Nu cred ca are relevanta dobanda legala, mai mult ca sigur aveti stabilite penalitati prin contract, ceea ce e mai important.
In plus, moral cred ca e tot vina celor care iau imprumuturi pentru colegul de munca, verisor sau prietena cea mai buna. Pentru ca e datoria lor (nu numai legala, dar si morala) de a cunoaste implicatiile unui act pe care il semneaza si de a intelege ca au o obligatie in urma acestei semnaturi. Ca nu exista o implicatie morala a semnarii unui act, implicatia morala e numai ibn legatura cu persoana care a beneficiat de imprumut, care a avut un avantaj... dar in legatura cu imprumutul, nu exista niciun aspect moral, doar un aspect legal care leaga cele doua parti.
E o chestiune de cultura, educatie si moralitate sa cunosti care sunt urmarile unei actiuni si care sunt modurile in care te poti acoperi... La fel cum e o astfel de chestiune si sa mergi la medic si nu sa te autotratezi etc.
Nu conteaza pentru cine ati facut creditul, important e ca l-ati facut dv.!
Cosima a scris:
Si oricum cei de la EOS nu merita platiti nici daca au toate avantajele legale de partea lor si asta pt. ca ce fac ei se numeste HARTUIRE!
(Sublinierea imi apartine.) Astfel de mesaje descurajam. Nu vad nicio urma de moralitate in ele!