avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu societatea de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu societatea de recuperare

M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
adavid a scris:

@ CRISTALINA: dreptul creditorului de a obtine banii de la dumneavoastra se prescrie in termen de 3 ani de la data la care debitul a devenit exigibil; orice recunoastere a debitului din partea dumneavoastra (inclusiv un angajament de plata sau o plata facuta in mod voluntar) intrerupe acest termen de prescriptie; dupa fiecare act de intrerupere incepe sa curga un nou termen; aceasta e valabil si pt actele de executare facute impotriva d-stra de catre creditor
Asadar, daca nu vreti sa platiti atat cat va cere EOS, puteti plati catre aceasta firma o suma pe care v-o permiteti; aceasta nu inseamna ca EOS nu va putea incerca sa puna titlul in executare silita, urmand sa vi se impute si cheltuielile de executare

Nu se poate vb de prescriptie in acest moment.Din punctul meu de vedere,este de preferat pt firma respectiva sa nu inceapa executarea silita si sa accepte platile pe care eu le fac,tinand cont de faptul ca asa isi recupereaza debitul.Intradevar si daca pun titlul in executare silita,aceasta procedura va dura,nu f mult ce-i drept,dar suficient timp cat eu sa acoper mai mult de jumatate din datorie.Din cate am vazut,aceasta firma accepta in principiu si plata esalonata a datoriilor,in consecinta nu inteleg de ce acum fac presiuni atat de mari asupra measa platesc toata suma sau sa-mi iau angajamentul scris ca voi achita o suma lunara mai mare decat imi permit eu.
Va multumesc mult pt raspuns!
cristalina a scris:

adavid a scris:

@ CRISTALINA: dreptul creditorului de a obtine banii de la dumneavoastra se prescrie in termen de 3 ani de la data la care debitul a devenit exigibil; orice recunoastere a debitului din partea dumneavoastra (inclusiv un angajament de plata sau o plata facuta in mod voluntar) intrerupe acest termen de prescriptie; dupa fiecare act de intrerupere incepe sa curga un nou termen; aceasta e valabil si pt actele de executare facute impotriva d-stra de catre creditor
Asadar, daca nu vreti sa platiti atat cat va cere EOS, puteti plati catre aceasta firma o suma pe care v-o permiteti; aceasta nu inseamna ca EOS nu va putea incerca sa puna titlul in executare silita, urmand sa vi se impute si cheltuielile de executare

Nu se poate vb de prescriptie in acest moment.Din punctul meu de vedere,este de preferat pt firma respectiva sa nu inceapa executarea silita si sa accepte platile pe care eu le fac,tinand cont de faptul ca asa isi recupereaza debitul.Intradevar si daca pun titlul in executare silita,aceasta procedura va dura,nu f mult ce-i drept,dar suficient timp cat eu sa acoper mai mult de jumatate din datorie.Din cate am vazut,aceasta firma accepta in principiu si plata esalonata a datoriilor,in consecinta nu inteleg de ce acum fac presiuni atat de mari asupra measa platesc toata suma sau sa-mi iau angajamentul scris ca voi achita o suma lunara mai mare decat imi permit eu.
Va multumesc mult pt raspuns!

Nici eu nu inteleg.De ce nu ii intrebati pe ei.;)
E posibil sa doreasca intreruperea prescriptiei.Mai cititi inca o data ce a scris Avavid.

avocat Claudiu Lascoschi
Va multumesc din suflet pentru raspunsuri.Problema reala nu tine de acceptarea mostenirii, pe care sotul oricum a facut-o, prin luarea din casa parintilor meia tuturor bunurilor mobile care ar fi facut obiectul mostenirii (neexistand bunuri imobile), inclusiv calculator, televizor si altele,deci o acceptare tacita.Din punctul meu de vedere, problema consta in faptul ca el a folosit abonamentul si mie mi se cere sa platesc un serviciu de care el a beneficiat, ceea ce e inacceptabil. Partea si mai ciudata in toata povestea asta e ca de la Orange nu am primit nicio factura de cateva luni, nicio somatie de plata.Nu stiu nici macar care este suma in discutie, ci ca e vorba de 2 luni neplatite.
Inca o data, multumesc si mai astept pareri....
Nici eu nu inteleg de ce ar trebui sa plati dvs pt el.
Consider ca nu trebuie sa platiti dvs, ci el.
Nu vad niciun temei legal in contra celor aratate de mine.

avocat Claudiu Lascoschi
Atata timp cat nu aveti dovezi ca nu ati acceptat mostenirea dupa decedata, nu vad cum anume sa evitati transmiterea unor obligatii catre dv.
Daca exista o declaratie de renuntare la mostenire, ok, altfel insa...
Astfel, e corect ca drepturile si obligatiile pe care le are orice persoana se sting odata cu decesul sau, spre deosebire de ce s-a spus mai sus... Nu inteleg cum pot sustine unii juristi ca omul mai are drepturi si obligatii dupa moarte, :O asta inveti in primul an de facultate, capacitate de folosinta, exercitiu etc.
Oricum... desi persoana decedata nu mai are obligatia de plata a abonamentului, aceasta obligatie s-a transmis asupra mostenitorilor.
Deci: toti mostenitorii, proportional cu cota lor de mostenire, sunt obligati sa achite acel abonament. Asta pentru ca nu au facut diligente sa inchida acel abonament, sa transmita catre operatorul de telefonie o copie a certificatului de deces. Este o lipsa de diligenta a acestora care contribuie la aceasta situatie.
In mod clar ca mostenitorii se pot intoarce impotriva utilizatorului de fapt, insa e dificil de demonstrat ca NU a fost acceptata mostenirea fiind un fapt negativ, cine e anume utilizatorul... etc.
Iar asta nu priveste oricum pe recuperator...

Alte discuții în legătură

Bun aziua horia33 horia33 Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit de catre societate recuperari creante dfd dfd Buna ziua, in anul 2005 am contractat un credit pt care s-au platit 10 rate. nu am mai avut loc de munca si m-am imbolnavit si nu am mai putut plati. cei de la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)