motiv, pentru a-i fi acordat divortul? Mentionez ca nu am lovit-o niciodata, nu sunt violent nici in limbaj, ba chiar ma acuza ca sunt prea linistit, nu am privat-o de lucruri materiale, nu am inselat-o, nu am defecte fizice sau boli, cu alte cuvinte nu s-a intamplat nimic grav in relatia noastra si, in opinia mea, nu exista motive de divort. Ea, pe fondul lipsei mele de acasa, a cazut in mrejele altuia care o rasfata la maxim si o invata acum sa divorteze. Ce ma sfatuiti? Eu o iubesc cu adevarat si chiar daca am neglijat-o in ultima vreme, pot schimba lucrurile, pot fi mai afectuos si mai iubitor. Eu consider ca este doar o lectie din care trebuie amandoi sa invatam si consider foarte importanta casatoria, nu ca un moft la care poti sa renunti cand nu mai ai chef de el. Astept cu nerabdare sfaturile dvoastra.
Cel mai recent răspuns: DavidR , utilizator 12:59, 27 August 2010
Adica dumneavoastra propuneti o serie de divorturi si casatorii pentru rezolvarea problemelor in cuplu? Casatoria este mult prea importanta pentru astfel de jocuri. Nici macar nu am fost la un psiholog pentru cupluri... O luna petrecuta cu un individ trebuie sa stearga 4 ani de casatorie? Care nu au fost lipsiti de afectiune, sa stiti. Avem o gramada de poezii unul pentru celalalt, si alte dovezi de iubire. Bineinteles ca afectiunea unui nou-venit, intr-o luna, nu se compara cu afectiunea sotului plecat in strainatate, pentru familie, pentru ea... Gresiti ca incurajati astfel de manifestari... Si taina cununiei este cu adevarat importanta. Tocmai nerespectarea ei duce la situatii de genul asta. Lumea se duce de rapa...
domnule David,divortul nu este un lucru usor de trecut,dar in situatia in care exista iubire doar de o parte este inevitabil.nu trebuie sa va suparati pe Iulia pentru cele spuse,dragoste cu sila nu se poate face.de obicei femeile isi inseala partenerul doar cand sunt profund nemultumite(au motive bine intemeiate,de orice natura).ar trebui sa aveti o discutie cu sotia ,nu trebuie sicanata,doar nu sunteti adolescenti.daca se va intoarce,casnicia nu va mai fi cea pe care o doriti.oricum multa bafta.
De unde stiti cum o sa fie casnicia cand se va intoarce? Nici eu nu stiu, si nici ea. Dar impreuna, la bine si la greu, tot trebuie sa fim. Nu se poate sa ne dam batuti asa usor. Cu credinta in Dumnezeu se pot face multe... dar fara credinta, ratacesti prin multe paturi fara sa-ti gasesti linistea ca faci ceea ce trebuie... Eram curios sa-mi raspunda si un barbat, sau eventual femei cu experienta in casatorii longevive... ceea ce nu e cazul, pana acum.
Cred ca am descoperit si motivul real pentru care sotia vrea sa divorteze de dumneavoastra..si nu are legatura cu acel individ.
Pana una alta, stimabile domn, sotia dumneavoastra e femeie si nu are experienta in "casatorii longevive"..asa ca nu va foloseste la nimic raspunsul unui barbat sau a cuiva cu o astfel de experienta. Ea hotaraste ce-si doreste( nu dumneavoastra) ..si astea sunt premisele ei:)
Sotia dumneavoastra poate , din punct de edere juridic, sa scape de dumneavoastra. Norma crestina, Dumnezeu sau juramintele din timpul tainei cununiei nu o pot impiedica din punct de vedere juridic.Cu credinta in Dumnezeu se pot face multe.. dar nu in instanta. Confundati "terenul".
Credeti-ma...cu atitudinea asta..nu aveti nicio sansa sa o readuceti langa dumneavoastra...iar de fortat ..nici nu poate fi vorba.
Divortul o sa dureze mai mult..o sa fie dificil..dar pana la urma tot se pronunta... pentru ca nimeni nu poate fi obligat sa ramana intr-o casnicie si langa un om langa care nu mai doreste sa stea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 August 2010
iulia., utilizator
poate o reusiti sa o convingeti sa mergeti impreuna la un consilier marital. insa dragostea cu forta nu se poate...

Alte discuții în legătură

Intrebari despre viata si iubire BX BX Cand o inima a fost inghetata de durere, calea catre distrugere mai poate fi evitata sau este ceva predestinat ? Vietile noastre urmeaza o cale foarte lunga si ... (vezi toată discuția)
Vreau sa scap de femeia care imi hartuieste familia ContSters158242 ContSters158242 Am doi copii si un sot care imi tot promite ca nu o mai cauta pe fosta lui amanta Laura. Este un tata minunat si un sot bun, dar aceasta femeie il cauta in ... (vezi toată discuția)
Poti iubi, romantic vorbind, doua persoane in acelasi timp? Flavyta Flavyta Am o pasiune pentru scris, si in ultima vreme, mi s-a conturat o ideea destul de buna, dupa parerea mea, dar care poate fi extrem de discutabila: poti iubi ... (vezi toată discuția)