short_tail a scris:
Eu cred ca nu pregatirea propriu-zisa e problema, ori tratatul dupa care inveti, ci gestionarea corecta a stresului in examen, vedeti bine ca iesiti din sala si cand cititi subiectele va mirati ca ati gresit copilareste. Faceti o estimare clara, cate grile ati mai fi putut face si vedeti care e procentul de emotional..
Aici sunt de acord cu short tail.
La mine asta a fost marea problema in noiembrie 2010 si ianuarie 2011.
Am gresit copilareste intrebari simple despre care mi-am dat seama uitandu-ma din nou pe grile indrum spre casa.
La ambele examene adunam mai mult de 1 punct in plus cu acele intrebari.
Unde mai pui ca in noiembrie, pe langa aceste greseli am mai si trecut 2 intrebari in mod gresit de pe ciorna pe grila oficiala.
Adica exact cele 20 de sutimi care mi-au lipsit.
Cu toate astea, cred ca daca duci pana aproape de perfectiune asimilarea si intelegerea materiei, reduci in mod substantial si hotarator marja de eroare emotionala de care vorbeste short_tail.
Pentru ca daca din start ai (sa zicem) 40 de intrebari la care vezi raspunsul din prima, fara nicio ezitare, iti va ramane mai mult timp sa analizezi si sa rezolvi intrebarile tricky. Si in felul asta, in loc de 2 min pt fiecare intrebare, vei avea 3 minute. Diferenta de la 2 la 3 minute de intrebare e imensa. Ca de la esec la reusita.