avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu societatea de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu societatea de recuperare

M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
Cu cei de la Eos KSI am si eu o problema.Aceasta consta in faptul ca sora mea a avut un abonament la Orange, cu numele de dupa casatorie, dar cu adresa parintilor mei, intrucat aici a locuit cu sotul dupa nunta. Sora mea a decedat in martie 2007, moment dupa care sotul ei s-a mutat de aici si i-a folosit abonamentul in continuare.Acum, cei de la Eos KSI suna din 2 in 2 zile, spunand ca exista o datorie pe numele surorii mele, mai exact 2 facturi neplatite din decembrie 2007 si ianuarie 2008. Le-am explicat ca datorie nu trebuie recuperata de la familia mea, sau pe numele surorii mele, daca aceasta e decedata, dar ei nu inceteaza. Le-am oferit si numarul de telefon al cumnatului meu, adevaratul datornic, dar nu fac nimic in sensul asta. Nu mai stiu ce sa fac si sincer, cautam cat mai multe informatii despre firma asta si in ce cadru legal functioneaza, pentru ca mie mi se pare o hartuire grava si o manipulare in cel mai josnic mod a sentimentelor unor oameni care au trecut prin atatea, sa suni din 2 in 2 zile si sa ceri sa vorbesti cu persoana decedata, desi stii care e situatia reala sau sa trimiti tot felul de hartii pe numele acestei persoane.
@ CRISTALINA: dreptul creditorului de a obtine banii de la dumneavoastra se prescrie in termen de 3 ani de la data la care debitul a devenit exigibil; orice recunoastere a debitului din partea dumneavoastra (inclusiv un angajament de plata sau o plata facuta in mod voluntar) intrerupe acest termen de prescriptie; dupa fiecare act de intrerupere incepe sa curga un nou termen; aceasta e valabil si pt actele de executare facute impotriva d-stra de catre creditor
Asadar, daca nu vreti sa platiti atat cat va cere EOS, puteti plati catre aceasta firma o suma pe care v-o permiteti; aceasta nu inseamna ca EOS nu va putea incerca sa puna titlul in executare silita, urmand sa vi se impute si cheltuielile de executare
Din cate stiu eu, obligatiile unei persoane se sting odata cu decesul acesteia, dar trebuie sa caut exact daca nu cumva sotul supravietuitor ar putea avea anumite obligatii fata de aceasta problema avand in vedere faptul ca a folosit abonamentul dupa decesul sotiei si cred ca exista si plati efectuate in acest sens, pe langa cele doua facturi neplatite!Oricum familia dvs nu are de ce sa isi faca griji, nu datorati nimic nimanui si sa nici nu efectuati vreo plata catre ei, nici macar partiala!Nu evitati sa sustineti acest lucru cand va contacteaza!
Cosima a scris:

Din cate stiu eu, obligatiile unei persoane se sting odata cu decesul acesteia,

Nu, obligatiile unei persoane nu se sting automat odata cu decesul acesteia.
Astfel, in cazul decesului unei persoane, mostenitorii au trei posibilitati:
1. Sa accepte mostenirea - caz in care preiau atat activul cat si pasivul (adica atat bunurile cat si datoriile) !!!
2. Sa accepte mostenirea sub beneficiu de inventar - caz in care suporta pasivul in limita activului
3. Sa nu accepte mostenirea - caz in care nu beneficiaza de activ si nu suporta nici pasivul.
Este indicat sa accepte succesiunea sub beneficiu de inventar.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Bun aziua horia33 horia33 Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit de catre societate recuperari creante dfd dfd Buna ziua, in anul 2005 am contractat un credit pt care s-au platit 10 rate. nu am mai avut loc de munca si m-am imbolnavit si nu am mai putut plati. cei de la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)