Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
@ CRISTALINA: dreptul creditorului de a obtine banii de la dumneavoastra se prescrie in termen de 3 ani de la data la care debitul a devenit exigibil; orice recunoastere a debitului din partea dumneavoastra (inclusiv un angajament de plata sau o plata facuta in mod voluntar) intrerupe acest termen de prescriptie; dupa fiecare act de intrerupere incepe sa curga un nou termen; aceasta e valabil si pt actele de executare facute impotriva d-stra de catre creditor
Asadar, daca nu vreti sa platiti atat cat va cere EOS, puteti plati catre aceasta firma o suma pe care v-o permiteti; aceasta nu inseamna ca EOS nu va putea incerca sa puna titlul in executare silita, urmand sa vi se impute si cheltuielile de executare
adavid a scris:
@ CRISTALINA: dreptul creditorului de a obtine banii de la dumneavoastra se prescrie in termen de 3 ani de la data la care debitul a devenit exigibil; orice recunoastere a debitului din partea dumneavoastra (inclusiv un angajament de plata sau o plata facuta in mod voluntar) intrerupe acest termen de prescriptie; dupa fiecare act de intrerupere incepe sa curga un nou termen; aceasta e valabil si pt actele de executare facute impotriva d-stra de catre creditor
Asadar, daca nu vreti sa platiti atat cat va cere EOS, puteti plati catre aceasta firma o suma pe care v-o permiteti; aceasta nu inseamna ca EOS nu va putea incerca sa puna titlul in executare silita, urmand sa vi se impute si cheltuielile de executare
Nu se poate vb de prescriptie in acest moment.Din punctul meu de vedere,este de preferat pt firma respectiva sa nu inceapa executarea silita si sa accepte platile pe care eu le fac,tinand cont de faptul ca asa isi recupereaza debitul.Intradevar si daca pun titlul in executare silita,aceasta procedura va dura,nu f mult ce-i drept,dar suficient timp cat eu sa acoper mai mult de jumatate din datorie.Din cate am vazut,aceasta firma accepta in principiu si plata esalonata a datoriilor,in consecinta nu inteleg de ce acum fac presiuni atat de mari asupra measa platesc toata suma sau sa-mi iau angajamentul scris ca voi achita o suma lunara mai mare decat imi permit eu.
Va multumesc mult pt raspuns!