avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... meseria de consilier juridic= meserie discriminata?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

meseria de consilier juridic= meserie discriminata?

este adevarat ca s-a obtinut de la oficiul discriminarii o decizie prin care profrsia de consilier juridic este declarata profesie discriminata?:((
Ultima modificare: Luni, 8 Octombrie 2007
Romică Stoica, Consilier juridic
Exista diferente, macar formal. Ar fi bine si sa se schimbe reglementarile actuale... Dar nu sunt de acord in sensul celor de mai sus.
De exemplu, ca avocat salarizat in interiorul profesiei, nu mi se aplica si mie Codul muncii. Prin urmare, nu am un numar maxim de ore, salariul este tot onorariu retrocedat si nu am plata la ore suplimentare... Nu am parghii juridice sa ma apar de un eventual abuz al firmei sau cabinetului unde lucrez. ca sa nu mai spun ca daca sunt stagiar... #-o
O diferenta intre cele dopua profesii ar parea asta, ca in practica nu prea sunt reprezentate persoane fizice de catre consilierii juridici. Teoretic, nici nu prea se poate, ceea ce e iar o greseala.
Azi, cand firmele ofera cat mai multe bonusuri pentru angajatii lor, pentru fidelizare etc., e gresit sa nu p[oti asigura si asistenta juridica a angajatului printr-un serviciu juridic propriu. Caci angajarea unui avocat din afara e mai putin avantajoasa. Sau, chiar daca ar fi, nu e normal sa ai servicii juridice in care sa apelezi la proprii consilieri juridici, iar la altele trebuie sa te apleci in afara.
In alta ordine de idei, daca se doreste egalitate, haideti sa nu se mai permita avocatilor sa reprezinte persoane juridice, din moment ce consilierilor juridici le este interzis sa reprezinte alte persoane in afara celor la care sunt angajati.
Sa fie delimitat foarte clar: consilierii juridici reprezinta persoanele juridice, iar avocatii restul:D
Sper sa nu-mi sara colegii avocati in cap ptr afirmatiile mele#-o nu de alta dar acest subiect a fost disecat de zeci de mii de ori.
Avocatul si consilierul juridic apara una din parti. Restul diferentierilor tin de "marcarea teritoriului".
ionutstanciucu a scris:
Sa fie delimitat foarte clar: consilierii juridici reprezinta persoanele juridice, iar avocatii restul:D

Sincer n-am inteles! Consilierul reprezinta numai societatea la care lucreaza, prin analogie pe cine ai vrea sa reprezinte avocatul?
andreealisievici a scris:

ionutstanciucu a scris:

Sincer n-am inteles! Consilierul reprezinta numai societatea la care lucreaza, prin analogie pe cine ai vrea sa reprezinte avocatul?

Persoanele fizice.... daca e sa mergem pe raporturi de egalitate:D

Alte discuții în legătură

Ce sunt firmele de consultanta juridica si in afaceri? Iulian81 Iulian81 Am gasit codul acesta CAEN : 741 : Activitati juridice, de contabilitate si revizie contabila, consultanta in domeniul fiscal; activitati de studii de piata si ... (vezi toată discuția)
Un consilier juridic poate infiinta un srl? Eliza Matei Eliza Matei in calitate de consilier juridic ma pot ocupa de infiintarea unei societati comerciale? multumesc (vezi toată discuția)
Ccj pro sau contra? Spatiu destinat opiniilor Dumneavoastra.
Ne inscriem? Nu ne inscriem?
Avantaje? Dezavantaje ? (vezi toată discuția)