avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... meseria de consilier juridic= meserie discriminata?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

meseria de consilier juridic= meserie discriminata?

este adevarat ca s-a obtinut de la oficiul discriminarii o decizie prin care profrsia de consilier juridic este declarata profesie discriminata?:((
Ultima modificare: Luni, 8 Octombrie 2007
Romică Stoica, Consilier juridic
sunt si eu cu voi....................
Si care ar fi atunci diferenta intre avocat si consilier? :-/ Ar fi doua profesii cu acelasi scop etc.
E stupid. Daca sunt profesii diferite, trebuie sa aiba o diferentiere... Daca nu sa se faca una singura.
Ar fi culmea ca si sapatorul si spalatorul sa faca acelasi lucru... Sau croitorul si invatatorul...
#-o
AVLIL a scris:

Si care ar fi atunci diferenta intre avocat si consilier? :-/ Ar fi doua profesii cu acelasi scop etc.
E stupid. Daca sunt profesii diferite, trebuie sa aiba o diferentiere... Daca nu sa se faca una singura.
Ar fi culmea ca si sapatorul si spalatorul sa faca acelasi lucru... Sau croitorul si invatatorul...
#-o

Ai perfecta dreptate.
Diferentele sunt evidente intre judecator, avocat, procuror, notar. Toti fiind juristi la baza.
Insa avocatul si consilierul juridic au aceeasi treaba de facut, ambii apara interesele unei singure parti.
Cred ca ar fi de dorit ca toti juristii care desfasoara activitate de consilier juridic sa aibe drept de practica dupa intrarea in barou. Astfel se vor rezolva toate problemele si in plus firmele vor avea asistenta juridica de calitate.
Astfel vom avea avocati liber profesionisti si avocati angajati la societati comerciale si case de avocatura.
AVLIL a scris:

#-o

Ai perfecta dreptate.
Diferentele sunt evidente intre judecator, avocat, procuror, notar. Toti fiind juristi la baza.
Insa avocatul si consilierul juridic au aceeasi treaba de facut, ambii apara interesele unei singure parti.
Cred ca ar fi de dorit, ca toti juristii care desfasoara activitate de consilier juridic, sa aiba drept de practica dupa intrarea in barou. Astfel se vor rezolva toate problemele si in plus, firmele vor avea asistenta juridica de calitate.
Astfel, vom avea avocati liber profesionisti si avocati angajati la societati comerciale si case de avocatura (Plus licentiati in drept nespecializati, deci fara drept de practica. Buni si acestia de angajat la birourile notariale la redactarea actelor).
In opinia mea nu exista absolut nici o diferenta intre ceea ce face un avocat si ceea ce face un consilier juridic. Singura diferenta, o reprezinta ingradirea prevazuta de lege care face diferenta intre avocatura - profesie liberala si consilierul juridic - profesie salarizata. In mod concret, as vrea sa imi spuna cineva ce face un avocat si un consilier juridic nu face?
Eu personal sunt pentru acordarea posibilitatii consilierilor juridici de a reprezenta orice persoana juridica, nu doar pe cele in care sunt angajati. In acest fel nici nu ne-am amesteca cu avocatii, prin prisma faptului ca acestia din urma pot reprezenta orice persoana, atat fizica, cat si juridica.
Insa toate acestea reprezinta un nou sir de vorbe fara rost despre probleme care au fost discutate de zeci de mii de ori, fara nici un succes, asa ca nu ma astept sa se schimbe ceva.

Alte discuții în legătură

Ce sunt firmele de consultanta juridica si in afaceri? Iulian81 Iulian81 Am gasit codul acesta CAEN : 741 : Activitati juridice, de contabilitate si revizie contabila, consultanta in domeniul fiscal; activitati de studii de piata si ... (vezi toată discuția)
Un consilier juridic poate infiinta un srl? Eliza Matei Eliza Matei in calitate de consilier juridic ma pot ocupa de infiintarea unei societati comerciale? multumesc (vezi toată discuția)
Ccj pro sau contra? Spatiu destinat opiniilor Dumneavoastra.
Ne inscriem? Nu ne inscriem?
Avantaje? Dezavantaje ? (vezi toată discuția)